torstaina, kesäkuuta 22, 2006

Nyt vasta tehdäänkin vihta!

Olen päättänyt, että ensi jouluna aattosaunassa meillä vihdotaan datsakoivusta tehdyllä vihdalla. Jossain lehdessä näin ohjeen, että tehdään vaan normaali muhkea vihta, kääritään muovikelmuun [?] ja tuikataan pakastimeen.

Pari kysymystä Blogistanin ehtymättömään tietolaariin: Mikä aika kesästä on se oikea aika toimia [vai menikö jo]? Liittyykö oikeaoppiseen operaatioon joku taika [kesäkuun sinä sunnuntaina, kun käki kukkuu 25 kertaa, on kolmas uuden kuun jälkeinen aamupuhde ja soi vanha virsi]? Ja miten kauan se kestää siellä kelmussa vai pitääkö posotella nappi laudassa vihtakäärön kanssa kotiin, jotta sen saa mahdollisimman nopeasti pakastimeen? Mites se sitten sulatetaan? Onko se oikeasti jouluaattona kesäisen tuore? Muuta huomioitavaa?

Tämä on vakava asia. Ei saa mennä pieleen. Meidän pakastimessa ei mitään luuserivihtoja ole tilaa säilytellä.

Valmistaudun hikinorona liukenemaan sivilisaatiosta. Rattoisaa Juhannusta, erkaantukaa tekin namiskoilta hetkeksi nauttimaan valoisista öistä! Ja muistakaa syödä raparperisoppaa [se ainakin on juuri nyt parhaimmillaan]! Ai niin, pottujauhot pakkausalueelle...
___

Edit: Vielä piti lähettämäni terveisiä myös sille kesäiselle googlettajalle, joka täällä just piipahti hakusanayhdistelmällä "perseeseen veto". Viides osuma toden sanoo!

4 Comments:

At perjantaina, kesäkuuta 23, 2006 12:11:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Täytyypä muuten meidänkin taloudessa ehkä kokeilla tuota pakastusvihtaa! En ole ennen asialla ollut, joten neuvoa en sen kummemmin osaa. :(

Tosin luulisin juhannuksen olevan otollista aikaa vihdan teolle. Koivuthan ovat parhammillaan, tuoreita ja silti kypsän vihreitä. Itse taidan vasta myöhemmin vihtani taittaa, kun nyt juhannuksena jumitamme kotona.

 
At lauantaina, kesäkuuta 24, 2006 1:52:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Vihta tehdään riippakoivun vitsaksista. Vasta jussin jälkeen lehti pysyy puskassaan. Eli nyt olis sitten oikea aika. Rauduskoivuvihdalla saattaa olla kuitenkin enemmän lääkinnällisiä ominaisuuksia. Parhaat ovat kuulema katajavihdalla, mutta se pitää hauduttaa todella hyvin.

Vihta tehdään, niin kuin se tehdään. Sitten pussiin ja riittävään tilaan pakkaseen. Ei saa rutistella eikä rytätä.

Minä sitten tulenkin teille joulusaunaan. Meidän pakkaseen kun ei mahdu mitään, ei edes kissaa...

 
At tiistaina, kesäkuuta 27, 2006 1:37:00 ap., Blogger ainailona said...

Peggy: Ei meilläkään juhannuksena mitään varavihtoja saatu aikaan, kaikki taidolla taitellut hassattiin heti möksän saunassa! Toivottavasti ei vielä ole liian myöhäistä.

 
At tiistaina, kesäkuuta 27, 2006 1:38:00 ap., Blogger ainailona said...

Satujatar: Hyvä, ei siis vielä olla välttämättä myöhässä.

Tervetuloa ainakin virtuaaliseen joululöylytykseen;)

 

Lähetä kommentti

<< Home