torstaina, kesäkuuta 10, 2004

Ken tästä käy saa kaiken toivon heittää

Toivon ollessa heitteillä, sopii heittää myös vettä

Tuhat ja yksi heittoa lonkalta, hei täs vaikka viisi (5):

  • Kesän hittiheittotuote on heittopussi. Niitä tapaa usein työpaikoilla. Heittopussi on erittäin helppokäyttöinen ja joustava tuote. Sen voi huitaista ihan mihin tilanteeseen vaan ilman, että heittopussiin tulee suurempia vaurioita tai kulumia. Se mätkähtää tyynesti uusille sijoilleen ja ryhtyy selvittämään asioita, jotka muille tuotteille ovat joko mahdottomia, liian hektisiä tai liian tylsiä. Vain äärimmäisissä tapauksissa on tavattu yksilöitä, jotka ovat heittäneet pyyhkeen kehään.
  • Mökkitikka valtaa heittimenä jopa talvisten pubitikkaheittiöiden suosiota. Rauhallinen ja raikas luonto, missä kossubuusterilla heittokuntoon doupatut pelimiehet heittäytyvät tähtäämään kaksikymmentä vuotta ruostuneita, tylsistyneitä heltattomia tikkoja haalistuneeseen, keskeltä mädäntyneeseen tauluun. Voi sitä urheilujuhlan tuntua ja kiihkeän kisailun tuoksua! Syksyn tullen saattaa jopa ihan heittiön heitto tulla ajankohtaiseksi, jotta pystyy arkihuolensa kaikki heittämään jouluun mennessä.
  • Juoponheitin [trad. juoppokuski, lat. mobilare klukluk] on erityisen kysyttyä tavaraa. Se ylittää suosiossaan moninkertaisesti pullakuskit, paskakuskit ja pizzakuskit. Heitettävää riittäisi enemmän kuin omiksi tarpeiksi ja ketään ei saisi jättää heitteille. Juhannuksen tienoilla tämä uhanalainen laji saattaa ylirasituksen takia olla säilymisensä kannalta vaaravyöhykkeellä. Paras antaakin juoponheittimelle loppukesä vapaata. Sopivaa on myös heittää muutama lantti.
  • Haasteellisin harraste taitaa olla häränpyllyn heittäminen. Nykyisin kun on niin kovin vaikea löytää härkä, ellei sitä ole varaa lähteä hakemaan Brasiliasta. Enimmäkseen niitä näkeekin valmiiksi kappaleiksi pilkottuna, laiduntavat tapaukset ovat lähes järjestään lehmä-tyyppisiä. Ja vaikka löytäisikin härän, niin miten sen pyllyn siitä sitten siististi saisi irrotettua? Taitaa painaakin jonkin verran, joten heittämättä voisi jäädä. Tiedä vaikka kesken heittosuoritusyrityksen pylly heittäisi vapaalle.
  • Heiluvainen on vekkuli kesäötökkä. Pitkän talvihorroksen jälkeen se heittää talviturkiskuoriaisensa ja kuoriutuu lahkeestaan (vasen, oikea, variksenpoikia). Kun se näin päästetään luovempaan ja vapaampaan heiluriliikkeeseen t-paidan alle saattaa se kohdata helpommin heilan. Matkantekoa saatellaan usein ”Hei sun heiluvilles”–kannustushuudoin samalla, kun heitetään läppää. Heiluvainen heittää karaokessa: ”Heitän kaiken vuoksi naisen tiedän kyllä minkälaisen. Eihän löydy sulle vertaa vaikka kuinka hakisin. Lal-lal-laa-la-la-la-lal-lal...”