Punaista pöytään!
Punajuuri on minusta aliarvostettu juures. Tyypillisesti mokkulat tuupataan etikkaliemeen lillumaan ja särpitään lisukkeena, vaikka tuosta punaisesta pompulasta saa myös aivan mahtavaa pääruokaa.
Tarvitaan:
Kilon pussi punajuuria
500 g jauhelihaa
150 g homejuustoa
paketti pekonia
1 dl partaukkojugurttia (tai jotain muuta hapanta maitoa)
loraus kermaa
mausteita
Survotaan punajuuret yleiskoneen raastinvempaimesta läpi. Lisätään kippoon murennettu homejuusto, partaukkeli ja kerma. Möyhennetään taikinakoukuilla letkeäksi tahnakkeeksi.
Pilkotaan pekonit pannuun kärisemään ja jauheliha perään. Ruskistetaan ja maustetaan tuntuvasti.
Voideltuun uunivuokaan läiskästään ensin kerros punajuuritahnaa, päälle jauhelihamurua. Toistetaan muutama kerros.
Auts, että olikin hyvää! Eikä oikeastaan edes suuritöistä, kunhan on aikaa ja malttia odottaa vaadittu kypsymisaika. Hyvällä säällä se onnistuu sunnuntaiohjelmassa ihan hyvin; kippo uuniin ja ulkoilemaan!
4 Comments:
Aaaaaaaaah tätä on pakko kokeilla ! Itselläni oli sulatejuusto- ja nakkiresepti johon suikaloitiin punajuurta. Ranskassa hyvin harvat tykkäävät ko juureksesta, mutta onnekseni mieheni kylläkin, ja pojat on opetettu hyville tavoille...
=P
Näenkö nyt varmasti oikein? Punajuuri, homejuusto ja pekoni. Samassa ruokaohjeessa?
Oujee. Kokeiluun!
Maurelita: Sulatejuusto on hyvää ihan missä vaan ja nakkifanikin olen, joten ehkäpä tuunailen punajuuriaihetta edelleen;)) Kiitos vinkistä.
Rosmariini: Näin on. Aika hyvä yhdistelmä, joka toki saattaa jalostua vielä entisestäänkin. Tää oli ihan eka kokeiluheitto.
Lähetä kommentti
<< Home