sunnuntaina, tammikuuta 08, 2006

Täydellinen sunnuntaisuunnitelma

Julistamme Vaanilan joulusesongin päättyneeksi, pang. Kuusi on jo viety pois, pois, pois ja viimeisiä kissojen riepottelemia koristeita etsiskellään, jotta ne voi taas haudata sinne kellarin pimeimpään nurkkaan vuodeksi pölyä keräämään. Punainen pöytäliinakin saa kyytiä, palaamme takaisin askeettiseen vähävärisyyteen.

Sunnuntain ohjelma näyttää täydelliseltä apeaan arkeen siirtymäriitiltä. Pitää laittaa kello soimaan, että varmasti herää klo 11.00 tihrustelemaan leposiivekkeen taulutelkkarista elokuvaa Paikka auringossa [Montgomery Clift & Elizabeth Taylor, YLE 2]. Pahus, kun siinä ei ole edes mainoskatkoja, kuinkahan aamiaisen saatavuuden käy? Täytynee lähettää tekstari Resulle työ/omenanräpistelysiipeen ja esittää toive. Juustoista, löysää munakokkelia, jossa on paljon pippuria, maitokahvia, tuorejuustolla ja savuporolla täytettyä rullaatileipää sekä tietysti Lidlin lihaisaa appelsiinimehua ja Benecol mustikkajugurtti. Tarjoiltuna mielellään niukoissa vetimissä ilman esiliinaa noin klo 12.00 tienoilla. Tarjottimelle ei tarvitse laittaa sitä talon ainoaa kukkivaa kukkaa [ylimittainen vinossa rehottava hajusintti].

Elokuvan päätyttyä onkin hetki aikaa hyötyliikunnalle, Hesarille ja ulkoilulle, ennen kuin klo 15.00 starttaa Lemmenloukku [Marilyn Monroe, Yves Montand, MTV3]. Siiheksi pitäisi myös Burgundin pata-aihiot [juu, pekonivarastot on nyt täytetty] saada myös muhimisasentoon.

Tämän elokuvan päälle voisi lueskella muutaman tavun kirjaa kunnes ruoka on valmista. Ruokailun aikana saattaisi voida sivusilmällä vilkuilla tallennettua Täydellisten naisten viime maanantain jaksoa, ellei siinä tapahdu mitään sotaisaa, tappavaa tai muuten ruokahalua tärvelevää.

Ruokailun jälkeen mennään totta kai ruokalevolle, soitetaan äidille ja selaillaan luukusta viikon aikana huusholliin tunkenutta sälää [kuten jostain käsittämättömästä syystä nimelläni osoitettu lahjalehti 7 päivää, jonka kannessa itseään lotraa jossain vesiparatiisissa yläosaton Marco!?!].

Taas pitää olla tarkkana, ettei mene Neiti Marple ohi [YLE 1 klo 18.55]. Sen perään tulevat uutiset voi uhrata [näkeehän sen jo Ampparista mitä maailmalla on tapahtunut ja heräskö se Ariel] iltapesuun, jotta ei myöhästy Casanovan kakkososasta [YLE1 klo 21.15]. Sen päälle onkin paras kömpiä unille, koska aamulla on poikkeuksellisen himmeen aikainen startti.

Jaa, että vielä pitäisi rotukissanäyttelyyn tai Didrichsenin Maya näyttelyyn ehtiä? Sori, ei voi kauhalla vaatia kun on lusikka-asennossa annettu.

5 Comments:

At sunnuntaina, tammikuuta 08, 2006 1:05:00 ap., Blogger Sivustaseuraaja said...

No hei, Ainailona! Kyllähän minä tämän kommenttilooran olen huomannut, mutta hiukan huonosti olen kommenteerannut viime aikoina :)

Mukavaa tätä vuotta sinullekin, ystävä hyvä.

 
At sunnuntaina, tammikuuta 08, 2006 9:01:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Aah, tuo aamiaiskuvailu toi veden kielelle.. Nyt alkaa jo minunkin masuni murista!

 
At sunnuntaina, tammikuuta 08, 2006 3:52:00 ip., Blogger ainailona said...

Tervetuloa Marleena!

Peggy: Hyvää oli. Päivä on muutenkin edennyt täysin suunnitelmien mukaan. Patakin on jo uunissa. Ihana tuoksu...

 
At sunnuntaina, tammikuuta 08, 2006 11:20:00 ip., Blogger ainailona said...

Kommentoinpa itseäni pikaisesti. Päivä meni tosi pulkkaan, Burgundin pata onnistui yli odotusten ja oli ältsin hyvää! Jälkkäriksi voi-fariinisokeri-brandymössössä hetken paistinpannulla kärvennettyjä ananassiivareita [tuoreesta, totta kai].

Se on täytetty [vatsa siis]. Vaanila vaikenee toviksi. Öitä.

 
At maanantaina, tammikuuta 09, 2006 10:46:00 ap., Blogger Rosmariini said...

Hyvä, että ruoka onnistui ja maistui. Pata maistuu mainiolle myös seuraavana päivänä. Eläköön pekoni ja punaviini!

 

Lähetä kommentti

<< Home