sunnuntaina, toukokuuta 28, 2006

Taimi mun tarhassain, tortilla muurikassain

Misse avusti [jopa sateessa] vaativaa [piti oikein raivata lisätilaa kasvimaan puolelle tunkeutuneelta nurmettumiselta] istutusrupeamaani möksän vetteisen hetteisissä oloissa. Maankääntökonhes Resurssi myös heilutti tarmolla lapiota ja edesauttoi osaltaan kasvun mahdollistavaa möyhintää.

Nyt on kurpitsat saateltu luonnon armoille, har-sot hallalujaa! Ja uudet koristekurpitsan siemennykset kylvetty parvekkeelle kattien mielenkiinnon ja attentaattien kohteeksi. Plantaasille kun jäi vielä muutama metri tilaa näille syysparvekkeen somistukseksi suunnitelluille kasvustoille. Sato joutaa tulla myöhemminkin, kanervien kanssa pampuloista saattaa tulla kiva talvenylisomistus vilpolaan. Ans’ kattoo.

Kannattaa kokeilla!
Aivan lyömätön kesänaposteltava on omakohtaisesti koeajettu ja erittäin hyväksi havaittu: Kesädildot [johdannainen alkuperäisestä nimestä quesadilla]. Sopii niin alkupalaksi, välipalaksi, saunapalaksi kuin kevyeksi lounaaksikin. Onnistuu suuremmallekin porukalle helposti ja makutottumuksia mukaellen. Kokeilimme alkajaisiksi pääosin juuston varaan rakentuvaa vaihtoehtoa, kas näin.

Tarvitaan
  • Parillinen määrä tortilloja
  • Chilikastiketta [Lidlin Sweet chili sauce on oikein hyvä]
  • Juustoa [homejuustoa, mozzarellaa, fetaa, savujuustoa, juustoraastetta, what ever, kunhan on juustoa]
  • Tomaattia ohuina siivuina
  • Tuoretta basilikaa
  • Hipaisu pippuria

Tortilla pohjustetaan chilikastikkeella. Päälle siivutetaan reilusti [esimerkkitapauksessamme] Lidilin [uutuus]gorgonzolaa ja mozzarellaa. Pintaan vielä ohuita tomaatinsiivuja ja tuoretta basilikaa. Kevyt ropsaus pippuria väriksi. Toinen kevyesti chilikoitu tortilla päälle kanneksi.

Yhdistelmä paistetaan [ilman rasvaa] muurikassa kummaltakin puolelta mukavan rusehtavaksi kunnes juustot sulavat [ja lähes poikkeuksetta osittain valuvat pannulle, joten ei kannata kitsastella, että jää jotain syötävääkin]. Kääntövaihe on jännittävä, kannattaa varata kookkaan puoleinen työväline. Visuaalisesti dildokkaampi lopputulema syntyy, jos laittaa vain yhden tortillan täytteineen rullalle/taittaen.

Kuvaa ei nyt ehditty ottaa, kun eväs vei mennessään. Palaa painoi alas jo pienoiseksi kesän suosikiksemme päätynyt Portugesevalkkari Quinta da Alorna. Puolikuiva, kiva.

Periaatteessa tortillojen väliin voi tuikata mitä tahansa, mistä pitää, mutta juustoa nyt ainakin tarvitaan. Seuraavaksi kokeilemme fetalla ja sitten herkkusienillä, eri pohjustuskastikkeilla. Siitä vaan muurikat suhisemaan! Kesä - ihana tekosyy - on taas liki!

7 Comments:

At sunnuntaina, toukokuuta 28, 2006 10:31:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Sinä ja ruokaohjeesi + Gloomy Sundayn jäätelötestit = Pegin pullataikinamainen paisuminen. :)

 
At sunnuntaina, toukokuuta 28, 2006 11:20:00 ip., Blogger ainailona said...

Peggy: Ei kai ny sentäs! Tämäkin dildo-ohjain on erittäin kevyt. Kunhan ei hanki talouteen yli 20% rasvajuustoa [no joo, kevyt sulaa huonommin]. Valintoja...

 
At maanantaina, toukokuuta 29, 2006 1:09:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

_Toistaiseksi_ olen vielä tyytynyt mielikuvamaistelemaan näitä herkkuja. :) Siis t o i s t a i s e k s i .. Eli vielä saavutetut linjat on säilytetty, saas nähdä kuinka kauan!

 
At maanantaina, toukokuuta 29, 2006 1:17:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Vau, mikä Misse. Vaikka kuva on pieni, niin näyttää mainiolta naukujalta. :) Meidän Jimi on myös erikoistunut puutarhatöihin. Parasta on kukkapenkissa pötköttäminen.

Outi outip.vuodatus.net

 
At maanantaina, toukokuuta 29, 2006 10:42:00 ip., Blogger ainailona said...

Peggy: Ei saa olla itselleen LIIAN ankara;))

 
At maanantaina, toukokuuta 29, 2006 10:45:00 ip., Blogger ainailona said...

Outi: Kiitos. Misse nykyisin jopa pissii sinne peltoon, jos vaan sillä keinoin säästyy naukumasta sisätiloihin [sieltähän voi olla riski päästä uudelleen ulos]. Kaivaa multaa niin, että pöllyää ja sitten kissamaisesti kyykistää.

Klikkaa kuvaa, niin johan pyrkii mega-Misse silmille;)

 
At torstaina, kesäkuuta 01, 2006 1:11:00 ap., Blogger ainailona said...

Eowyn: Osani otettu, kiitos haasteesta!

 

Lähetä kommentti

<< Home