lauantaina, joulukuuta 24, 2005

Sika, se kohta

Meidän uunissa täytyy olla jotain vikaa [ei ole leivinmallia, ei, ne kun on kerrostalossa hieman hankalia]. Ei muuten 3,5 kiloinen porsaankappale voi kestää paistatella kuudetta tuntia. Tunti/kilo, huijausta! Mittari näyttää nytkin vasta 70 astetta. Voi porsaanperseet sentäs. Deja vuu viime joululta, jolloin muistelen myös käkkineeni aaton vastaisen yön valveilla mokoman lihakimpaleen takia. Ja kuinka saada se täsmälleen 77 asteiseksi?

Kyllä se aamuksi varmaan valmistuu, laiha lohtu tässä kohtaa, vätystää. Krooh.... Resun lämmin kainalo kutsuvasti houkuttaa, mutta ei vaan sallimus käy lankeemuksen edeltä. Otamma gölkiä. Taidammekin kissojen kanssa tässä ajankuluksi koristella kuusen.

Joulun kunniaksi muumi by muumilaakso:
1. Miten vietät jouluaaton, vai vietätkö?
Vietän. Ensin joulupuurot muorin luona rauhanjulistuksen saattelemana, sitten kunnon joulupöytä kotonassa Resurssin ja kattien kanssa. Lahjoja. Paljon lahjoja. Valkosipulikurkkuja!
2. Mikä mielestäsi on tärkeintä joulussa?

Rauhoittuminen, ajan tunne, hyvät kirjat ja suklaakonvehdit. Lupa syödä yöllä. Lanttulaatikko.
3. Tiedätkö ketään joka on yksin jouluna?
Tiedän. Äitini esimerkiksi. Joulu pitää mitoittaa viettäjän mukaan. Monet sinkkuystäväni viettävät vaihtoehtoista joulua eli partya kavereiden kanssa. Itselläni on pelkästään hyviä kokemuksia yksinäisistä jouluista.
4. Mikä on hienoin kokemasi joulu?
Yksin yksiössäni avioeroni jälkeen, kun olin käynyt ensin vanhempieni luona tankkaamassa evästä. Kirjoitin joulukirjeitä ystävilleni, naukkailin gölkiä ja suolapähkinöitä konvehteja unohtamatta, nautin omasta seurastani. Mieletön tunnelma, tuikut paloi ja Loiri soi. Ajattelin heitä kaikkia rakkaitain, kirjoitin, oli aikaa ja sydän täynnä lempeä ja vapauden tunnetta. Aaah.

Toivon tässä toivon menettämisen hahlolla oikein rauhallista, lempeää ja leppoisaa joulua kaikille Vaanilan lukijoille!

Lisäksi halusin vielä kertoa, että Sivupersoonan valloittavat kuvat aiheuttavat Vaanilassa ilahtuneita ailahduksia. Eikä jutuissaan liioin ole vikaa, vikaa, vikaa…. t. se, joka ei osaa piirtää edes suoraa viivaa