tiistaina, huhtikuuta 11, 2006

Voihan pasha, käytettävyysongelma

Kun ei tälle päivälle näköjään mitään järkevää asiaa osunut, niin rutkutanpa nyt lämpimikseni sulatejuustorasian foliokannen repaloitumisilmiöstä. Joka kerta, kun toiveikkaasti avaan uuden rasian, kiinnitän korostuneesti huomiota tuon halvatun foolion irrottamiseen mahdollisimman järkevästi ja huolella, jotta se lähtisi kokonaisena siistinä levynä irti. Silti se joka kerta rispaantuu jo heti ensimmäisen sentin kohdalla. Nytkin piti ottaa teräase heti käyttöön. Onko tämä vain Liidelin talouslaadun ominaisuus? Vai eikö sitä pitäisikään yrittää poistaa ilman teräaseita? Pitäisikö koko välilevy poistaakin kerralla, niin ei repaleet ärsyttäisi päivästä toiseen?

Lohtu, lohtu. Ensimmäinen [tupla] erä pashaa on jo muhimassa! Tänä vuonna tilauksia on niin paljon, että on pakko aloittaa jo näin hyvissä ajoin. Maiskis, kun tekisi mieli syödä kuormasta.

5 Comments:

At tiistaina, huhtikuuta 11, 2006 1:15:00 ap., Blogger sea said...

Kerralla vaan pois niin ei häiritse, ripeä repäisy. :)
Mulle kanssa pashaa!

 
At tiistaina, huhtikuuta 11, 2006 6:57:00 ap., Blogger Marjut said...

Tämähän on selkeästi koulukuntakysymys - säilyttääkö folio vai repiäkö se irti! Ehkä saksalaiset yleisesti ottaen haluavat repiä foliot pois, jolloin niiden käytettävyyteen ei ole niin edes panostettu? :-)

Mutta on niissä eroja suomalaisissakin. Sulatejuustojen foliot tuntuvat olevan selkeästi sitkeämpää ja helpommin repeävää mallia kuin esimerkiksi margariinirasioiden vastaavat, tiedä sitten miksi. Itse olen sitä tyyppiä, joka haluaa säilyttää folion viimeisetkin riekaleet niin kauan, kuin rasiassa on vielä jotain jäljellä, mutta toisinaan jokin rasia ei ole kanssani yhteistyöhaluinen. Mutta kyllä rasioiden pitäisi silti palvella kaikkia käyttäjäkuntia! Panostetaanhan muidenkin tuotteiden out of the box -kokemukseen, miksei sitten sulatejuuston...

En ole koskaan syönyt pashaa. Onnistuisikohan sen tekeminen maidottomana?

 
At keskiviikkona, huhtikuuta 12, 2006 12:00:00 ap., Blogger ainailona said...

Sea: Mulla on joku kumma kuvitelma, että juusto ei niin herkästi pilaannu, jos folion pitää siinä välissä. Tiedä sitten, yhdellä hengellä kun kestää mussutella rasia aika pitkään.

Siitä vaan rohkeasti pashaa sekoitteleemaan, takaan, että on hyvää [parempaa kuin näin virtuaalisesti tarjottuna].

 
At keskiviikkona, huhtikuuta 12, 2006 12:04:00 ap., Blogger ainailona said...

Marjut: Vähän kai niinkuin mistä päästä sitä banaania...;)

Minusta sulatejuustot eroavat margariinista siinä, että juustoissa sisältö on lähempänä sitä foliota [lötköjä] ja tarttuvat siihen helpommin kiinni. Margariineissa on aina reilusti hajurakoa.

En ole koskaan tehnyt maidotonta pashaa, mutta guuggeli löysi ainakin pirkalta ohjeen, en tiä, vähän on outo, omalla vastuulla;) http://www.pirkka.fi/ruoka/arkisto/2006/4/3/pasha-perinteisesti-ja.aspx

Mukavaa pääsiäistä anyway!

 
At keskiviikkona, huhtikuuta 12, 2006 7:00:00 ap., Blogger Marjut said...

No jee ja kiitos vinkistä, tuossa ei ainakaan tarvitse valutella rahkoja! Saattaa hyvinkin mennä koekeittiöön.

 

Lähetä kommentti

<< Home