sunnuntaina, toukokuuta 23, 2004

Kissamaisen kepeästi

Misse nautti suuresti oleskelustaan luonnon helmassa. Oli niin jännää päivystää ympärillä pörrääviä ihmeitä, että ei oikein ruokakaan maistunut. Ruoho senkin edestä ja ykäpalloja pulauteltiin pari ensimmäistä päivää [onneksi ulos]. Ainoa syy, miksi Misse äärimmäisessä hädässä itse pyysi sisään, oli armoton raekuuro [pieni sade ei haittaa, ainahan voi kytistellä marjapensaan alla] tai vessahätä. Kaupunkilaiskissa kun ei oikein osaa pissiä luonnossa [paitsi kasvimaalla, mihin voi kaivaa kunnon kuopan juuri siihen kohtaan, mihin on istutettu siemeniä].

Eräänä kertana sisään pyytämisessä olikin kysymys isommasta hädästä ja pieni kissanvartalo täristellen Misse ryhtyi päkistelemään mökkihiekkalaatikollaan. Ankarasti tuo yritti saada valmista aikaan, mutta sen verran kai oli vatsa jännityksestä ja uusista virikkeistä ruikulilla, että vaivoin pykäämänsä pehmeänletkeä tuotos tarttui ikävästi peppukarvoihin kiinni. Moinen epäonni johtaa eittämättä pepunpesupuuhiin ja sen tietäen Misse luikkikin piiloon sohvan alle pitkin lattiaa peppuaan vedellen. Hurjistunut henkilökunta kuitenkin jahtasi poloisen elikon esille ja vei saunaan pesulle. Valitettavasti vesi ei ollut vielä lämmennyt ja Missen peräpää oli pakko läiskäistä pesuvadilliseen järvikylmää vettä. Häntää yritettiin suojella viimeiseen saakka, onhan sen kastuminen pahimman luokan nöyryytys, mitä Misselle voi sattua.

Ei ollut helppo tehtävä yrittää lähes paljain käsin kaapia pitkiin peppukarvoihin takertunutta aromikasta sontaa pois kylmällä vedellä. Pesuelämys oli Missestäkin ilmeisen shoketeeraava, koska se sai oikein super-hepulin ja upotti [liian] pitkiksi kasvaneet kynnentorakkeensa pesuhenkilökunnan olkapäähän [fleecen läpi] ja aloitti armottoman äänekkään rimpuilun. Vaikea sanoa, kumpi huusi kovempaa ja kumpaan sattui enemmän. Muistona henkilökunnan selässä on merkittävä kynnenjälki; kynnen, jonka varassa Misse-polo roikkui koko elopainonsa [noin 3 kiloa] voimalla samalla kun takajaloilla yritti kömpiä ylös vadista. Auts!

Huomenna leikataan kynnet, senkin suloinen sontasuutin. Varo vaan!