maanantaina, marraskuuta 13, 2006

Viimeaikaiset kiusaukset

Perunan hyljeksintä on sujunut erinomaisesti! Jopa suosikkipöperöstäni kinkkukiusauksesta olen säveltänyt perunattoman version. Se on oikestaan parempaa kuin perinteinen. Kas näin.

Kutistuvan Kinkun juureskiusaus

1 lanttu
1 nauris
2 porkkanaa
pätkät palsternakkaa ja selleriä, jos sattuu nurkissa olemaan
rasiallinen kinkkusuikaleita (250g)
juustoraastetta, pippuria ja hipaus suolaa

Muhitussoosi
tetra ruokakermaa (2,5 dl)
2 dl kuohukermaa
paketti Koskenlaskija sinihomesulatejuustoa
meiramia

Kuoritaan ja suikaloidaan juurekset [ah, mikä ihana kärsivällisyystason testaustuokio onkaan juuresten säntillinen suikerointi käsin! Se tekee muka-kiireiselle ihmiselle hyvää, ehtii aatellakin kaikenlaista;)] ja ripotellaan ne [voilla] voideltuun uunivuokaan. Sekaan heitetään kourallinen juustoraastetta ja kinkkusuikaleita sopivin välein. Korpelan hoikaksi nauhaksi suikaloitu syherö on minusta parasta tähän ruokaan.

Samanaikaisesti teflonkattilassa lämmitetään ruokakerma-kuohukerma keitos. Kuumentuneeseen liemeen lisätään paketillinen Koskenlaskijaa palasteltuna. Annetaan liueta. Maustetaan meiramilla.

Soosi kaadetaan ainesten päälle vuokaan ja pinnalle vielä reilu ropsaus juustoraastetta. Laitos uuniin, 200 astetta noin tunti, sen jälkeen lämpöä pienemmälle ja vielä puolen tunnin kiinteytys.

Tämä noin neljän hengen annos katosi kahden hengen taloudessamme kuin taikaiskusta. Olis maistunut varmaan isällekin, jos hän vielä illastaisi tässä maailmassa.

2 Comments:

At keskiviikkona, marraskuuta 15, 2006 9:23:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Meillä syötiin eilen illalla hyvin. Meillä asuva mies kuvitteli tosin ruuassa olevan myös perunaa. Sillä kun on joku omituinen mielikuva siitä, että ruoka ei ole ruokaa ellei siitä löydy perunaa, pastaa tai riisiä. Hah. hyvin huijattu! Nams nams, taatusti jää meidän keittiön resepteihin.

 
At tiistaina, marraskuuta 21, 2006 12:27:00 ap., Blogger ainailona said...

Satujatar: Onnea huijaukselle;) Ja ne nauriit säilyy kyllä ihan hyvin jääkaappioloissa ja niistä voi tehdä seuraavina viikonloppuina lisää paistoksia! Tai raastaa lisukkeeksi. Tai järsiä sellaisenaan välipalaksi. Juurekset rules!

 

Lähetä kommentti

<< Home