lauantaina, tammikuuta 24, 2009

Melkein kohillaan, aika ekologista

Meillä on harrastettu sitä, mitä pääministerikin suosittelee. Kulutusta kotimaassa. Yllätin Resun iltapuhteella Finlandia-talossa, missä Radion Sinfoniaorkesteri säesti Chaplinin musiikilla Chaplinin elokuvan Nykyaika. Mukavaa. Hymyilyttävää. Chape on huippu! Enemmän tällaista, niin johan salit ja hallit täyttyy.

Soittelun ja elokuvan jälkeen menimme blini-iltapalalle. Olin varannut hyvissä ajoin pöydän kahdelle. Silti emme saaneet ikkunapöytää. Seuraava pari sai, vaikka ikkunapöydät olivat neljän hengen pöytiä. Hovimestari oli jotensakin niin ärsyttävällä tavalla itseään täynnä ja touhotti toisarvoisia mieluummin kuin oli kiinnostunut meistä; odottelimme aika pitkään, ennen kuin pääsimme tilaamaan. Tarjoilija oli nuhassa ja niiskutteli lehtiöönsä yrittäen saada melko yksinkertaisen tilauksemme talteen oikein erilaisten sipulikysymysten ristitulessa. Blinit olivat kuitenkin [vihdoin saapuessaan] kerrassaan mainioita, kuten myös kerallaan nauttimamme Chablis.

Jälkiruokaa taas oltiin kyselemässä ihan liiankin ripeästi, mutta kun ei oltu vielä päätetty, niin sen koommin sitten ei neitokaista aikoihin näkynytkään. Lopulta kuitenkin suklaakakku ja portviini laskeutuivat nokkamme alle. Erinomaisia nekin.

Lasku tuotiin tietysti miehen eteen, ihan "normaalia". Kun ilta kuitenkin oli minun järjestämäni, niin silloin myös laskun maksan minä [meillä on näissä ylläreissä ihan tietty vuorottelusysteemi]. Pankkikortissa lukee siinä kohtaa naisen nimi. Jos kahden hengen seurueessa on vain yksi nainen, ei pitäisi olla vaikeaa [meidän tapauksessa ainakaan] päätellä kumpi se on. Silti laskukansio tuotiin allekirjoitettavaksi Resun puolelle.

Pieniä juttujahan nämä, kukaan ei kuollut, mutta silti ateriointielämyksestä jäi välinpitämätön ja viimeistelemätön fiilis, vaikka valkoiset liinat pöydässä olikin. Semmonen hippastympeä huiskaistu kokonaisuus, jonka kokeneena tuskin askeleeni toistamiseen tuohon kippolaan enää johtavat. Olkoonkin, että ruoka oli hyvää.

Se on pienestä kiinni minkälainen fiilis palvelutapahtumasta syntyy. Vaikka kaikki järjellisesti pelaakin ihan ok, ei se riitä, jos tunne jää vajaaksi. Sinne päin, melkein kohdallaan, nice try. Eikä yleisvaikutelmaa millään lailla kohenna vessukoihin sirotellut järkyttävän tuoksuiset halpisilmanraikastintötsät. Paskakin haisee paremmalle.

Onneksi ilta sittenkin päättyi suotuisasti. Saimme nauttia laadukkaasta maahanmuuttajataustaisen kuljettajan toteuttamasta julkisesta liikehtimisestä kotikonnuille. Siinä kyydissä oli kaikki kohillaan.

6 Comments:

At sunnuntaina, helmikuuta 01, 2009 12:01:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Hyvä blogi-postaus. Ainoa vaan että ko. merkinnässä ei mainita kyseessä olevaa ravintelia mikä on oikeastaan tärkein tieto koko asiassa.

Emmehän me muutkaan halua pettyä ja kokea moista palvelua - tiedon pitää siis virrata.

 
At tiistaina, helmikuuta 10, 2009 1:18:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

loistava ideanikkari.
Täytyy pyytää poikaa laittamaan blinejä kun seuraavan kerran menee sinne syömään

 
At keskiviikkona, maaliskuuta 11, 2009 10:38:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Eihän se paha ole jos ajatellaan miehen maksavan. Muissa maissa niin yleensä onkin. Tarjoilijaa voi kohteliaasti oikaista erheestä. Ei se ruokahalua vie varsinkin kun on jo syöty. Voithan etukäteen informoida kuka maksaa jos se kynnyskysymys on. Voihan olla että suomen brändi-työryhmä Ollilan johdolla saa aikaiseksi sen että muuallakin tulee tavaksi kohdella naisia miehinä. Itse kyllä nautin siitä eleestä että mies maksaa.

 
At perjantaina, maaliskuuta 20, 2009 11:04:00 ip., Blogger ainailona said...

Ammattiaktivisti: Kiitos kommentista!

Näin voi käydä [ja käykin] missä tahansa - jokaisella on hyviä päiviä ja sit on niitä huonompia. Ei syytä boikottiin sinänsä. Yleinen palveluilmasto vaan närästää välillä. Se, ettei osata eikä välitetä. Sitä on liikkeellä.

 
At perjantaina, maaliskuuta 20, 2009 11:04:00 ip., Blogger ainailona said...

Petja: Blinit;) Jess.

 
At perjantaina, maaliskuuta 20, 2009 11:07:00 ip., Blogger ainailona said...

Ano: Ihan mielellään mies saa maksaa;)

Minusta vaan olisi kohteliasta ja huomaavaista, jos asiasta edes keskusteltaisi sen kanssa, joka laskun tilaa.

 

Lähetä kommentti

<< Home