keskiviikkona, joulukuuta 28, 2005

Hanskat tiskiin[kin]

Jotkut [naiset] saattavat pitää keittiöön tai kodinhoitoon liittyviä joululahjoja epäilyttävinä. Meillä taas oli oikein toivelistalla kunnon rukkaset. Nimittäin nämä tosi hienot [ja sikakalliit] Mastrad chili-konit.

Oodin paikka: Ensimmäinen Vaanilan koekeittiökorinttilaiskirje!

”Vaikka minä kokkaisin ihmisten ja enkelien kielillä mutta minulta puuttuisi hanskat, olisin vain toheloiva kokki tai helisevä timbaali.

Vaikka minulla olisi hauduttamisen lahja, vaikka tuntisin kaikki salaisuudet ja kaiken tiedon ja vaikka minulla olisi kaikki usko, niin että voisin siirtää kohokkaita, mutta minulta puuttuisi hanskat, en olisi mitään.

Vaikka jakaisin kaikki reseptini nälkää näkeville ja vaikka antaisin polttaa itseni grillitulessa mutta minulta puuttuisi hanskat, en sillä mitään voittaisi.

Hanska on kärsivällinen, hanska on lempeä. Hanska ei kiristä, ei petä, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei karsinogeenoidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse epäonnistuneesta keitoksesta vaan iloitsee herkun voittaessa.

Kaiken se kestää, kaikessa suojaa, kaikessa toivoo [parasta], kaiken se kärsii.

Hanska ei koskaan katoa [toivottavasti].

Niin pysyvät taloudessamme nämä kolme: usko, toivo, hanskat. Mutta suurimmat niistä ovat hanskat [menevät miehenkin käteen]."

Kiitos Resu;-)