keskiviikkona, tammikuuta 07, 2009

Nestematkailun perusteet

Arki on alkanut taas. Aamulla latasin peräkärryä yliyönmatkalle ja taas se minigrip pussukka pullisteli, jalkavoide käsirasvan kanssa kisaa kävi, shampoo joutui jäämään kotiin parfyymin ehdottoman tärkeän läsnäolon takia [vaikka voisihan sitä suihkia kentällä ja tavaratalon läpi loikkiessaan kohteessakin, mutta kun ei mikään voita sitä fiilistä, että voi aamusuihkun päälle pirskottaa omat hajut ennen lähtöään päivän timmellykseen].

Erityinen ärsykekynnys omassa nestetasapainoilussani tuntuu olevan tukkatökötit; aerosoleja ei saa viedä koneeseen, vaahto kai luetaan nesteeksi ja ne on lisäksi pakattu sellaisiin megapönttöihin, ettei siinä minigripin kokovalikoima riitä. Näitä aineita ei oikein voi pakata pienempiin itse. Pakko se vaan on liimalettinä ponnarilla liehua maailmalla, kun ei hotellihuoneesta löydy mitään basic kaman lisäksi. Basic pesuaineetkin ovat nykyjään tuoksultaan jotain enemmänkin lattianpesuun soveltuvaa suurtalousyhdistettä; vain pakon edessä sitä struuttaa päähänsä edes puhdistusmielessä. Huoh.

Mutta se toistuva todellinen ärtsy tulee tässä. Jokainen hotelli tietää, miten peräkärrylentomatkustajia nykyisin kohdellaan. Missään hotellissa ei silti ole huoneessa saksia, kynsiviilaa, korkkiruuvia tai hiuskiinnettä/muotovaahtoa. Vaikka sinne minibaariin ei mahdu korkkikorkkista viinipulloa, ei se silti tarkoita, etteikö huoneen asukkaalla olisi korkkikorkin avaamistarvetta. Ja jos matkaa nestepussisyistä sitkeiden pienikokoisten näytepakkauksien kanssa, ei niitä saa kohtuudella auki ilman saksia.

Olen tästä antanut ja tulen hamaan kynsisaksijamaan antamaan palautetta joka kerta, kun näissä kopperoissa joudun yöpymään. Tulkaas nyt hotellikonseptin päällä kököttävät "täyden palvelun" örkit tänne matkailjoiden kanssa samalle viivalle katsomaan, että miten leppoisaa ja joustavaa tämä reissutyö on. Minä en niiden saksien kanssa täällä hotellissa riehuisi muita vahingoittaen. Riehun ja kiehun vain itseni kanssa, kun niitä saksia ei ole ja hampaatkin joutuu pesemään shampoolla näytepakkausta avatessa.

Murr!

11 Comments:

At keskiviikkona, tammikuuta 07, 2009 11:14:00 ip., Blogger Ana said...

Ruumaanhan voit laittaa mitä vain. KÄSImatkatavaroihin et voi ottaa kynsisaksia, niitä nestetonkkia jne.

 
At keskiviikkona, tammikuuta 07, 2009 11:26:00 ip., Blogger ainailona said...

Zepa: Jep, jep. Ei vaan ole aikaa eikä hirmuista intoa laittaa sinne ruumaan mitään normiyönylimatkalla. On kiireitä, ruumasta kestää kamoja odottaa joskus pidempään kuin itse reissu kestää. Ei muutenkaan tunnu järkevältä, kun kassi on kevyt, vain vaahdot ja aerot kanittaa.

Viikon + reissut on eri asia. Nää mun yliyön typical jutskat tässä nyt närästää.

 
At torstaina, tammikuuta 08, 2009 11:36:00 ap., Blogger Sun äitis said...

Mäpä heti infoon siskonlikkaa, joka on hotellityöläinen! Kansainvälinen ketju, nähkääs.

 
At torstaina, tammikuuta 08, 2009 12:19:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Väijyn täältä sivulinjoista, mutta tähän oli pakko kommentoida. Ehdoton linkkivinkki: Jos hipiä kestää tuoksuja, niin Lushilla on loistokkaita kiinteitä shampoita ja 2-in-1 -kamppeita, ja myös hurmaavia kosteutussaippuoita löytyy. Itsehän olen täysin koukussa... ;)

 
At torstaina, tammikuuta 08, 2009 4:44:00 ip., Blogger --KATA-- said...

Mä laitan AINA KAIKEN ruumaan, koska en jaksa tota paskaa ja puolituntisen voin elämästäni aina luovuttaa siihen, että olen kynsisaksinen ja muutenkin että mulla on mukanani just mitä haluan. Sad but true. Tuo koko laki on niin älytön!

Vaikkakin ymmärrän, että Suomesta käsin viikonloppureissut tulee kai tehtyä aina koneella. Mä harrastan viikonloppumatkailua aina junalla. On tietty täällä hiukan erilaista.

T. nim. I love Ruuma

 
At lauantaina, tammikuuta 10, 2009 12:28:00 ap., Blogger ainailona said...

SÄ: Kiitos. Kaikki tiedonvälitysapu otetaan toiveikkaana vastaan!

 
At lauantaina, tammikuuta 10, 2009 12:33:00 ap., Blogger ainailona said...

Estarck: Tervetuloa Vaanilan kommenttisohvalle!

Kiitos ihan oivallisen näppärästä vinkistä; en tullut tohkeissani edes ajatelleeksi, että näitä kamoja voisi olla olemassa edes _pala_muodossa!

Nyt lähden hetmilteen Omenaan Lustinpitoon! Tällä "konseptilla" saan turvaturjakkeet hiljaiseksi pitkäksi aikaa!

Pitää vielä sit miettiä, että miten nää palat pakataan, että on siistiä ja helppoa, hmmm..

Hyvä vinkki, kiitosta vaan! Netti on ihmeellinen paikka! Kaik ongelmat ratkeaa parhain päin;))

 
At lauantaina, tammikuuta 10, 2009 12:43:00 ap., Blogger ainailona said...

Kata: I love ruuma-rumba too, but... projektin muut jäsenet, jotka matkaavat vain lompakko ja hammasharja takataskussaan eivät jää mua venaamaan, kun toiveikkaasti käkkäilen menosuunnassa ruumahihnan ääressä.

Kokouksilla on aina jokin alkamisaika, mihin "sukkana lentoelämys" just mätsää, ellei halua irtaantua HKI-Vantaalta jo kukonlauluakin aikaisemmin. En halua, vihaan aamuja. Etenkin kaikkea ennen klo 9 tapahtuvaa säätöä, aikavyöhykkeestä riippumatta.

Mutta nyt kokeilen noi e-starckin palat ennen radikaalimpia toimia. Arvatenkin ne kieltää kohtapuoliin nekin, voihan siihen saiputtiinkin sentään sekoittaa nestettä... jos vaikka drinksukuppi loiskahtaa konheessa palan päälle...

Joo, on älytöntä koko kuvio. Mut junaa en nyt Köpikseen kohdistuvien matkojen kohdalla ihan ensmäiseks aio harkita;)

 
At sunnuntaina, tammikuuta 11, 2009 1:31:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Muikeaa!
Kerrohan sitten, mitä tykkäsit palasista?

 
At lauantaina, tammikuuta 17, 2009 2:42:00 ap., Blogger ainailona said...

Estarck: Flunssa iski, en ehtinyt Lush ostoksille vielä. Mutta sen verran olen tautivuoteella surffaillut, että näkyy olevan Ruotsissa hinnat joissakin tuotteissa huomattavasti edullisempia, joten ehkä shoppailuni suuntaakin sinne.

Mutta tottakai, kokemuksista polkkaan ihan varmaan. On tää niin hyvä vinkki, suunnittelin jo uudistetun nestestartegian - pian heilahtaa ihan minikokoisella pussilla läpi koko homma;--)

Kiitos vielä hyvästä ideasta!

 
At lauantaina, tammikuuta 17, 2009 12:32:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Pikaista paranemista!
Eihän sitä nuhanenällä mitään haistakaan. Jos postimyynnistä tilaa, niin laatikkoon jää ihana tuoksu, ja sitä voi hyödyntää esim. vaatekaapin hajustamisessa ;)

 

Lähetä kommentti

<< Home