torstaina, kesäkuuta 03, 2004

Torstain toivoton taisto

Taiston ollessa busy elsewhere, Voittokin käy
Tuhat ja yksi syytä taistella - voitit toivottomimmat viisi (5):

  • Taistele epäröivä itsesi reippaasti koppiin heti ensimmäisten joukossa eurohumppaennnakkoäänestykseen. On tärkeää, että kansalaiset raapustavat merkintöjään lappusiin juuri näin kesän kynnyksellä, jotta vakavien vaikeuksien tuki säilyy ja Kittilän kituvat viiniköynnökset pääsevät rauhassa ja stressaantumatta tuottamaan satoa. Chateau de Poronkusema sur la Villi Terra, mikä bukee! Äänestämällä ennakkoon vapautat myös yhden kesäisen viikonlopun viisaampaan käyttöön. Nukkua ei saa kuin turvalleen terassille [force major kossunsis de la fatiquement terrasses-nasses].
  • Istu ja pala, kätköt kaivamaan ala! Läväytä veroviranomaisen suureksi iloksi ja yllätykseksi hetimiten matkaan kaikki löytämäsi liput ja laput, jopa hieman kyseenalaisetkin täydennykset, jotka voi ohjevihkosen jonkin pykälän perusteella ajatella kuuluvan veroehdotuksen oikaisulipukkeiksi. Näin pääset nopeammin ja rennommin sepalustelemaan luonnon helmaan juhannusviikolla. Ja verohenkilölle jää kotoisan turvallinen tunnelma lomalle lähtiessä, kun hän näkee, että töitä on syksyksi jo odottelemassa.
  • Luovu perinteisestä lomailmaurputuksesta ja sääennusteen spekuloinnista, vaikka se koville ottaakin ja sotii vahvasti vahvaa luonnettasi vastaan. Kuitenkin työkaverillesi osuu ne parhaat kelit ja oma lomasi tärvääntyy enimmäkseen sadetta pidellessä. Olisihan se hieman epätodellistakin veemäisen työvuoden päälle nauttia niukemmin veemäisestä lomasta, eikö?
  • Niin hankalalta kuin se virtuaalihörhöstä saattaa kuulostaakin, niin yritä tulostaa ja askarrella vahvalle pizzalaatikkopahville liimaamalla Mitvitin ihmissuhdekeskusteluhuoneentaulu valmiiksi ripustettavaksi [edes mökki]hyyskän seinälle tulevia päkistely- ja itsetutkiskelusessioita valaisemaan. Varusta teos lukuvalolla syksyn pimeitä iltoja varten, ellei sinulla ole sisäistä hehkua. Varaa runsaasti tilaa kommenteille perään ja merkinnöille marginaaleihin. Tee tämä ikävä työvaihe itse, koska ihmiset eivät ole resursseja. Resurssi se vasta onkin ihminen [mies, nam].
  • Buukkaa äkkiä matka Kroatiaan, siellä on viikonloppuna [bloggaamma, kuulemma, luemma] Helsingin Kallion bloggaajien miitti, jossa osanottajien määrää on valtavan suosion takia rajoitettu. Varo miittijäljitelmiä, joita luotettavien lähteiden mukaan saattaa esiintyä viikon päästä Kalliossa. Noc, noc ja hyvää matkaa.


Toivoton taisto taivaan valtoja vastaan!
Kaikuvi kannel; lohduta laulu ei lastaan.
Hallatar haastaa, soi sävel sortuvin siivin.
Rotkoni rauhaan kuin peto kuoleva hiivin.
- Eino Leino -