tiistaina, tammikuuta 23, 2007

Arvot kohillaan!

Kuunneltuani ensin normaalin puolen tunnin muoriturinat puhelimessa, pärähtikin sen päälle sopivasti käyntiin Ajankohtainen kakkonen ja pläjäys Oulusta: rakennetaanko pysäköintiluola vai hoidetaanko vanhuksia mukavasti lähituntumassa. Tarkemmin tuntematta kaupungin pysäköintiahdinkoa en ota kantaa ratkaisujen keskinäiseen kilpailutasapainoon, mutta minusta tämäkin esimerkki [ja näiden asioiden vastakkainasettelu] taas hyvin kuvaa sitä arvomaailmaa, missä elämme ja minkä varassa asioista päätetään. Se, mikä näkyy ja ”lisää tuottoja” on pakko tehdä ja siihen kaivetaan rahat vaikka kiven alta, muu saa joustaa. Yhden pysäköintiruuudun rakentamiskustannukset ovat kuulemma 30 000 euroa! Eikös se ole karkeasti noin kotihoitajan vuosipalkan verran?
-----

Meillä muorin kanssa tänään päivän polttavana aiheena oli jälleen ruoka. Miksi ruokapalvelusta tuodaan päivästä toiseen riisiä ja makaroonia, kun mummeli haluaisi perunaa? Minkä takia kalaa on ruokalistalla niin harvoin? Miksi mummeleiden kuvitellaan nyt syövän lasagnea, kun eivät ole sitä ikänään syöneet? Miten maksalaatikko voi olla aina loppu, vaikka asiakas olisi sitä toistuvasti tilannut? Ja miksi ”ruis”leivässä ei ole nykyisin kuin rapiat 50 rossaa ruista [Mistäs tiskin alta myydään huonohampaisille hyvin soveltuva leipä Ruis100, kun ei sitä löydä hyllystä kuin satunnaisesti]?

En jaksa nyt enempää saarnata, taas vätystää. Hanurista on.

2 Comments:

At keskiviikkona, tammikuuta 24, 2007 12:34:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Varmaankin yhteiskunnassa ajatellaan, että omaiset ja muut kyllä "joustavat" (lue: pitävät huolen vanhuksista, jos ei ammattiapua asialle varatakaan), joten on sitten varaa rakentaa parkkihalleja. Ja näinhän se onkin. Monet omaiset taitavat jo nyt olla kestokyvyn rajoilla, hoitavat lapset ja vanhukset ja siinä sivussa käydään töissä ja hoidetaan ehkä puolisonkin vanhemmat.

Mitähän tässä oikein täytyisi tapahtua, että asiat muuttuisivat? Vaikea on sitä sanoa. :( Keljua.. sitä se on kyllä, ehdottomasti

 
At tiistaina, tammikuuta 30, 2007 10:29:00 ip., Blogger ainailona said...

Peggy: Juuri nyt tuntuu tällä omaisella olevan takki ihan täysi! Masentaa!

 

Lähetä kommentti

<< Home