sunnuntaina, joulukuuta 02, 2007

Punakkaa vuohenjyystöä

Vaanilan koeheittiössä ei ole aiemmin vuohenjuusto tuoksahtanut. Nyt kuitenkin joulukuun Pirkan kannustamana halusin kokeilla possun sisäfilesörsselin seuraksi mokomaa. Koemaiston jälkeen [Resu hamuilee ja humuilee] näyttää siltä, että vuohipa se sitten muuttaa meille pysyvämminkin.

Vuohenjuustopunajuuret
kilon verran punajuuria
suolaa
timjamia
200g vuohenjuustoa
hunajaa
siemeniä (koepaistossa heittelin auringonkukansiemeniä, kun ei muita ollut).

Pese punajuuret ja keitä suolalla maustetussa vedessä noin 45 minuuttia. Kaada vesi pois ja kuori.Viipaloi punajuuret voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle suolaa ja timjamia.Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi ja levitä punajuurien päälle. Valuta pinnalle (runsaasti, Iittalan konjamiini tai rommeli on oikein hyvää!) hunajaa ja ripottele koristeeksi pinjansiemeniä (tai what ever siemeniä lintulaudalta löytyy).Kuumenna vuokaa 200 asteessa uunin toiseksi ylimmällä tasolla 10 -15 minuuttia

Tuntuu iskevän hyvin punajuuren kylkeen tuo vuohenkanttura. Njam.

Nyt kutemaan. Vaanilasta kun tärähtää pukinkonttiin tänä vuonna kaikille ystäviksi luokitelluille Novita Tango Fanista ainailonaoikeinneulottuja pörrökaulahuiveja [ohje vyötteessä]. Niitä puikottaa kepeästi yhden illassa. Taitaa just illat riittää. Lankaa saa nyt Cittarista tarvittavat 2 kerää per hörhellys femmalla. Kilinkolin [sanoo puikkoset]. Varsinaista kissahubaa [ne tarkkailee ja täppii, ei kai se pieni kissankuola asusteen käyttöä estä].

2 Comments:

At lauantaina, joulukuuta 08, 2007 10:59:00 ap., Blogger Ana said...

Neuloin viimeks lukioikäisenä kissataloudessa, puseron. Karvan määrä valmiin neuloksen seassa oli aika järkyttävä. Nou nou nou. Ei käy.

 
At sunnuntaina, joulukuuta 09, 2007 4:18:00 ip., Blogger ainailona said...

Zepa: Just wait and see - kun saan kissankuolaiset tekeleeni näytille! Puoli tusinaa on jo puikotettu ja toivoa on, että viimeisetkin ehtivät tähän jouluun;))

Hyvää terapiahommaakin tää puikkoilu, järkevää tekemistä käsille!

 

Lähetä kommentti

<< Home