keskiviikkona, elokuuta 16, 2006

Surullinen sisäpiirin tieto

Suvi-talkkunan valmistus on lopetettu, kirkui hämäläisen marketin hyllynreuna, kun toiveikkaana siellä skannailin pussien [!] välissä. Mitä pirua?

Luotettavista paikallislähteistä anastamani lisätiedon mukaan syynä oli se, että talkkunantekijät saavuttivat [arvatenkin ansaitsemansa] eläkeiän ja toiminnalle ei löytynyt jatkajaa.

Miksi ei kukaan kertonut minulle ajoissa? Talkkunantekijänä hämeessä olisin varmasti elänyt loppuelämäni auvoisimmat vuodet. Vailla huolen häivää turhanaikaisten härpäkkeiden suunnittelusta, lykäten hartiavoimin tuonnemmaksi väistämätöntä – Suvi-talkkunan viimeistä pussia.

Mitäs me nyt pannaan mustikkapöperöön ja Benecol-piimään, ha? JP, miten korvaavan talkkunan maistelu on edennyt, vai onko?

11 Comments:

At keskiviikkona, elokuuta 16, 2006 7:30:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Härreguud, johan pommin pudotitkin joka karisti aamurähmät silmistä! Tästä on nyt heti soitettava sinne Kanta-Hämeen keskiöön, pistettävä jälkimarkkinat ja/tai koirapartiot asialle. Korvaava tuote on tuolla köksän kaapissa, kun vähän tökkii. Tuotemerkki "Herkku-Talkkuna", on enempi sellainen pirkanmaan maku.

 
At keskiviikkona, elokuuta 16, 2006 7:41:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Jeskamandeera, nythän se pommin jysäytti! Herkku-Talkkunaa monet kehuvat, mm. talkkunaan addiktoinut samassa huushollissa asustava kaksilahkeinen. "Talkkuna on vanhojen ihmisten ruoka", totesi muudan tuttuni, kun kerroin ruokakuntani kasvavasta perinneruokamenekistä. Mene ja tiedä, nyt tarvittaisiin siis jotain kuuluisaa mielipiteenmuokkaajaa, joka tekisi talkkunasta het trendikkään ja mediaseksikkään tuotteen, jota ilman ei voi elää, oli vanha tai nuori.

 
At perjantaina, elokuuta 18, 2006 12:38:00 ap., Blogger ainailona said...

JP: Itse raapaisin [shokissa kun olin siellä pussien keskellä] paketin Hirvelän uunitalkkunaa [Jämsästä] kainaloon. Maistelut jäneet toistaiseksi vähiin [Suvin suruaika kai], mutta raporteeraan heti, kun jotain kerrottavaa tästä jauheesta on.

 
At perjantaina, elokuuta 18, 2006 12:41:00 ap., Blogger ainailona said...

Eppu: Vanhuus ei siis tule yksin vaan talkkunaan verhottuna! Mediaseksistä viis, hyvä talkkuna vaan on hyvää. Eikä ollenkaan siitä pahimmasta päästä, mitä tulee perinneruoka-aineisiin.

 
At perjantaina, elokuuta 18, 2006 6:51:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Mitäs hyvää Jämsästä olisi ikinään tullut... joku tekisi hyvät kaupat ostamalla Suvin resettin ja linjan vaikkapa lisenssituotantoa varten.

 
At perjantaina, elokuuta 18, 2006 7:58:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Hehehe. Häreö lukimissa heti aamusta. Luin että suvi-kalkkuna on lopetettu. Mietin, että pitäisikö minun etotipu tuntea. Ei sitten tarvinnut. En nääs syö talkkunaakaan.

 
At perjantaina, elokuuta 18, 2006 10:15:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Meitin huushollin talkkunadirektiiveista vastaava taho kehui eestiläistä "Kamajahu"-tuotetta. Savulta kuulemma maistuu se, mutta muutakin aromia kyseisestä jauheesta löytyypi.

 
At maanantaina, elokuuta 21, 2006 10:00:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Soitin Mäkisille ja kiitin heittiä ns. loppukäyttäjän ominaisuudessa. Nyt olisi tuhannen taalan paikka treidata resetti ja tuotemerkki...

 
At maanantaina, elokuuta 21, 2006 11:29:00 ip., Blogger ainailona said...

JP: Voi vitsi, kunpa olisikin mahdollisuus talkkunatehtailuun, niin kyllä lähtisin! Muukin luomu houkuttaa tuon Heikkilän eepoksen lukemisen jälkeen...

Kiitos lisätiedoista tapahtumien lähteiltä;)

 
At maanantaina, elokuuta 21, 2006 11:29:00 ip., Blogger ainailona said...

Satujatar: Usein käynti kahvipannulla auttaa noihin aamuisiin lookkihäröihin. Niin kai nykin...

 
At maanantaina, elokuuta 21, 2006 11:31:00 ip., Blogger ainailona said...

Eppu: Kiitän talkkunavastaavaa vinkistä! Koitanpa tiirailla mainitsemaasi virolaisvalmistetta seuraavalla reissulla. Toivottavasti sitä löytyy hyllystä muulloinkin kuin ksällä.

 

Lähetä kommentti

<< Home