lauantaina, kesäkuuta 05, 2004

Priorisointi parisuhteessa: First things first

Case:
Olet juuri palannut useamman tunnin ostosretkeltä, kämppä on siivoamatta ja päivällinen myöhässä. Sinulla on karmea nälkä ja tunnet olosi hikiseksi ja nuhruiseksi. Viisi minuuttia kotiinpaluusi jälkeen miehesi palaa parin päivän reissultaan kiihkeän halukkaana ja ikävissään. Kissa naukuu ulos ja Suuri Seikkailu on juuri alkamassa.

Mitä teet?
1. Sanot äijälle, että ei nyt, menet kissan kanssa ulos viilentymään, siemaiset oluen ja napsit pussillisen pähkinöitä kuunnellen toisella korvalla Seikkailua ja pohtien samalla mitä ruokaa saisit perheelle loihdittua nopeasti.

2. Ryhdyt tarmokkaasti laittamaan ruokaa ja pyydät miestä imuroimaan ja ulkoiluttamaan kissaa. Seikkailun voi kerran jättää väliinkin.

3. Lösähdät sohvalle tuijottamaan Seikkailua, houkuttelet kissan lelun varjolla leikkimään, usutat miehen suihkuun ja lukemaan sähköpostia. Päätät muuttaa päivällisen voileipäiltapalaksi.

4. Ohjelmoit videot. Hotkit kaksi riviä Fazerin sinistä. Harhautat kissan kermakupille. Menet miehen kanssa yhdessä suihkuun ja sen päälle makuuhuoneeseen telmimään.

Kuinkas sitten kävikään?
1. Äijä pahoittaa mielensä, menee runkkaamaan ja ryhtyy mökötellen kuuntelemaan kuulokkeilla musaa. Seikkailun kulku jää epäselväksi, kun kissa haluaa lymytä kauimmaisessa nurkassa, mihin ei telkkari kuulu. Otat toisen oluen ja pakastepizzat sulamaan. Päivällinen järsitään hiljaisuuden vallassa. Kissa on tyytyväinen.

2. Mies imuroi pitkin hampain ja vetäytyy viideksi minuutiksi kissan kanssa ulos, ennen kuin uppoutuu lukemaan postiaan. Päivällinen valmistuu tunnin kuluttua ja onnistuu hyvin. Syödessänne keskustelette viikon tapahtumista kuunnellen viihdyttävää musiikkia. Surffaatte netistä katsomaan, miten Seikkailussa kävi. Unohdut bloggaamaan ja mies shoppailemaan huuto.netissä. Kissa haluaisi leikkiä.

3. Nukahdat sohvalle kissan kanssa. Mies hotkii jääkaapista välipalaa ja nukahtaa toiselle sohvalle. Kumpikaan ei tiedä, miten Seikkailussa kävi. Kissakin on unelias.

4. Vartin kuluttua voit punaisin poskin aloittaa päivällisen valmistuksen, viis siitä, että se on entistä enemmän myöhässä. Mies taintuu hetkeksi unten maille ja kissa on pesupuuhissa. Myöhemmin illalla nautitte hyvästä, huolella valmistetusta ruuasta ja humallutte viinistä ilman pelkoa, että tunto menee. Ruokailun aikana katsotte Seikkailun videolta. Kissa pääsee ulos rauhoittuneeseen iltaan ilman kiirettä pois. Ennen nukkumaan menoa voit hilpeissä viinihuuruissa blogata rauhassa ja hyvillä mielin. Imuroida ehtii huomennakin.

Ajattelemisen aihetta antoi: Varo vaan.