perjantaina, lokakuuta 03, 2008

Äänestys: Kaunein syksyn lehti

Ja nyt en tarkoita Lapin Kansaa....

Syksyn lehdet ovat kuin kesän kauniit kukkaset - niin pienen hetken vain ovat parhaimmillaan ja väriloistollaan sulostuttavat näkökenttäämme.

Hapsukkaan hapero pihlaja, pyöreänlupsakkaalla olemuksellaan hivelevä haapa, aavistuksen arkipäiväinen, mutta niin läsnäoleva koivu, korskeankaunis, muodollaan pröystäilevä vaahtera. On niitä muitakin, mutta kun biologian tunnilla en ollut aikanaan kovinkaan hereillä, en enempää varmuudella tunnista.

Kauniita kaikki tyynni. Mikä sinusta on kaikkein kaunein, syksyn ehdoton symboli, lehti, joka aiheuttaa sydämessä leiskuntaa?

Kommentoi!

6 Comments:

At perjantaina, lokakuuta 03, 2008 10:53:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Pihlaja tai vaahtera. Kaksi lehteä, kaksi syytä. Olen aina ajatellut, että toiseksi nimekseni sopisi Pihlaja (ei ny saa nauraa), sen lisäksi asun Pihlajamäessä, pihlaja on suomalaisten pyhä puu. Vaahteran puolesta taas huutaa sen hullu vaihteleva väritys, mikään muu ei pala. Siis aikuisten oikeasti, katsokaapa joitakin vaahteroita, ne ovat kuin tulessa.

Pihlaja. Sekin palaa. Sisältä.

 
At perjantaina, lokakuuta 03, 2008 11:22:00 ip., Blogger sea said...

Vaahtera on kyllä klassikko, joku vaahterakuja on ihan mieletön. Tänä vuonna olen tosin ihastunut haapojen värikkyyteen. Tämä syksy on ollut ihanaa väriloistoa. Muutin vielä sopivasti tänne Hervantaan jossa on paljon puita ja puukujia.

 
At lauantaina, lokakuuta 04, 2008 10:34:00 ap., Blogger Papu said...

Täällä etelässä pitänee sanoa vaahtera, mutta jos vielä asuisin Oulussa tai pohjoisempana, suosikki olisi joku muu :)

 
At lauantaina, lokakuuta 04, 2008 10:44:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Kaikha nuo on kauniita, tok. Mut muistuttasin suurist keltasist koivuist - onks olemas sen parempaa valonlähettä harmaas syyssääs?

 
At lauantaina, lokakuuta 04, 2008 6:44:00 ip., Blogger Sun äitis said...

Haapa ja vaahtera.

Nykyisen kotini ikkunasta olen saanut tänä syksynä nauttia ihanasta vaahteraloistosta (no joo, on tällä upeita pihlajiakin). Lapsuudenkotini pihalla oli sekä haapoja että vaahteroita. Syksyisin leikimme kananpesäleikkiä: lehdistä koottiin pesä, johon kätkettiin pari kiveä ja alettiin kotkottaen kyykkiä kasan päällä, kunnes joku tuli keräämään munat.

 
At tiistaina, marraskuuta 04, 2008 9:24:00 ip., Blogger ainailona said...

Kaikille ihanille lehtiaiheeseen kommentoijille tiedoksi, että paljastan oman suosikkini dedikoidussa postauksessa heti kun saan Resun kuvagalleriasta sen oikean kuvan... härö talouden langattomissa yhteyksissä.... tuuttuut.

Jotta tähän palaamme kyllä. Lehdet ovat tärkeitä!

 

Lähetä kommentti

<< Home