maanantaina, kesäkuuta 19, 2006

Enemmän tai vähemmän veemäistä

Tänään olisin ollut halukas neuvottelemaan taivasosuuden tarpeellisuudesta, jos vain olisin voinut jäädä nyt lomalle ja möksän viileyteen nukkumaan ulkoilmassa puuhailusta syntyvää hyvää ja palauttavaa unta. Ei käy, sijaistan ainakin puolta tusinaa lomalla olevaa kollegaa tehtävissä, joista tiedän joko enemmän tai vähemmän. Tällä kierroksella vähemmän tapauksia on enemmän. Toivon vähemmän tapahtumarikasta kuukautta.

Hieman lohduttaa, että samoin varmaan ajatteli muutama muukin duunari päätellen motarilla klo 21 tienoilla vallinneesta suihkeesta Helsinkiin päin. Erityisen ”lämmin” virtuaalikeskiösormi kaikille lippalakit auringossa punertuneiden otsanahkojensa verhona pönöttäneille, ohituskaistalla vauhdin hurmaani tulpanneille vakionopeudensäätimille. Ihan turha vaihtaa sinne oikeanpuolimmaiselle välillä, kun muutaman kilometrin kuluttua on taas ohitettava joku rekka, asuntoauto tai venetraileritapaus. Näin saadaan koko letka näppärästi säntilliseen vauhtiin ja taattua bensahotkoa pumppausta aikaiseksi lujempaa ajavien konehuoneessa.

Makuusiiveke: 29 astetta. Plussaa, plop, plop. Asu vapaa.

4 Comments:

At maanantaina, kesäkuuta 19, 2006 1:19:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Ohituskaistalla jumittavat & vitkuttelevat pitäisi tervata ja höyhenissä kierittää! Sitä mieltä olen minä, Peg. Hitto vie, joskus se ohituskaista vetää hitaammin kuin "varsinainen"!

 
At maanantaina, kesäkuuta 19, 2006 6:44:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Jospa noudatettaisiin tuota peggy g:n ideaa niin päästäisiin hetkeksi kaikista amerikkalaisistakin! Joka iikka ajelee täällä juuri noin, koko ajan, kahdeksan tuntia putkeen, herkeämättä, ymmärtämättä. On se niin pirun raskasta vaihtaa kaistaa ja sitä paitsi on erityisen tyylikästä ajaa koko ajan rinta rinnan toisen kaaran kanssa vaikka edessä olisi tyhjä tie ja takana helvetillinen jono. Ei ihme että sitten tapahtuu erilaisia ilki- ja väkivallan tekoja, tappojakin, kun pää ylikuumenee road ragen kourissa.

 
At maanantaina, kesäkuuta 19, 2006 9:59:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Tuo road rage on muuten sellainen jännä ilmaus - onkohan sille mitään vastinetta kotoisessa kielessämme? Pitäisi olla! :)

 
At tiistaina, kesäkuuta 20, 2006 1:42:00 ap., Blogger ainailona said...

Peggy: Road rage voisi olla vaikka baanakäämittäjä/käämitys/käämit. Mulla ainakin kuumenee [ilman hellettäkin] rensselit niiden kanssa.

Anna [kommentinvaihtajamme suoraan Texasista]: Jenkkilässä tämänkin hölmöilyn täytyy olla vielä paljon SUUREMPAA!

 

Lähetä kommentti

<< Home