lauantaina, tammikuuta 28, 2006

Muista aina[ilona] liikenteessä/vol. n+n+x-2 potenssiin

Kun kehätien [nopeusrajoitus 80 km/h] oikealla kaistalla ajella rallattelee poliisiauto perjantain illansuun kiireisiin nähden [jostain meille muille tienkäyttäjille tuntemattomasta syystä] kevyttä 70 km/h tuntinopeutta hipoen, niin miksi ne kaikki hetki sitten ohitseni yli 90 km/h vauhtia pörhältäneet ökystelijäautoilijat käkkivät yllättäen tuon verkkaisen poliisibiilin perässä? Vasen kaista on täysin vapaa.

Silmänpalvontaa, nuoleskelua, liioittelua, numerotaidottomuutta, pelkoa? Siitä voisi jo pelkästään sakottaa.

Siellähän kyykistelevät mokomat, kun ohitan poliisiauton sallittua 80 + max. 5% nopeutta. Sivulleni vilkuilematta. Hallitusti ja harkitusti, oikeuksistani tietoisena. Viisarikaan ei värähdä.

Ei tullut piipaata perään, ei. Kääntyi mokoma motarille. Ja heti sen perään ne kyykkyläiset posautti niukoilla ohituksillaan ravat ilonallekiesin lättyyn. Lähikauppa-asioinnin aikataulut kai petti moisen yllättävän hidasteilmiön takia.

5 Comments:

At lauantaina, tammikuuta 28, 2006 1:27:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Meillä suomalaisilla on kuuleman mukaan aika vahva viranomaispelko. Luin siitä joskus jostakin, valitettavasti en vain muista mistä. Näinkin se ilmenee: poliisin ollessa näkyvillä ajellaan hipihiljaa... :) Taitaa ajajalla oikein ryhtikin suoristua, kun on sinivuokko lähistöllä.

 
At lauantaina, tammikuuta 28, 2006 1:53:00 ap., Blogger ainailona said...

Kovin ryhdikkäältä porukka vaikutti juu!

Viranomaispelko lie samaa perua kuin hokema "Herran pelko on viisauden alku". Kiistän tuon väittämän kaikilla rintamilla! Aina. Pelko ei koskaan ole viisautta lisäävä asia.

 
At lauantaina, tammikuuta 28, 2006 6:07:00 ap., Blogger MM said...

Keskustelin eilen illalla yhden asiakkaan kanssa tuosta ilmiöstä. Sillä on kaveri poliisina, joka sanoi että ne tekee tuota joskus tahallaan katsoakseen kenellä riittää pokka ohittaa heidät.

Itsekkin painelen ohi, jos tuollaisia hidasteita tulee eteen. Tietysti seuraan nopeusmittarista ettei ylity sallittunopeus.

 
At lauantaina, tammikuuta 28, 2006 9:55:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Silmänpalvontaa, jota nämä kuskit harjoittavat taatusti muuallakin työ- ja ihmissuhdekäytänteissään. Kanta tiheimmillään näillä teillä.

 
At sunnuntaina, tammikuuta 29, 2006 1:50:00 ap., Blogger ainailona said...

Maanmato: Juu, ohi vaan aina, kun omat jauhot pussissa on puhtaat.

JP: Totta. Tämä minä-minä-mulle-ensin -kunhan-en-narahda -rotu se jyllää varmaan muillakin elämänalueilla.

 

Lähetä kommentti

<< Home