perjantaina, huhtikuuta 02, 2004

Tunnetko tyypin: Virtuaalihiippari

Pamaustakaan ei kuulu, kun tuo muka harmiton surffaaja hiirestää kuukausitolkulla muiden blogaajien edesottamuksia seuraamassa. Järjettömän kärsivällinen tyyppi – selailee koko Pinserin listan läpi kuuliaisesti päivästä toiseen yrittäen hämmentyneiden klikkaustensa keskellä vielä päätelläkin lukemastaan jotain. Tyyppi ei halua paljastaa yhteisölle olemassaoloaan eikä missään nimessä tilata mitään pamausta. Nuuskii vaan listaa yhäti kiihtyvällä tempolla. On ihan oikein, että ajoittain tuo pahainen bulvaani jumittuu tuskastuttavan moneksi vuorokaudeksi äimistelemään blogiörkkien verbaalista ryydittelyä top 100 osastoon. Vilkuillen tietysti vaivihkaa säännöllisesti myös uusimpia ja nousijoita sillä silmällä.

Luomisen Tuska virtuaalihiippailijan puserossa nousee asteittain nännykät ja kännykät räjäyttävälle tasolle ja hän aloittaa kasvavalla tarmolla oman bloginsa alustavan suunnittelun. Tyylilajin valinta tuottaa huomattavaa lisätuskaa; jaettavaksi kelvollista tajunnan virtaa kun on kertynyt vasutolkulla ja sitä voi näemmä pulautella ruudulle vaikka millä tyylillä. Niinpä hiippari punnertaa kasaan lukemattomia lukemattomia blogi-alkioita. Hetken päästä lähes jokaiseen Kuukkelikategoriaan sopivaa matskua alkaa jo olla läppärin sisäkalut turvoksissa, mutta silti tuo onneton luuseri ei saa aikaan mitään muille näkyvää.

Viikot vierivät. Nälkä kasvaa. Ruokahalu kirjoittaessa. Kirjoitushalu ruokaillessa. Unessa useasti pinserit haukahtelevat. Hiippari aprikoi sopivaa aikaa astahtaa estradille. Tyyppi arvioi jo aikojen saatossa surkeaksi todetulla arviointikyvyllään omaa turnauskestävyyttään, aistii päivitystä norkoilevien lukijoiden vaativan katseen päivitysbonuksessaan, arvuuttelee säännölliseen blogaamiseen sitoutuneisuutensa astetta ja peilaileepa jopa enemmän tai vähemmän analyyttisesti kyseenalaisen lyriikkansa tavoitteita. Puh, tuskaa näyttää olevan hiipparin elo.

Kunnes… vihdoin ikään kuin onnenkantamoisena hiipparille tarjoillaan mitä otollisin olosuhde ottaa ratkaiseva klikkaus – go live! Kuukkeligaalan jälkimainingeissa blogiyhteisö natisee virtuaaliliitoksissaan ja syystä-lie-mistä telakoituneiden ansioituneiden kirjoittajien uutta anonyymi-inkarnaatiota väijyvät kaikki! Siihen saumaan päättää iskeä virtuaalihiippari. Mielessä siintää huikea liito-oravan kiito Mitvitiksi mitvitin paikalle.

Dämit, kiville karahtaa hiipparin kaavailut nopeammin kuin itse mahdollisuus kirkastui ja hän kangistuu takaisin liian ahtaiksi suunniteltuihin kaavoihinsa – Blogistanin telakkateollisuus elpyi sittenkin nopeammin kuin hiippari hirnahtaa!

Tyyppi saattaa silti piileksiä kytiksellä virtuaaliheinikossa…. varo vaan!