torstaina, lokakuuta 02, 2008

Vuoden paras lomaviikko ja portoilmiöitä

Viime viikolla oli Vaanilan Tämän Vuoden Paras Lomaviikko (VTVPL). Osuipa hyvään saumaan, kun pääsi vielä huippusaunaan[kin] joka päivä. Lisänä aivan upeat ruskan värit ja aurinkoiset päivät, hela veckan, sic!

Suomi on kaunis, maailman kaunein etenkin keväällä, kesällä, syksyllä ja lumisena talvena. Kun sen oikein oivaltaa. Kandee mennä sinne hippasen loitommalle, katvealueelle. Sinnekin päivä paistaa ja kuu-ku-mottaa. Ja on tilaa havainnoida kauneutta, rauhaa ja hiljaisuutta - ilman perinteisiä weelanvirikkeitä ja luutuutteja. Tekee hyvää kummallekin päälle.

Hieman hupituttiuittavaa olikin suht' nopsaan ruskaretken jälkeen lukea valtakunnan sanomalehdykkäästä, että Nuuksiossa on ruuhkaa! Hinku luontoon tuntuu olevan tärkeää ja olisihan se kiva stadilaisenkin päästä halutessaan kotiovelta [tai autonovelta] suoraan koskemattomaan luontoon taivastelemaan. Mahtaisiko se Nuuksio hyvällä tahdolla venyä? Pitäisikö metro vetää sinne saakka?

Kaikkea ei voi kuitenkaan saada kotiinkuljetettuna. Kannattaa mennä sinne "epämukavuusalueelle", nähdä sopivasti vaivaa. Ja huomata, että Suomi on vaivan arvoinen, katvelaueella etenkin on pirun mukavaa!Kuvateksti: Ja jos vielä on pakannut mukaan oikeat tarvekalut...