tiistaina, marraskuuta 21, 2006

Nyt ei vaan ehdi

...polkkaan nääs, kun tarttee kutoa hartiahuivia häätätivieraan klänningin somistukseksi. Kaapin perukoilta tilapäisessä järjestelyvimmassa löytämäni leninki on toki vuosimallia 2000, mutta ajattomuutensa vuoksi ihan käypänen, etenkin tulevin talvisin asustuksin. Ja se tuntuu näin jälleenlöydettynä lähes syksyn uutuudelta.

Hymyssä suin helmineuletta syherrän; kuusi [6] vuotta vanha vaate mahtuu päälle, hallelujaa! Kolme kuukautta ja seitsemän [7] kiloa sitten ei olisi mahtunut. Johan siinä suu vääntyy messingille väkisinkin. Hurraa hiilarit hittoon - elämäntapa!

Laitan kuvaa loimesta sitten kun se on valmis. Lankana on [kissankarvan ohella] Schachenmayr nomotta Scala ja Brazilia yhteen kudottuna kympin kepakoilla. Väri on [tietenkin] sininen.

On muuten melko haastavaa kutoa, kun langassa roikkuu kiinni kissa. Tai kaksi.

Täällä Vaanila, soon-to-be neuleblogi

4 Comments:

At keskiviikkona, marraskuuta 22, 2006 7:45:00 ip., Blogger Sun äitis said...

Juuri Turusta palanneena, syntyperäisenä lounaissuomalaisena ilahduin suuresti siitä, että vaanilassa kudotaan puikoilla nykyisin niin muodikkaan neulomisen sijasta.

(Miten millään voi jättää hiilarit veks, kun leipä on nautinnollisinta tietämääni syötävää?! Kysyy hän, joka mieluusti kuihtuisi viisi kiloa)

 
At keskiviikkona, marraskuuta 22, 2006 11:53:00 ip., Blogger ainailona said...

SÄ: Minun käsitemaailmassani niin kutomalla kuin virkkaamallakin syntyy neuleita. Ehkä ei Vaanilasta ole sittenkään aidoksi neuleblogiksi;))

Juu, leivän puute otti koville aluksi, minäkin tapasin puputtaa sitä jokaisessa mahdollisessa välissä. Mutta yllättävän helposti siitä silti pystyi luopumaan. Voileipä ilman leipää on nykyisin ihan ymmärrettävä juttu!

 
At torstaina, marraskuuta 23, 2006 3:58:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Äh, kaikki neulovat, virkkaavat ja väkertävät. Sinäkin Brutukseni. Itse taidan olla ainoa tumpelo täällä, joka ei ketjusilmukkaa kummempaa osaa virkkuukoukulla vääntää. Ja villapaidat pitää aina ostaa kaupasta!

 
At tiistaina, marraskuuta 28, 2006 12:55:00 ap., Blogger ainailona said...

Peggy: Joskun muinoin tein paljonkin neuleita, mutta siitä on jo aikaa. Nyt oli vähän pakon sanelema juttu, kun sain tuon idean hääasuksi. Pianhan tuommosta putkee tekee, helppoa kuin heinänteko;))

Jokaisella meistä on ne omat juttunsa, minä en taas balettitossuissa toikkaroisi kovinkaan pitkälle. Vaikka sitäkin on tullut joskus lapsena harrastettua....

 

Lähetä kommentti

<< Home