keskiviikkona, elokuuta 24, 2005

Kesäkurpitsakarnevaalit


Meakin hiljattain ihmetteli, että mitä ihmettä näistä vihanneksista voi tehdä? Ongelma kesäkurpistasadon suhteen syntyy yleensä siinä, kun kaikki pötkäleet kypsyvät melkein samaan syssyyn, muutaman viikon sisällä. Sitä riittää kyllästymiseen saakka, elleivät ystävät ja kylänmiehet tarjoudu avuksi. Tässä muutama vinkki, miten Vaanilassa käsiin jäävää kurpparisatoa jatkojalostetaan.

Täytetyt kesäkurpitsat: Koverretaan sisus pois ja sörssätään siitä esim. jauhelihan, kinkun tai sienien kera mössöä, jolla kurpparit täytetään, päälle juustoraastetta ja uuniin.

Paistetut kesäkurpitsat: Siivutetaan vihannes, paistetaan paistinpannussa öljyssä ja pyöritellään parmesan-juustossa. Napostellaan ilta/välipalaksi.

Kesäkurpitsa-tomaatti-mozzarellapaistos: Siivutetaan kaikki ainesosat ja ladotaan lomittain uunivuokaan. Päälle pippuria, basiliskoa ja juustoraastetta. Väliin voi sujautella myös kinkkusiivuja. Uuniin.

Kesäkurpitsa-tomaatti-fetapaistos: siivutetaan kurppari ja tomaatti, ladotaan lomittain uunivuokaan ja murennetaan fetat päälle. Hunnutetaan viherpippurisulatejuustokastikkeella. Uuniin.

Kesä-kur-pitsa: Pilkotaan pizzan täytteeksi.

Ai vieläkö niitä riittää? Raastetaan ja syödään salaatin tapaan lisukkeena.

Ja silti jää pätkä yli... kuutioidaan, laitetaan pakastepussiin ja käytetään aikanaan koiranoksennuskeiton ainesosana.

Se viilennyskaapin alahutlaariin unohtunut kurpitsa: Saatellaan biojäteMolokkiin asianmukaisin menoin.

Jaa miksikö ostin tänään Lidlistä pihviaterimia?
----
Harkitsen vakavasti tarkkailuluokkani päivittämistä näin uuden luku kauden alkaessa. Perso ja Velikulta, hmm...