lauantaina, helmikuuta 19, 2005

Hermoraunion herkkupettua

Sana ihan minkä vaan viikon vaihteeksi -
[sorry Hellapoliisi – tämä on ihan posket-täys -resepti]

Otetaan äiti, tytär, äidin asunnon kylpyhuoneremontti ja puolen tusinaa haalaripukuista työturvakenkäistä ymmärtäväisesti hymyilevää alan miestä. Isketään ainekset samaan pieneen tilaan, unohdetaan varustaa äiti suukapulalla ja korvasuojaimilla. Hämmennetään kera ruutuvihon ja lyijykynän. Vastataan haalaripukuisten haasteeseen käytännön järjestelyistä kuten laattojen väristä, koosta, saumauksen sävystä, pesukoneen ottoveden asennuksesta, poistoveden järjestelyistä, pistorasian sijainnista, suihkukaapin mitoista sun muusta mystisestä raksajargonista reagoiden OnLineHeittämällä, jotta lopputulemasta voisi edes teoriassa olettaa jotain haluamaansa ja työ etenisi ASAP.

Unohdetaan selvittää etukäteen sijaiskusiputkan laatu, oven olematon lukitus, vessapaperin puute sekä kintuille kuseskelevien huoltomiehien esiintymistiheys suhteutettuna äidin vatsan toiminnan vaatimuksiin. Kuvitellaan, että isännöitsijän lupaus saunan käytöstä remonttiuhrien pesutilana pitää paikkansa. Järjestellään erityisjärjestelyitä, kun selviää, että saunan avain pitää henkilökohtaiseti hakea ja kuitata huoltoyhtiöstä. Kiroillaan raskaasti.

Arvellaan, että ennakkoon tehdyt vesivahinkomittaukset pitävät paikkansa ja työ on ohi kolmessa [3] viikossa. Todetaan, että mittarimadot olivat väärässä. Kun kaikki dekoratatiivisen luonteinen materiaali on [melua säästämättä, mummoja kumartamatta] raavittu alas, niin bonusyllärinä seurataankin kahden viikon ajan kuivurien pöhinää. [arvio, tuskin lyhenee]

Tarkkaillaan äidin riutuvaa ilmettä ja kuunnellaan unettomuudesta jo aiheutuneita hörhökommentteja. Tsekataan täysikuun asemointi kokonaiskuvaan [silloinhan ei kukaan kuitenkaan nuku] . Muistetaan kaikki ”Kärsi, kärsi, järsi vaan, irkkaavaan ruunan saat” –hajakommentit omilta vastoinkäymisten vuosilta. Mitataan verenpainetta. Ehdotetaan evakuointia. Evakuointi ei käy. Mietitään muita vaihtoehtoja. Oikeastaan mikään ei käy. Äiti haluaa asua kotonaan. Jopa ilman vessanpyttyä. Avaimet käteen –ratkaisu.

Otetaan pari kuupallista brandya ja unohdetaan kaikki yllä äimistelty, edes hetkeksi. Toivotaan, ettei eletä yhtä vanhaksi.