sunnuntaina, lokakuuta 14, 2007

Koska viimeksi?

Olemme asuneet tässä osoitteessa vuodesta 2003. Kuinka ollakaan, vasta männäviikolla tulin kurkanneeksi liesituulettimeen. Kurkatakseen liesituulettimeen täytyy olla kaula kenollaan hellan päällä. Ei onnistu vahingossa, ei. Jostain syystä kuitenkin moisen urkin-kurkin tein.

Ja mitäpäs siitä seurasi? Kokkausrajoitteinen uuniruoka-ajanjakso! Kukaan ei voi syödä mitään, mikä on valmistettu tuon harmaata huttua pursuavan reikäläysäkkeen alla. Ei vaan voi.

Siivouskohteena härpätin kuuluun kategoriaan lattiakaivo ja muut sen kaltaiset jakijakiputsattavat [ihan selkeesti miesten töitä]. Kokkauslakko toimii hyvänä kannustimena työn aikatauluttamiseksi. Kommentti ”Onhan niissä kattiloissa kansi” ei suo lisäaikaa. Lähin viikonloppu on kuollut viiva.

Nyt suhisee taas kunnon imut köksäkorvissa ja staypparit pyörii jalassa – tulipas tehoa lisää ja jopas padat innolla porisee.

Kommentoi ja tunnusta! Koska sinä olet viimeksi kurkannut [ja putsastellut] liesituulettimen? Ja jos on tietoa, että miten usein niitä pitäisi rassata, senkin saa kertoa.

Disclaimer: Elman kommentit estetään ohjelmallisesti – siellä kuitenkin on tehty tämä joko juuri tänään tai enintään kuukausi takaperin. Ei saa lannistaa rohkeita tunnustajia.

18 Comments:

At sunnuntaina, lokakuuta 14, 2007 11:35:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Ohjekirjan mukaan kerran kuussa - toteutuma n. joka toinen kuukausi.

 
At maanantaina, lokakuuta 15, 2007 7:02:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Joo, kerran kuussa pitäisi... Ehkä n. 2 - 3 kk:n välein toteutuu ;D

 
At maanantaina, lokakuuta 15, 2007 8:05:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Uudessa kodissa en ole vielä tutustunut kapineeseen. Vanhassa putsailin muutaman kuukauden välein. Se oli tehty käyttäjäystävälliseksi, pesun pystyi suorittamaan astianpesukoneessa.


Ettei kuulostaisi liian hyvältä, tunnustan, että lattiakaivoa en voi tyhjentää. Siihen tarvitaan mies, kaveri, pikkuveli, kamala wc-happoaine tai talonmies. En minä.

 
At maanantaina, lokakuuta 15, 2007 6:06:00 ip., Blogger Ana said...

Liesi-what?

 
At maanantaina, lokakuuta 15, 2007 9:49:00 ip., Blogger Sun äitis said...

Kaksi vuotta tässä kämpässä tulee täyteen viikon päästä. Sinä aikana en ole liesituuletinta putsannut (paitsi aika ajoin pyyhkäissyt pois siitä yhdestä kulmasta tippumaan pyrkivän tahmean kellertävän möhnän). Myös kaikki huushollin ilmanvaihtofiltterit katsovat minua syyttäen...

Lattiakaivoa sen sijaan rassaan ahkerasti, kun olen vesivahinkohysteerikko sen jälkeen, kun jouduimme tullessamme teettämään kylppäriremontin (yhdeksi syypääksi epäiltiin virheellistä lattiakaivoa).

 
At tiistaina, lokakuuta 16, 2007 12:47:00 ap., Blogger ainailona said...

See: Kuulostaapa hektiseltä tahdilta meikätytön tajuntaan... ahistaa!

 
At tiistaina, lokakuuta 16, 2007 12:49:00 ap., Blogger ainailona said...

Polkkis: Jaa pitäisi, huoh. 3 kk on silti kai terveellisempi intervalli kuin 3 vuotta.

 
At tiistaina, lokakuuta 16, 2007 12:52:00 ap., Blogger ainailona said...

Satujatar: Täh, astianpesukoneessa vai? Incredible.

Meillä [vihdoin löytämäämme] prosessia jarrutti juuri se, että emme kumpikaan tienneet, että mitä liuotinta/menetelmää tuon tauhkaisen levykkeen putsaamiseen sopii käyttää.

Lopulta mäntysuopa ja hammasharja toimi ihan hyvin.

 
At tiistaina, lokakuuta 16, 2007 12:55:00 ap., Blogger ainailona said...

Zepa: Jaa et oo viel semmost löytänt? Onkohan siellä Zepalandiassa liettäkään? Yleensä tää tuuletusvempain on siinä yläpuolella.

Lohduttava kommentti, kiitos.

 
At tiistaina, lokakuuta 16, 2007 12:56:00 ap., Blogger ainailona said...

SÄ: Taas kerran pelastit päikkikseni! Ei kaksi Blogistanin vaikuttavinta inehmoa voi olla väärässä;))

 
At tiistaina, lokakuuta 16, 2007 1:09:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Siis oikeesti, kerran kuussako pitäis? Ja meillä vain kerran vuodessa vaihdetaan filtteri + pestään irtoavat osat koneessa. Mutta lattiakaivoällötykseen voin kokemuksesta suositella Sini-tuotteen kaivoon asennettavia töhnänkerääjäfilttereitä, vähentävät ällötystä selvästi.

 
At keskiviikkona, lokakuuta 17, 2007 1:30:00 ip., Blogger Olli said...

Suomalaisten pitäisi syödä leipää enemmän. Sellaset 6 - 10 palaa päivässä. Runsaskuituista. Sanoivat eilen radiossa näin. Eikä kai ole haittaa, vaikka söisi kokonaisen ruisleivänkin. Ja jos sen syö, ei siinä lämmintä ruokaa enää kaipaakaan..

Mutta vakavasti puhuen.. liesituuletin on helppo juttu, meillä kun on kaasuhella. Kaasu vuotamaan ja antaa sen vuotaa puoli minuuttia.. kannattaa seisoa vähän kauempana ettei hengitä kaasua. Sitten viskataan palava tulitikku lieden suuntaan.. puhdasta tulee.

 
At perjantaina, lokakuuta 26, 2007 12:18:00 ap., Blogger Ana said...

Tööööö onhan mulla, Roosen Leewin Turvaliesi oikein. Semmostapa ei moni osaakaan käyttää (esim ei kissat vahingossakaan) (tosin ei mun kaveritkaan ole osanneet, hähähä!)

Mut mitäs me tuulettimella kun ei ruokaakaan laiteta. Ne kananmunat kiehuu melko saasteettomasti ihan ilmanki...

 
At tiistaina, lokakuuta 30, 2007 10:56:00 ip., Blogger ainailona said...

Serenitas: Minustakin kerran kuussa tässä asiassa on aika tiuhan tuntuinen tahti.

Joo, meilläkin on sitä lattiakaivo"kortsua" kokeiltu ja tuntuu, että täyttyy ihan yhtenään. Se voi kyllä olla tuotteen varsinainen ideakin;)

 
At tiistaina, lokakuuta 30, 2007 10:58:00 ip., Blogger ainailona said...

Olli: Meillä kaasunmuodostus keskittyy ihan toiseen osaan huushollia [vaikka ei ruisleipää kovasti syödäkään];))

 
At tiistaina, lokakuuta 30, 2007 10:59:00 ip., Blogger ainailona said...

Zepa: No johan oot todella guru, jos saat turvalieden lämpimäksi. Äidin kotona on sellainen ja nykyisin meistä ei kai kumpikaan osaa sitä käyttää.

 
At perjantaina, marraskuuta 16, 2007 7:27:00 ap., Blogger Sirpa said...

Ennen mua ei suodattimen suuntaan ollut kukaan varmaan kurkannutkaan - kasvavien hörsöjen määrästä päätellen. Asun yksityiseltä vuokratussa kämpässä. Mä olen putsannut kerran pari vuodessa kaiken, mitä ei tarvitse kiertää irti. Enkä halua edes tietää, mitä putkessa syvemmällä kasvaa. Sen olisi mun mielestä pitänyt olla taloyhtiön huollon päänvaiva jo monta vuotta sitten.
Täällä jouduin leikkuulaudastakin rassaamaan irti edellisen asujan pizzanjäänteet. Yök. Eikä liesituulettimen muovisuojuksesta nähnyt läpi.

Lattiakaivon kansi ei lähde irti, joten olen suihkuttanut sinne välillä suihkulla vettä.

 
At sunnuntaina, marraskuuta 25, 2007 4:28:00 ip., Blogger ainailona said...

Sirpa ja Kollo: No kuulostaapa melko suurpiirteiseltä asunnon omistajalta! Kyllä kai niitä kaikkia kauhukohteita sit täytyy vaan uskaltaa ajoittain rassata, ettei mene tilanne täysin persiilleen.

 

Lähetä kommentti

<< Home