tiistaina, syyskuuta 19, 2006

Nysse tulee!

Heissan hela Blogistan, täällä Nysse!

Vihdoinkin onnistuin livahtamaan tänne hieman turisemaan empiirisistä kissanelämässäni tekemistäni havainnoista. Vaikka olen vasta toisella vuodella tässä naukumaijan elämässä, on jo paljon kaikenlaista jännittävää tapahtunut. Tuntuu vain vaikealta saada käpälänsijaa tässä yhteisössä, kun tuo Missen turilas on niin despoottimaisesti aina läsnä joka paikassa. Nyt se sattumoisin nukkuu metsästysväsymystään tuolla puhtailla lakanoilla ja näin käytän tilaisuuden hyväkseni.

Ensimmäinen kunnon kesä alkaa olla takanapäin ja kylläpä olen sen aikana joutunut outoihin olosuhteisiin! Henkilökuntaa vaivaa joku kumma ramppaamisangsti ja yhtenään pitää olla lähdössä. Lähdön tunnistaa siitä, että päälle puetaan se perhanan valjas! Sitten minut tungetaan pieneen koppiin ja viedään hurisevaan vempaimeen. Siellä sitten on kökötettävä, vaikka kuinka yrittäisi pitää meteliä ja pyrkiä ulos.

Lopulta päästään perille epämääräiseen mörskään, jossa on joko liian kuuma tai kylmä. Sisällä ei ole oikein mitään tekemistä, mutta onneksi pääsee välillä ulos. Eipä siellä ulkonakaan suuremmin ole tekemistä; hyönteisiä voi täppiä ja järvelle tuijotella, mutta kovinkaan pitkälle ei siinä liekanarussa pääse. Paitsi silloin, kun haluan. Pääsen nimittäin sekunnissa siitä muka niin älykkäästä talutinyhdistelmästä halutessani irti.

Muutaman kerran olen päässyt vajaan saakka nuuhkimaan eksoottisia tuoksuja, mutta eikös se henkilökunta hetken päästä ole taas kiinni turkissa ja tunkemassa takaisin valjaaseen. Ihan älytöntä, vapaana olisi niin paljon mukavampaa tutustua ympäristöön. Se on se Misse taas opettanut nämä lemmikit ihan huonoille tavoille. Se istuu kuin orja narun päässä vaikka ikuisuuden, naukahtaa vaan ja odottaa, että joku ehtii tulla siirtämään sen uuteen parkkipaikkaan. Typerää nysväilyä!

Iltakävelyt ovat mökkielämän parasta antia. Minusta on hauskaa laukata taluttimessa tietä pitkin niin lujaa kuin pääsen. Iltakävelyn jälkeen unikin aina maistuu makealta.

Henkilökuntaa joutuu kyllä sitten aamun puolella herättelemään useampaan otteeseen, että saadaan uusi päivä jossain järjellisessä ajassa käyntiin. Yleensä alan herättelyt heti valoisan tultua menemällä pörisemään vuoroon kummankin yksilön viereen. Rakastan sitä, että minua silitetään ja rapsutellaan ja ilmaisen tyytyväisyyteni äänekkäällä pörinällä. Tamppaamisesta en oikein ole innostunut, minusta henkilökunta saa tehdä työt!

Missen kanssa yhteiselo on kyllä haastavaa. Se on välillä niin ylimielinen ja väsynyt, eikä suinkaan suostu hillumaan aina, kun minä haluaisin. Haluaisin kunnon leikkiä ja kisaa aina välillä, mutta tämä kamu se vaan uinuu! Tylsä tyyppi!

Kotioloissa suosikkiharrastuksiani ovat koristekivien kantaminen kukkapurkeista lattialle ja niiden täppiminen maton alle, erilaiset multatyöt, tuolinpäällisten kynsiminen ja pahvilaatikoiden järsiminen [Ikean paperikassikin käy].

Ei minulla sen suuremmin ole kuitenkaan valittamista tässä perheessä, kyllä tuo henkilökunta minuakin rakastaa, vaikka kutsuvatkin Misseä pääkissaksi ja minua pikkuhömelöksi. Tietäisivät vaan miten fiksu olenkaan! Kaikkea ei vaan kannata heti näyttää.

No nysse Misse hiipii kohti, so long, terkkuja vaan kaikille Nysse-faneille ja kattikamuille! Naupörrrrr....

10 Comments:

At tiistaina, syyskuuta 19, 2006 2:00:00 ap., Blogger sea said...

Naupör sinnekin! Täälläkin pahvilaatikoita natustetaan ja sätkyn saadessa häntä on melkein yhtä pörrö kun siellä normaalisti. ;)

-Anni-

 
At tiistaina, syyskuuta 19, 2006 6:49:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Wau - ootpa komea kissaleidi! Näin karhee kolli ei voi muuta sanoo. Ja harrastuksetki on siistit. Meill ei käydä ulkona olleskaa, mutt mulla on oma iso partsi käytössä. Siellä mä metsästän yöpeehosii ja lokit kiusaa mua! Mutt kirjota useemmin, sä oot niin vinkeen näköne - ja terput sille sun kavrullekki! Se on purrrrrrrrrrrr!

 
At tiistaina, syyskuuta 19, 2006 8:38:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Nyssellä on naama noessa, lällälläää! Mutta komeet on silmät. Suorastaan Brad Pitt -kilpailuun voisi noilla osallistua. ;-)

 
At tiistaina, syyskuuta 19, 2006 10:43:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Sea: Annille terkkuja! Söpö kattikamu;)

 
At tiistaina, syyskuuta 19, 2006 10:46:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Vince: Uuh, miten korskea punaturkkiurhos siellä piileekään! Nau! Koitan päivitellä useammin. Ja ainakin kommentoida.

 
At tiistaina, syyskuuta 19, 2006 10:47:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Satujatar: Sinisilmät valloittaa maan, nääs;)

 
At perjantaina, syyskuuta 22, 2006 4:16:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Purrrrpurr, missä oot saanu naamaas noin tasasen nokirusketuksen, ihmettelen vaan?Tytöille toi sopii ja näyttää ah, niin ihanalta. Ja samanväriset silmät sulla on, kun mun kattikamulla,Gatella, vaikka se on kyllä kolli - mukamas.Kolleilla kuuluu olla vihreet, vinot silmät niinku mulla. Sininen on tyttöjen silmien väri, niih. Oot kyllä tosi söpöläinen, purrrpurr. Vaikka mulle tuli nyt PerjantaiDilemma: Miksi Gatte väittää olevansa kolli ja sillä on kuiteskin siniset silmät? Tätä kysyin siltä jo heti alussa, kun muutin tän nykyisen henkilökunnan luo, missä Gatte jo asusteli. Nyt tullaan jo hyvin toimeen Gaten kanssa, mut silloin se vaan sihahteli mulle tosi vihasesti ja nakkeli niskojaan, eikä vastannut selvään kysymykseen.Tänään otan asian kyllä uudestaan puheeksi,kun nyt varsinkin on tätä empiiristä näyttöä, että sininen on tyttöjen silmien väri. Näytän sun kuvaas todisteeks, jos ei mokoma muuten usko.Henkilökunta kutsuu mua rekkamiäheks ja Gattea aristokatiks, syytä en tiä. Mä oonkin norjalainen emigrantti ja tosi viksu, vaikkei noi mun orjat sitä vielä tajuakaan, niih.Hyvät oltavat mullakin on. Henkilökunta käyttäytyy enimmäkseen hyvin, vaikkei olekaan suurilla älynlahjoilla varustettua. Saan paljon rapsutuksia, silityksiä, herkkuruokaa ym.,purrrpurr. Emäntä lukee nyt kirjaa nimeltä "Matka kissan mieleen" ja kuvittelee jotain oppivansa meistä kissuista, nauuuumauuu.Ei voi maukumatta olla ;-)! Se on purrrr!

-Raitapaita-
The norjalainen emigrantti Mansesta

henkilökunnan edustaja Eppu lähettää vielä virtuaalirapsutuksia nätille Nysselle

 
At sunnuntaina, syyskuuta 24, 2006 12:20:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Raitapaitis: No heinaukurr!!! Ihquu, että tulit kommenteeraamaan. Kollit vaan on niin ihqui!

Naamari on mulla vähän hassu juu, pikinokaksi nimittelevät. Mulla on usein semmonen vähän tuohtunut ilmekin vielä.

Kyl kai kollillakin voi olla sinisimmut?!? Mitäs laatua se kamusi Gatte on? Käy nyt kertomassa miten silmienväridebatissa kävi!

Ja henkilökunnalle terkui, rapsut otetaan aina ilolla vastaan! Purrrrrrr..

 
At sunnuntaina, syyskuuta 24, 2006 3:26:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Naupörr, kuulin sivukorvallani henkilökuntani sanovan jotain sensuuntaista, että Gatte-kattikamuni ois jokumikäbirma rodultaan eli siks sillä muka vois olla tyttöjenväriset silmät, mauumauuumauu. Ja kutsuivat muakin "pieneks hömelöks, joka ei vielä paljo mistään mitään ymmärrä, mut sulonen pöhkö se on". Et kai mä hävisin tän taiston,murrmurr.Meen oottaan jääkaapin eteen, josko orjat tajuais edes antaa mulle ny katkarapuja. Oon ne ansainnu. Lohdutukseks.Nauuu!

 
At maanantaina, syyskuuta 25, 2006 11:00:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Raitispaitis: Jännäntuntuinen heebo tuo sun kämppis, kurnaus, isken hälle sinistä silmää;)

Kyl mää vaan näist norskipaidoista tykkään, kun kotonakin semmonen stimuterrorisoi. Ne on niin villaviakin.

Terkui kotiväelle!

 

Lähetä kommentti

<< Home