tiistaina, tammikuuta 03, 2006

Alman akka mallia röh

Varmaan ensimmäisen kerran koko aikuishistoriassani vuosi pääsi vaihtumaan niin, etten ollut vielä hankkinut uuden vuoden almanakkaa. Almanakan valinta ovat Erittäin Tärkeä Tehtävä [osittain sukua muistikirjojen hamstraamiselle] ja hankintaan on syytä paneutua ajatuksella. Tavallisesti se hankitaan jo jouluksi ja joulunpyhien aikana siirretään kaikki tärkeä perimätieto vanhasta uuteen. Nyt vaan pääsi lipsahtamaan pitkäksi. Osittain sen takia, että en todellakaan tiennyt, minkälaisen kalenterin haluan tälle vuodelle. Tyypillisesti tällaisia hankalia päätöksentekoa vaativia tehtäviä sitten siirretään niin pitkälle kuin vaan voi.

Joitakin vuosia peräkkäin olen käyttänyt Book Avenuen Kaj Stenvallin ankkakalenteria [koska diggaan niitä ankkoja]. Nyt päätin luopua siitä lähinnä epäkäytännöllisen koon takia. Mokoma neliönmuotoinen lörtsykantinen on melko hankala, kun allakan väliin pitää voida sujautella kaikenlaista ”tarpeellista” paperia vuoden mittaan. Isompi pitää olla [megalomaaninen käsilaukku on jo].

Siispä alan liikkeeseen vuoden ensimmäisen arkipäivän päätteeksi. Auts, kun olikin tylsät valikoimat. Ajaston virkamiesmallit ovat aivan liian puisevia. Ulkomaankielistä en liioin halua, koska pitää nähdä nimipäivät, liputuspäivät ja muut tärkeät kansalliset päivät [mielellään oikeissa kohdissa]. Eipä ihan kolahda Tikkanenkaan, Ihaa on suloinen, hunajapurkin verran liian suloinen. Viivi ja Wagner taas on saman epäkäytännöllisen kokoinen kuin jo lempattu ankkamalli.

Kunnes pinosta valikoituu vastaan vanha, tuttu Private case. Siinä on reissussa kestävät muovikannet, anteliaasti avautuva kierreselkä, erillinen muistiinpano-osa, vuosisuunnitelma, kansalliset juhlapäivät, paljon muovilokeroita [postimerkeille, lippusille ja lappusille] ja porsaita kannessa [vaihtoehtoiset motiivit olivat sammakot ja koirat, kissoja ei näkynyt – olikohan ne jo loppu?].
Tämän kanssa tulemme juttuun koko vuoden. Minkäslaista kuosia lie muilla?

8 Comments:

At tiistaina, tammikuuta 03, 2006 7:23:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Kalenterit ovat kivoja. :) Itsekin nautin niiden ostamisesta. Minulla on sellainen "laiskan ihmisen" kalenteri, eli mokkanahkainen lompakon ja kalenterin yhdistelmäversio, jossa tarvitsee vain vaihtaa kalenteriosion sivut uusiin aina vuoden vaihtuessa.

Olen ollut aika tyytyväinen siihen, mutta joskus sen koko sapettaa. Ei se tosin ankkakalenterin kokoluokkaan pääse, mutta iso on silti!

Tässä päivänä muutamana ajattelin nuoruuteni TEINAREITA (= teinikalenteri). Noinkohan kuulut kanssani samaan ikäryhmään, joka joskus puberteettinä piti pirtsakoista teinareista?

 
At tiistaina, tammikuuta 03, 2006 7:29:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Eiii, kiva huomata NYT VASTA, että tuomosiaki kalentereita on!! Jospa v. 2007..

nimim. possu-vani

 
At tiistaina, tammikuuta 03, 2006 8:28:00 ap., Blogger Sun äitis said...

Dementian tarjumiskeinoni on olla omistamatta kalenteria. Olen niin perusepäjärjestelmällinen ihminen (entP, ei missään nimessä mikään J), etten millään osaa kirjata mitään kalenteriin. Kaikki on pakko pitää päässä.

Toimii toistaiseksi kohtalaisesti siihen asti, että harvoin missaan sovittua tapaamista tai deadlinea, mutta jälkeenpäin en kyllä juurikaan muista, mitä milloinkin tapahtui.

Tätä aina harmittelen lisätyölaskua tehdessäni. Miten näppärää olisikaan katsoa kalenterimerkinnöistä, milloin piti tukiopetusta, koska virus iski ja vaati koneiden putsaamista yötä myöten, minä päivänä ajeli Kotkaan työssäoppimiskäynnille...Nyt pitää plarata sähköposteja ja tulostella vanhoja lukujärjestyksiä ja silti jää puolet muistamatta ja laskuttamatta!

Näin sen muistan olleen jo äidilläni. Maalaisnaisella ei paljon ollut kalenteriin merkittäviä asioita. Sitä yhtäkään äiti ei milloinkaan merkinnyt, vaan muisteli tyyliin: Bertan päivillä ne mulla viimeks oli, kauanks siitä jo on? Oho, kaks kuukautta! Taidan odottaa vauvaa.

 
At tiistaina, tammikuuta 03, 2006 10:02:00 ap., Blogger Helen said...

Haa, täällä saa kommentoida! Pari viime vuotta olen koittanut pärjätä ilman kalenteria (tai no seinäkalenteriin toki on merkitty hammaslääkärit, neuvolat ja merkkipäivät), mutta olen tullut siihen tulokseen että erilaisten sähköisten kalentereiden lisäksi tarvitsen yhden mukana kannettavan kynäohjauksella toimivan. Tuo possukalenteri on hieno!

 
At tiistaina, tammikuuta 03, 2006 10:05:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Sun äitis! :D

Olen opinnot aloitettuani jäänyt lukuvuosikierteeseen, eli kalenterini alkaa syksystä. Vaaleanpuna-musta Unika A5-kokoa. Koko viikko oikealla sivulla ja vasen sivu muistiinpanoille. Valitsin tarkkaan ja tuo on itselleni toimivin, vaikka kannet eivät ole niin hienot kuin nuo possut!

Minäkin muistin tässä joku päivä Teinarit. Ai että! Niitä käytin monta vuotta. Missähän ne ovat...

 
At tiistaina, tammikuuta 03, 2006 11:23:00 ap., Blogger sea said...

Melkein voisi kopioida Herkun sanat. :)Itse ostin myös vaaleanpuna-mustan Unikan ja kiukutti nähdä possu. Paljon söpömpi! Minun tyhmät vuodet alkavat elokuussa...pitäisi kai oikaista jos kerta tammikuussa saa noin sulosia. Ankka löytyy seinäkalenterina, samoin W&V.

Teinari! Pari olen löytänyt. Missä lie loput.

 
At tiistaina, tammikuuta 03, 2006 7:23:00 ip., Blogger ainailona said...

No toki teinari on tuttu! Mulla on kaikki elämäni almanakat tallessa [vino pino, tästä voi kehkeytyä vielä vaikka skandaalinkäryiset muistelot pahennusta herättäneestä elämästäni!] ja osa niistä on teinareita. Tosin pyristelin lukuvuosimallista melko pian eroon.

Elektroninen toimii vain työasioissa, omat jutut on pakko saada raapia paperille. Geelikynällä [joka sekin sujahtaa näppärästi possuajastajan kierreselkämykseen].

 
At keskiviikkona, tammikuuta 04, 2006 10:23:00 ip., Blogger ainailona said...

Jaa ja juu, tuossa possukalenterieuforiassa unohtui toivottaa tervetulleeksi Vaanilan kommenttilavitsalle Tinka, Helen, Herkkunen ja ElinaA. Käykäähän kylässä vastakin, anytime, naapurit ovat hyvin joustavia.

Tämä kommenttiystävällisyys näköjään vaatii vielä hiomista...
t. vatsa-alkaja

 

Lähetä kommentti

<< Home