torstaina, huhtikuuta 20, 2006

Lintu vai kala, sika säkissä?

Miten elämässä voisi nykyään edes kuvitella selviävänsä arkisistakaan askareista ilman Googlea? Meidän kulmakunnalla kun näin torstain korvalla selaillaan ilmaisjakelulehdyköitä sillä silmällä, että mitä sitä viikonlopun pöperöksi olisi raaka-ainetta sopuhintaan tarjolla. Yhden koon lähikauppias se siinä myös ilmoittelee. Loppuviikoksi olisi nyt Atria Wilhelm grillimakkaran [juu, grillikausi lähenee ja kuminauhavyötäröiden suosio kasvaa] ja naudan takuumurean ulkofileen ohella tarjonnassa myös Tuore Vietnamilainen Pangasiusfilee 8,90/kg [onks se halpaa vai kallista?]. Sussiusnahkatkoon, aitäh [enkä tarkoita kiitosta viroksi]?

Onneksi guuggeli tiesi kertoa, että Pangasius on kala, joka globalisoituu fuusiokeittiöihimme. Hyödyllinen tieto. Säästyin pettymyksiltä ja hämmentyneeltä hortoilulta kauppiaan vitriinien äärellä. Ehkä fuusiokeittiömmekin säästyy täydelliseltä globalisaatiolta.

Olisiksää tiänny? Meikäläisen täydellinen tietämättömyys ja lähes hokkireaktio johtuu tiätysti luontaisesta kalanvieroksunnasta ja siitä, etten ole koskaan käynyt Kaukoidässä. Aina sitä viisastuu!

Samainen kauppias lupaa myös tuoretta indonesialaista tonnikalafileetä, mutta paha, paha - säävarauksella [ja huomattavasti tyyriimpään hintaan]. Niin ne maailman kalavesien ilmastot vaan meidänkin menua hiljalleen heiluttelee.
----
Edit hetkosen päästä: Pastis se taas näköjään lukee ajatuksia ja pukkas hollille just sopivan emneen, tätä sävellän sipulittomaksi. Uikoot pangasiukset [melkein jo muistin kurkkaamatta!] ja säävaraustonnistot ihan rauhassa vaan.

8 Comments:

At torstaina, huhtikuuta 20, 2006 1:54:00 ap., Blogger sea said...

Emmää ainekaa tiänny. :)

 
At torstaina, huhtikuuta 20, 2006 1:59:00 ap., Blogger ainailona said...

Sea: Jippii, tervetuloa kerhoon;) Kannustaa...

 
At torstaina, huhtikuuta 20, 2006 6:27:00 ap., Blogger Rosmariini said...

Juu, ei pastanjauhajienkaan kotikeittiö ole onnistunut vielä fuusioimaan pangasiusta listoilleen, kun emme ole moisesta koskaan kuulleetkaan.

Mahtoikohan broileri kuulostaa esi-isistämme yhtä eksoottiselta?

 
At torstaina, huhtikuuta 20, 2006 9:09:00 ip., Blogger Sun äitis said...

En tienny, nyt tiedän (jos muistan). Kiitos!

Mahtoikohan broileri kuulostaa esi-isistämme yhtä eksoottiselta?

Mistä tuli mieleeni, että meille kotiin ensimmäinen punainen paprika ostettiin joulukoristeeksi! Mun äidistäni paprika oli niin nättl, että se asetettiin olohuoneen pöydälle joulunpyhiksi. Sitten se nahistui ja heitettiin pois. Vasta paljon myöhemmin paprikoita ostettiin meille ihan syöntitarkoituksiin (tapahtuma-aika 1960-luku).

Mummoni taas puolestaan kertoi siitä, miten kumma asia tomaatti oli hänen nuoruudessaan. Josku niitä näki. Silloin tomaatista leikeltiin ohuita siivuja, joiden päälle ripoteltiin suolaa (tapahtuma-aika 1920-luvun alku?)

 
At perjantaina, huhtikuuta 21, 2006 1:14:00 ap., Blogger ainailona said...

Rosmis: Jaa vai oli uutuustuote jauhantalaankin. No, kerran näinkin päin;)

Broileri, juu, kyllä se eksoottiselta on saattanut kuullostaa. Omatkin esi-otukseni sekoittivat sen pitkään siihen vesiboileriin. Muotokieli kieltämättä on hieman samanoloinen.

 
At perjantaina, huhtikuuta 21, 2006 1:19:00 ap., Blogger ainailona said...

SÄ: Muistisäännöksi pätee hyvin vaikka panka sius. Minähän en tällä tiedolla oikeasti tee mitään edes brassailumielessä. Kunhan törkkäs himmee ilmo öögaan.

 
At perjantaina, huhtikuuta 21, 2006 2:18:00 ap., Blogger christer sundqvist said...

Google on parasta mitä minä tiedän tällä hetkellä...

 
At lauantaina, huhtikuuta 22, 2006 1:01:00 ap., Blogger ainailona said...

Christer: Tervetuloa sohvallemme! Google on kyllä tosi kone, ratkoo monet käytännön pulmat silmänräpäyksessä. Toisinaan on vaikea muistaa, miten niitä asioita aiemmin selviteltiin.

 

Lähetä kommentti

<< Home