perjantaina, joulukuuta 15, 2006

Väänsin tortut

Nyt käynnistyi joulua kohti päivä päivältä herpaantuva hiilarienkyttäyskausi! Tämän joulusesongin ensimmäiset oikeaan voitaikinaan istutetut luumuhilloreuhkat [you know, hillon suuren määrän vuoksi supikoirakarvareuhkan muotoon uunissa räjähtävät ns. joulutorttuset] on gölkin kanssa nautittu. Meillä täytöstä vastaa Resurssi ja silloin ei hillossa säästellä, ei, vaan ainakin yksi purkki menee/12 tortukaista. Ja vielä lätkitään valmiiden torttujen päälle lisää paistamisen jälkeen, jos ilmentymä on yhtäänkään kuivahkakko. Hyvää oli.

Olen lisäksi aloittanut joulun muonasuunnittelun. Harkitsen vakavasti porkkanalaatikon korvaamista Pastiksen testaamalla Satujattaren punajuurilaatikolla, porkkanasta me ei erityisemmin tässä muodossa tykätä. Teen huomenna koepaiston, sen jälkeen koemaiston, puputuksen lopputulemana päätöksen. En kyllä raasta punajuuria, muuten tulee aivan liian jouluinen väritys keittiöön jo nyt. Satujattaren tapaan suikaloin ja varaan riittämiin kypsennysaikaa. Ans kattoo.

Lisäksi ajattelin kokeilla jotain värikästä kasvispateeta [porkkana/parsakaali/punajuuri tms. kerroksittain]. Löytyykö sellaiseen keneltäkään hyväksi havaittua ohjetta? Tämän viikon Seura-lehdessä näin yhden, mutta en ehtinyt sitä lukea niin tarkkaan, että olisi jäänyt muistiin.

Julistankin näillä saatesanoilla Vaanilan joulunajan alkaneeksi, tip-tap! Tapahtuman kunniaksi taidan ottaa toisen mukillisen gölkiä...

4 Comments:

At perjantaina, joulukuuta 15, 2006 10:55:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Teillähän on hyvin lähtenyt käyntiin Jouluun Valmistautuminen! Itse vielä pähkäilen jokavuotista probleemia: tehdäkö piparkakkuja vaiko ei? Pitäisi tehdä pieni satsi, jos tekemään yllyn, kun olemme joulun kahdestaan ja muutenkin, ei niitä mene niin paljon. Yleensä tyydyn aina korvaamaan piparkakut maustekakulla.

 
At perjantaina, joulukuuta 15, 2006 11:27:00 ip., Blogger ainailona said...

Peggy: No just piti kommentoimani sun blogiin, että meillä joulusyöminen on jo alkanut, mutta jotenkin jouduin sotkuun Google-tunnuksen pakotusluuppiin ja luovutin.

Pipareita on kiva tehdä [omasta taikinasta], itse asiassa taikinana ne melkein tulee meillä syödyksikin;) Hedelmäkakku on meillä ehdoton must! Nyt kun sen tekee, niin on just hyvä uudenvuoden tienoilla.

 
At lauantaina, joulukuuta 16, 2006 1:40:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Voi hitto... :( :( Nyt kun aloit puhua piparitaikinasta, niin on kai ihan PAKKO tehdä niitä piparkakkuja! Se nimittäin on aivan sairaan hyvää, se taikina, kotona tehty ja ihan ilman uuniakin niin maittavaa! Varmaan olisin säästynyt leivonnalta, jos et olisi alkanut hehkuttaa taikinasta! Sinun syy. ;)

Voisitko jossain vaiheessa ehkä laittaa hedelmäkakun reseptin blogiin..? Kiinnostaisi kyllä! Minua on pitkään kiinnostanut tehdä sellainenkin kakku, johon tulisi kostukkeeksi jotain konjakkia, punssia, yms.. ja hedelmiä.. sellainen, joka oikein paranee vanhetessaan.

 
At sunnuntaina, joulukuuta 17, 2006 1:32:00 ap., Blogger ainailona said...

Peggy: Ota huomioon, että piparkakkutaikinasta ei välttämättä tarvitse leipoa mitään, just taikina, slurps;))

Selaan tässä just kakkureseptiarkistoani, katsotaan, jos jotain sopivaa julkaistavaa löytyy!

 

Lähetä kommentti

<< Home