torstaina, joulukuuta 28, 2006

Pöytä koreaksi välipäivinäkin?

Taas on vuodessa striimlainattu ja kovasti säästetty. Viime jouluntienoolla mummeleiden ateria”palvelu” kyllä toimitti säntillisesti ruoka-annoksia jopa pyhäpäivinä, jos väliaika muuten tuli liian pitkäksi. Tuolloinkin jouluaterioista jo puuttui oleellisia osia, mm. lanttu- ja perunalaatikko ja kinkku.

Tänä vuonna pöperöt tuotiin viime perjantaina. Taas puuttuivat laatikot, mutta kinkkua ja kalkkunaa sentään löytyi kalpeiden ”kumiperunoiden” ja ylenmääräisten hernekasojen alta. Onneksi tällä ”asiakkaalla” on omaisia, jotka voivat helposti täydentää puuttuvat osat, ettei odotettu joulunajan herkuttelu mene ihan mönkään. Kaikilla ei ole.

Sen koommin ei aterioita sitten olekaan näkynyt, vaikka joulun alla kuljetushenkilö uskoi olevansa liikkeellä taas jo keskiviikon korvalla. Eipä näkynyt. Siinä kohtaa [kaikesta mahdollisesta herkästi hermostuvat] mummelit soittavat urakalla ”palveluun”, jonka puhelin on joko tukossa tai luuri vaan nostetaan pöydälle. Tästä [entistä enemmän hermostuvat] mummelit ärsyyntyvät ja soittavat uudelleen. Kuullakseen lopulta, että kuljetusaikatauluihin ei tehdä muutoksia [pyytämättä ja yllättäen kohdalle osuvien] pyhäpäivien takia. Jos normaalit kuljetuspäivät ovat tiistai ja perjantai, niin turha odotella pötyä pöytään muina päivinä, vaikka tiistai on pyhä. Olisiko ollut kohtuuton ponnistelu vääntää tämä tosiasia mummeleille rautalangasta jo ennen joulua?

Kuinkahan paljon vanhusten vatsavaivoista johtuu liian pitkiksi venytettyjen käyttöaikojen ruoka-annoksista, teollisesta, lisäaineistetusta, mauttomasta, yksipuolisesta perussapuskasta ja ”hankalista” [mutta halvoista] ”kasviksista”, jotka harvoin tukevat esim. Marevan hoitoa tai vanhuusiän ruoansulatusilmiöitä ylipäätänsä?

Kieltäydyn edelleen käyttämästä sanaa palvelu tällaisten irvikuvatusten yhteydessä. Sen lisäksi, että suomalainen luonne ylipäätänsä taipuu heikosti palveluasenteeseen, ei nämä moneen kertaan ja suuntaan ulkoistetut peruspakkopulla”palvelut” kerta kaikkiaan ansaitse kutsuttavan itseään palveluksi, jos ainoa moitteettomasti toimiva osa on laskutus.

Onneksi huomenna on taas perjantai.

5 Comments:

At perjantaina, joulukuuta 29, 2006 9:55:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Näinhän siinä käy, kun vasemmistoon kuuluva organisatoorinen työtapa on omaksunut kurssituksena inhoamaansa markkinalähtöisyyttä. Surullista on se, että kärsijöinä ovat uskolliset ja/tai puolustuskyvyttömät ihmiset. Oletettavasti laskuttava taho pukee asian paljon kauniimmaksi; pulaa on kaikesta eikä vähiten resursseista. Julkinen salaisuushan on, että raha ei ole soster-puolen ykkösongelma.

Taas on yhdet vaalit tulossa; josko uskoo sellaiseen niin voi vaikuttaa.

 
At perjantaina, joulukuuta 29, 2006 2:04:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Pistää raivookkaaksi koko aihe. Aamen.

 
At lauantaina, joulukuuta 30, 2006 12:50:00 ap., Blogger ainailona said...

Ano: En tiedä enää mihin vaalikeijuun tässä HALUAISI edes uskoa, koska koko yhteiskunnan, maailman, universumin päätöksiä ja ajatuksia säätelee nykyisin sama rahavimma, tuottohapatus ja lumehöpötys.

Elämän pitäisi olla paljon enemmän.

 
At lauantaina, joulukuuta 30, 2006 12:52:00 ap., Blogger ainailona said...

Kata: Kiitän kommentistasi. Minuakin väsyttää.

 
At lauantaina, joulukuuta 30, 2006 9:30:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Ano oli vanha viilinpurija JP, jonka uusi goggelitili ei salli comments. Tai osaamiseni vajavaista.

 

Lähetä kommentti

<< Home