torstaina, lokakuuta 16, 2008

Lisää ääntä kuleksimassa

Komppaan

Olen kuuliainen kansalainen ja allekirjoitan hokeman, että jos ei osallistu, ei vaikuta millään tavalla. Fine. Pyrin äänestämään aina kun siihen mahdollisuus tarjotaan. Nytkin heti ranteenmitan päässä olisi tuo ennakkoäänestyskohde. Mutta kun ei vaan löydy sitä. Ehdokasta.

Olen illan aikana rullannut kaikki trullihiirulaiseni kanssa Guuggelista kohtuudella löytyvät vaalikoneet läpi [ettei muka olis harrastusta tai kiinnostusta - höh - kiinnostavampaakin toimintaa illalle olisi ollut tarjolla]. Jokaisen konheen tulos on täysin erilainen, vaikka minä olen aina vaan ihan sama tylsä ittein. Yksikään mätsäävä ehdokas ei esiinny otannassani kahteen kertaan. Pahenee näköjään vaan tilanne konheen kanssa seurustellessa, mutu toimii paremmin.

Haluan ehdokkaan
  • joka on nainen
  • asuu sielläpäin kun minäkin
  • ei briljeeraa liikaa lyhenteillä CVeessään
  • on about samassa ikähaarukassa
  • jolla on lemmikki /eläimiä kontollaan ja järkeviä harrastuksia
  • ei ole _korostetun_ lapsiorientointunut
  • on edes jossain määrin samaa mieltä kanssani kunnan kehityskohteista/aiheista
  • ymmärtää, että me kaikki tulemme vanhoiksi joskus

Tämmöstä akkaa-ko ei kunnasta yksiselitteisesti löydy?

Forget me.

9 Comments:

At torstaina, lokakuuta 16, 2008 12:51:00 ap., Blogger --KATA-- said...

Tunnen itseni todella onnekkaaksi, koska en saa näissä vaaleissa äänestää. Niin kauan kun vanhuksista ei osata/kyetä pitämään huolta, ovat muut seikat mielestäni aika pienimuotoisia.
Olen silti jyllännyt kaikki masiinat läpi, ja aina sieltä tulee vastaukseksi joku ketä en halua, minun kuviteltua, kuntaani edustamaan.
Päädyin muuten Hyssälän kotisivuille ja siellä sanottiin suurilla kirjaimilla "Hauska tavata Sinut!"
Olin ihan että niin sinutkin ja heippa.

 
At torstaina, lokakuuta 16, 2008 12:52:00 ap., Blogger --KATA-- said...

Siis hyssälä ei edes lity koko aiheeseen. Tuli vaan mieleen kun olen edellen ihan pökrällä päästäni siitä tuttavallisuudesta.

 
At torstaina, lokakuuta 16, 2008 1:00:00 ap., Blogger ainailona said...

Kata:Jaa et saa äänestää Kolognesta... no se lie tässä tilanteeessa vain etu. Ei täällä OLE mitään äänestettävää.

Ticotico vaan sinne europapaaan!

 
At torstaina, lokakuuta 16, 2008 9:42:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Oh, mä olen pohtinut juuri samaa. Että miksi kaikki naisehdokkaat on niin jotenkin... äääh.. mammalahkolaisia? Enkä siis tällä halua sanoa, etteikö lastehoidon järjestäminen, leikkipaikat tms. olisi tärkeitä asioita. Mutta onko silla aina pakko ratsastaa? Ja pitääkö muka kaikki kunnallistekniikka ja uuden teknologian haasteet sitten jättää miesehdokkaiden pureskeltavaksi. Tää on mun mielestä jotenkin niin mielenkiintoinen asia, miks edelleenkiin suurimman osan naisehdokkaiden diskurssista tapahtuu sillä naisille niin perinteisellä hoiva-akselilla.

Tuo sun listasi olisi voinut olla mun kynästä (paitti että mun ehdokkaalla ei tartte mitään lemmikkejä kyllä olla).

 
At torstaina, lokakuuta 16, 2008 1:44:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Meitä on niiden mielestä niin vähän, ettei meidän ääniä kannata kalastaa.

Miksei yksikään ehdokas ole keksinyt, että meitä yksin- tai kaksineläjiä, lapsettomia tai lapsensa aikuiseksi jo saattaneita, vanhoista vanhemmistaan huolta kantavia työssäkäyviä inehmoja on joka kunnassa melkoinen määrä (mistä ne veromarkat muuten niihin kunnan palveluihin tulisivat). Se yksi, joka olisi keksinyt, ettei aina kannata ratsastaa lapsihevosella, saisi äänivyöryn.

 
At torstaina, lokakuuta 16, 2008 9:05:00 ip., Blogger ainailona said...

Kiki: Ihan samaa ihmettelen juu. Muutenkin ärsyttää ehdokkaiden koko maailmaa syleilevä scope. Väitän, että läpimenotodennäköisyys olisi suurempi, jos selvästi profiloituisi johonkin tiettyyn tavoitesettiin ja rummuttaisi sitä.

Nyt nää on kaikki ihan samanlaisia hajuttomia ja mauttomia ja siksi pitää niitä lemmikkejäkin jo tsekkailla, että saisi jotain eroa;)

Mutta politiikka on politiikkaa. Peliä.

 
At torstaina, lokakuuta 16, 2008 9:11:00 ip., Blogger ainailona said...

Mea: Niin, tässä sitä ollaan. Deja vu - kuten siinä omituisten otusten naistenlehtikohderyhmässä,josta hiljattain kirjoitit. Ei löydy meitä puhuttelevaa, ei.

Pitänee lisätä ja pitää yllä älämölöä vaan.

Ja miks ne kunnat niitä lapsiperheitä niin vonkaa, kun ei ne lapset välttämättä kuitenkaan jää sinne eikä verokertymä välttämäti kohennu, jos rouva on kotona muutamankin vuoden. Päiväkotei sun muita joutuu rakentamaan jne.

Kyllä muutenkin "vanhapiikaveroa" nurkumatta maksava zinkku tai parisuhdekinkku se vasta tuottoisa onkin - niin kunnalle kuin valtiolle. Firma hoitaa terveyden ja nautinnollinen elämä vie ajoisssa hautaan:)

 
At lauantaina, marraskuuta 01, 2008 3:48:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Osuitpa taas naulan kantaan tuossa viimeisessä kappaleessasi... Vaan toisaalta, jos ehdokasta ei löydy niin ainahan voi miettiä koska ja millä ehdoin/pyytein voi itse sitä asiaa/-nsa lähteä ajamaan. Niin ne kaikki politiikassa kelluloivat on omassa elämässään tehneet, ja pois mokomasta karusellista pääsee myös muuten kuin karun sellin kautta...

 
At tiistaina, marraskuuta 04, 2008 9:21:00 ip., Blogger ainailona said...

JP: Ihan periaatteesta sitten piipahdin sit kuitenkin kopissa ja ääni meni varaehdokkaaksi yltäneelle. Vaikuttaako se vai ei - piruko näistä selvän ottaa!

 

Lähetä kommentti

<< Home