maanantaina, kesäkuuta 18, 2007

Sikahyvää

Juhannuksen eväspuolta [ruokavieraitakin kai luvassa] suunnitellessa koeajoimme viime viikonloppuna Yhteishyvän tuoreimman numeron marinointiohjeita. Meillä kun ei enää uskalleta niitä valmiiksi marineerattuja lihaksia harrastaa, kun ei tiedä mitä mömmöjä litkuihin on piilotettu. Itse tekemällä taatusti tietää ja voi Vaanilan tapaan hieman liioitellakin.

Tällä kertaa koeajossa oli porsaan ulkofileepihvit, jotka loiskaisin perjantaina lillumaan sörsseliin:
0,5 dl colajuomaa
0,5 dl (chili)ketsuppia
1 tl mietoa chilijauhetta
2 tl sinappia
(2-3 valkosipulinkynttä – meillä jätettiin tämä tietty pois)
0,5 tl suolaa
1 rkl öljyä

Kaikkia mittoja liioittelin arpoen ne silmämääräisesti. Jotain yrttiä vielä ropsottelin bonuksena sekaan. Elukankappaleet lätkäisin pakastepussiin ja pussin suu kiinni lauantaihin saakka.

[Ennen paistoon ryhtymistä kannattaa sisäistää marinoinnista annettu ohje: ”Älä käytä jäljelle jäänyttä marinadikastiketta lihan valelemiseen. Jos haluat valella lihaa grillauksen aikana, valmista uusi kastike.” Voi tuntua ensin hullulta, mutta jos muistelee raakaa ja kypsää lihaa koskevia hygieniasuosituksia, niin taitaa siinä olla tolkunpoikasta.]

Sitten grilliin ensin Pastiksen ylivetobataattitornit ja tötteröiden kylkeen aikanaan siankappaleet. Nam, possu oli colasta ihastuneena todella muikeassa ja herkullisessa valmiudessa. Ruokajuomana nautimme Alkon uutuuspullotetta, Bulgarialaista täyteläistä punkkua, White Soil Cabernet Sauvignon & Rubin , 7,98 /plo, Täyteläinen, notkea, kirsikkainen, hennon mausteinen, vaniljainen. Aika kiva...

Hyvää ja helppoa, ehkä tehdään tätä uusiksi heti jussina.

Disclaimer: Vaanilan blogissa on tuskin koskaan ruokakuvia. Niitä ei ehditä [eikä välttämättä osatakaan] kuvata mitenkään houkuttelevasti. Syödään vaan. Slurps.

2 Comments:

At tiistaina, kesäkuuta 26, 2007 12:17:00 ip., Blogger Maurelita said...

Mmmmmmmmmmm kuullostaa ylivedolta...

*kopsaa vesi kielellä reseptiä*

 
At keskiviikkona, kesäkuuta 27, 2007 12:41:00 ap., Blogger ainailona said...

Maurelita: Joo, tätä[kin] meillä juhannuksena syötiin. Ja hyvältä maistui edelleen [muistaakseni].

 

Lähetä kommentti

<< Home