sunnuntaina, toukokuuta 16, 2004

Koekeittiössä tänään: Mangobroileri ja porkkanariisi

Disclaimer: Koekeittiössämme ei käytetä koskaan sipulia. Sipulin ystävät lisätköön sitä sopiviin kohtiin makunsa mukaan.

Kotkaleen rintafileet ruskistetaan kevyesti ja läväytetään voideltuun uunivuokaan hönkäilemään. Valmistetaan mangokastike kasarissa. Ruskistetaan reilu ropsaus currya voissa kunnes ihana tuoksu kutittaa nenää. Lisätään 2 dl lihaisaa appelsiinimehua [Lidlin palkittu lasipullomehu on oivallista] ja pieni purkki tomaattipyreeta. Hämmennellään hetki. Kaadetaan joukkoon purkillinen mangososetta [lastenruokaosastolta]. Annetaan tuokion porista. Lisätään 2 dl ruokakermaa ja haudutellaan tovi. Maustetaan rakuunalla, mustapippurilla ja ripauksella mietoa chiliä. Lopuksi hienonnetaan pinnalle tujaus tuoretta basilikaa. Kaadetaan soosi kotkojen päälle ja lykätään uuniin noin puoleksi tunniksi. Kyytipojaksi keitetään sillä aikaa basmatiriisiä kasvisliemikuution kera. Sekaan heitetään pari kourallista porkkanaraastetta.

Viini Bardolino Classico 2002, Italia; kevyt, notkea, kypsän marjaisa, rypäleet Corvina Veronese, Rondinella, Molinara, 7,36 e. Ilmava ja kepeä viini salli mango-appelsiinin mehevän makean aromin valloittaa rauhassa ja häiritsemättä ruokailijan kieltä ja mieltä. Silti se oli koko ajan omalla temperamentillaan mitä selvimmin läsnä täydentäen oivallisesti hedelmäistä makunautintoa. Viini taipui notkeasti kotkon kurveihin ja on taattu, hyvin soveltuva valinta muillekin siivekkäille.


1 Comments:

At torstaina, toukokuuta 03, 2007 6:46:00 ip., Blogger --KATA-- said...

Moi!
Minä se täällä hiukan jälkijunassa. Etsin ohjetta mangokastikkeelle ja kappas vaan, päädyin tänne.
Onpas netti pieni.

 

Lähetä kommentti

<< Home