torstaina, elokuuta 19, 2004

Holistis-blogistinen kannanotto

Kuten toveri Kysyn vaan entryssään toteaa, Blogistanissa on taas täysi rällä päällä. Kesän aikana top sataseenkin on hivuttautunut muutama uusi, virkistävä ilmiö. Kantakaartia on kai hieman ravisteltu ja nyt näyttääkin päivitystahti olevan monissa blogeissa tiuhaa ja kilpailu sijoituksista kiihkeää. Itse keulaikonikin päivittää nykyisin öisin - varo vaan KV, ne tottuu siihen tosi nopeesti.

Olen aistivinani myös pientä suvaitsemattomuuden tuulahdusta siellä täällä tannerta: yksi ei diggaa humoristeja, toinen ei siedä filmihulluja. Varmaan täältä löytyy niitäkin, jotka eivät jaksa pätkääkään nörttikoodia, urheiluhehkutusta, erektuserektioita, musafriikkejä tai sinkkuangstia. Humanistipellet, päiväkirjailijat, teekkarit ja imuttavat äidit saattavat ottaa kupoliin as well. Hei kamoon, annetaan kaikkien blogikukkien kakkia näköisensä jätökset sfääriimme ja lukijoiden [toisinaan myös jopa tilaajien] päättää, mitä Hauska-pussiinsa keräävät. Jokaiselle meistä on tilaa ja ehkäpä tilauskin. Jo yksikin lukija [vaikka se olisit sinä itse], on riittävä syy jatkaa valitsemaansa linjaa ja kirjoittaa, jos se tuntuu itsestä tärkeältä. Ja kun lähes 700 pamausyksilöstä melkein 300 haluaa lukea huumoria, niin fine - ei se ole meiltä keneltäkään muulta pois.

Toinen erilaisuuden tarpeellisuutta koskeva näkökulma, jonka haluan pamauttaa nassuillenne suvaitsevaisuuden lisäksi, on oppiminen, ymmärrys ja oman elinpiirin laajentaminen. On erittäin terveellistä ja kasvattavaa lukea välillä sellaisiakin kirjoituksia, joihin ei täysin pysty samastumaan tai jotka käsittelevät itselle vieraampia aiheita. Se ei ole haitaksi millekään koulukunnalle. Aina voi turkkiin tarttua jotain, mikä tekee omasta elämästä jossain kohtaa [ehkä pitkänkin ajan kuluttua] pykälän verran rikkaampaa [kuv.ilm.] tai mistä käynnistyy kiinnostavaa keskustelua. Rohkeasti vaan laput ja suomut pois silmiltä, mars!

Armon tilaajille vielä kysymys, että miksi pitää tilata yli 400 blogia? On tainnut Pinseri tehdä sen liian helpoksi [valitse kaikki]. Eikös se ole melkein sama kuin jos seuraa Pinserin peruslistaa [Päivitetty silloin ja tällöin] tai haahuilee top listaa edes takaisin? Suosittelenkin nyt jokaista massablogikuluttajaa rohkeasti karsimaan tilauksensa alle 400 blogin – näin jokainen meistä saisi lisää ”kelvollisia” tilaajia ja vain ei-aktiiviset vaipuisi haluamakseen ajaksi vaineeseen sinne sulkeisiin. Toimikaa ja ryhtykää kunnianarvoisiksi tilaajiksi!

Mikäli edellä kirjoitettu antaa aihetta kommentointiin, niin tehkää se omassa blogissanne [blogittomat meilillä]. Se on minusta paras tapa edistää diskurssia yhteisössämme. Omaan blogiin kirjoitettu viittaus tai kommentti toisen blogin herättämiin aatoksiin osuu parhaiten myös muiden lukijoiden silmiin ja lisää blogien välistä liikehdintää, tuo uusia lukijoita ja synnyttää laajempaa keskustelua kuin bestisblogien keskinäinen kuhertelu kommenttiosastolla. Toki sekin on ihan tarpeellinen kanava kommunikoida enkä sitä millään lailla tuomitse, harrastanhan sitä itsekin. Tähän blogiin vaan ei kommenttiosastoa tule.

Loppukevennys: Viikon uusi tilaus - TURISTI. Tiukkaa tavaraa nöyristelemättä. Kolahtaa. Ja singahtaa top listan etusivulle ohittaen Varo vaanin tuossa tuokiossa.