keskiviikkona, huhtikuuta 23, 2008

Koti on ihmistä varten

Ahistaa, vol. 10008979828894

Olen nautiskelijaluonne. Koti on minulle paikka, jossa saa olla oma itsensä, levätä, nautiskella ja tehdä mieluisia asioita. Haluan, että siellä on harmoninen ilmapiiri ja kaunis, esteettisesti tyynnyttävä ympäristö. Ympärillä rakkaita esineitä, kirjoja, musiikkia, elokuvia. Kukoistavia kasveja, lempeitä tekstiilejä, pehmeitä valoja, värikkäitä seiniä, kuvia, joilla on minulle merkitys. Tilaa hengittää ja kuljeskella.

Keittiö, jossa voin pyörähdellä [osumatta mihinkään] tyydytystä tuntien loihtimassa kyseenalaisia keitoksiani. Pesutilat, jotka suovat houkuttelevan ympäristön lotrata antaumuksella niin itseni kuin pyykkienkin kanssa. Sauna, johon mahdun kunnolla pitkäkseni ja josta vihdanlehdet on helppo siivota pois. Paikka, jossa voin aamusella ennen lähtöä on-the-fly silittää pesun jälkeen ruttaantuneen pellavajakun sivilisaatiovalmiuteen [jos nyt on ihan pakko - tulee vaan niin kalliiksi, jos joutuu aina ostamaan pesun jälkeen uuden!].

R-kioskin kokoinen vaatehuone, johon voi ajaa vaikka trukilla sisään ja jossa kaikki liian pienet, liian suuret ja sopivat lurexit mahtuvat roikkumaan löyhästi perikunnasta löytyneissä retro-puuhengareissa [merkinnöin Pukeva, Kappakeskus ja Ajanmies], kengät sijoitettuna näkyville kauniisti kiillotettuina ja pareittain, käsilaukut omassa orressaan värijärjestyksessä - ja sukat, joilla kaikilla on ikuisesti oikea pari.

Työhuone, jonka keskellä on iso rustiikki puupöytä, jota lähestytään sen mukaan mitä "työtä" kulloinkin tehdään. Askartelua, kirjansidontaa, kalligrafiaharjoitteita, käsitöitä, ompelukoneen kanssa kiroilua, tietsikkajuttuja, kuittisotaa; kaikki löyhästi levällään samaan aikaan. Nurkassa on äidin perintöarkku, joka on täytetty käden töissä tarvittavalla tilpehöörillä. Seiniä kiertää matalalaatikkoiset hyvin luistavat vetolaatikostot, joissa on selkeästi lajiteltuna tarvekaluja; paperia, kyniä, työkaluja, muistikirjoja, lankoja, kankaita, tarroja, nauhoja, teippejä, kortteja, whateveryouMIGHTneed.

Olohuone, jossa on pinkki divaani, jonka hyvin pielustetulla selkätuella retkotellen saatan rentoutuneena selailla akkojenlehtiä tai keittokirjoja siemaillen valkoista teetä kera kuminajuuston [joo, uusi addiktio!] samalla, kun näkökenttääni hivelee Boknäsin kattoon asti kurottuvalla kirjakaapistojärjestelmällä vuorattu kirjastotila, jonka keskiössä on pari lukemaan houkuttelevaa oloneuvostuolia ja takka.

Seesteisen sinisävyinen makuuhuone, jossa on moottoroitu sänky ja aina viileää. Yöpöydät, joiden kätköissä on kaikki makuuhuoneessa tarvittava [I name it!]. Seinällä kissagobeliini ja kummitädin tekemät kanavatyöjoutsenet.

Eteistila, jossa on erilaisten vempainten latauspiste, joka viisaasti osaa kätkeä nämä piuhaa ja potkua tarvitsevat kikkulat kiduksiinsa. Peiliovella kevyesti peittyvä hulppea naulakko, joka piilottaa kaikki aktiivikäytössä olevat päivittäistamineet. Huiveilla ja hatuille oma lipasto. Avaimille sun muille "find me before you leave -tavaroille" kaappi. Resulle oma [liuku]ovella eristetty laskeutumistila [vrt. kuraeteinen lapsiperheissä, mutta hieman eri sisustus], jossa hän voi tyhjentää taskunsa ja riisua itsensä suihkuvalmiuteen [suora yhteys pyykkikeskukseen].

Pihalla saisi olla suihkulähteellä varustettu kivikkopuutarha ja siihen yhtyvä varjoisa katettu terassi, joka samalla toimisi kesäkeittiönä soveltuvin varustein. Kasvimaa kesäkurpitsalle, punajuurelle, salaatille ja parsakaalille sekä pienenpieni kasvihuone tomaatille ja kurkulle. Viinimarjapensaita. Pinkkejä liljoja seinänvieret täynnä, tuoksuvia violetteja sireenejä portinpielessä ja ulko-oven ympäri kiipeävää sinikukkaista köynnöstä. Oven pielessä emalikannu täynnä auringonkukkia.

Lisäksi vielä Ideaparkin kokoinen lämmin varasto tehokkaalla hyllyjärjestelmällä ja kolmen auton talli. Resulle tietty oheen joku pieni puuhatila ja vähintään yksiön kokoinen työhuone, jonka oven saa kiinni.

Ainakin kaksi kissaa ja yksi Resu lumilingolla. Ehkä alpakka tai pari. Käsiin puettavat lehtikaapparit... lämpöt...

..........................................................................

PRRRRRRR..... mitä, joks on taas aika herätä, prrrkele. Haukotus.

.........................................................................

Mi on tämä kaaos mun ympärilläin? Äh, se olikin vain unta. Vaihteeksi aika hyvää sellaista.

Note to myself: Action & focus point = Tyhjennä, siivoa, myy, muuta muualle unelmoimaan vielä hurjempia!

8 Comments:

At torstaina, huhtikuuta 24, 2008 7:31:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Kevät on muuvmentin aikaa, ja raha ei lainamarkkinoilta vielä loppune.

 
At torstaina, huhtikuuta 24, 2008 10:05:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Nyt en ollut varma, kumpi on unta...
Ainakin toivoisin, että se olisi tuo alussa oleva pidempi runoelma! Olisi aivan kestämätöntä, jos jossakin olisi sellaista.

 
At torstaina, huhtikuuta 24, 2008 2:33:00 ip., Blogger Ana said...

Huin kun säikähdin pitääks mun oikeesti muuttaa teille! Mut ei tarvinnutkaan...

 
At tiistaina, huhtikuuta 29, 2008 9:14:00 ip., Blogger ainailona said...

JP: Ei meillä niin nopeisiin ratkaisuihin pystytä... raivaus vie aikansa, ehkä syksyllä sit...

 
At tiistaina, huhtikuuta 29, 2008 9:15:00 ip., Blogger ainailona said...

Polga: Niinpä, ei sellaista OLE;)

 
At tiistaina, huhtikuuta 29, 2008 9:15:00 ip., Blogger ainailona said...

Zepa: Sä et mahtuis meille...;)

 
At tiistaina, huhtikuuta 29, 2008 10:11:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Mist tiesit? :-D

 
At torstaina, toukokuuta 01, 2008 12:18:00 ap., Blogger ainailona said...

Zepa: No siit tiesin, kun silmissä pientä ikinäköö [ulkonäön lisäksi] vielä jäljellä - tänne ei kertakaikkiaan mahdu mitään eikä ketään. Vappupallojen hankinnastakin luovuimme, vaikka yläsuunnassa vielä olisi ollut hieman tilaa. Ei saa joka suunnasta ahdistaa.

 

Lähetä kommentti

<< Home