tiistaina, heinäkuuta 26, 2005

Pyörähdys sivilisaatiossa

Ensimmäinen lomaviikko möksällä riippukeinussa retkotellen on takana ja olipa aika pörhältää välillä kotikonnuille tarkastamaan tiluksia. Ja muonittamaan muoria. Viikkoa pidemmäksi ajaksi ei oikein ilman stunt-muonittajaa tohdi liueta; että voikin iso ihminen litkiä tolkuttoman määrän maitoa muutamassa päivässä!

Lomaviikkoon mahtui silti mukavasti päivänpaistetta, Enkelit ja demonit, sivallus Pornoa [kirja tietty], aknoppivierailua, kummipoikaa, Iittalan naivistit ja suussa sulavat Kultasuklaat sekä saunaa, sisua ja pienoiset [naapureille ihan kostomielessä järjestetyt] öykkäröintilaumalaulumelumölymittelöt. Röyh. Räpylänvarsi paistui poroksi muurikan syrjään ja Calvadoksen turruttama turpa rullaantui kevyesti tapaturmaiseen horjahdukseen ovensuun tienoille. Kukaan ei sentään hukkunut eikä kaatunut kiukaaseen. Jotta ei hätää, elämäätä tää vaan on eikä parasiittia.

Jatkoloman suhteen ei ole ihmeempiä suunnitelmia, todennäköisesti palajamme rantsun rauhaan, kunhan kelit kohenee. Se halvatun matonpesu on vielä vaiheessa. Ja voishan sitä muutaman kirjan vielä lukaista... ja katsella kesäistä muailmaa.

Etenkin jos Misseltä kysyy... hyvin on saalista näemmä riittänyt ja ulkoilu ihan sateessakin on maistunut. Että voi viinimarjapensaan alla ollakin niin ihanaa. Löytyi muuten kovasti Missen näköinen kisu [jostain syystä minusta omituiselta kalskahtavan bloginimen] Kylmintä shittiä [?] takaa, tuo Veikka veijari, [vaikka onkin Maine Coon ja uros, kun Misse on norskitypy] - hyvin sama on naamarin ilme monessa kuvassa. Taitaa päätyä Missen suosikkilistalle.

Ja ilokseni huomasin, että Marleena on raottanut jälleen sanaisen arkkunsa saranoita ja palannut Blogistaniin koskettavilla muisteloillaan. Täytyykin täpätä taas [kuumahan se on jo nyt].

Näihin sekaviin mietteisiin ja hujanhajahavaintoihin - kesä must go on [ja veetut me mistään Jaakoista kalseiden kivestensä huljutteluineen, järvivesi on edelleen ihanan lämmintä].

perjantaina, heinäkuuta 15, 2005

Karvainen paljastus

Missen paljastuspäiväkirjasta

Että mua onkin tympinyt tää incognito hommeli jo jonkin aikaa. Olen aina sopivan hetken tullen naukaissut henkilökunnalle, että kyllä nyt meikäMissestä pitäisi saada kuva sinne blogiin julkaistua. Johan se lisäisi suosiotakin ihan kybällä, kun olisi kunnon kuvia [ei noilla muiden perheenjäsenten jutuilla mitään lisäliikennettä kannata odottaa, surkeeta tavaraa]. Ja nyt vihdoin pääsin käpälöimään sitä kuva-arkistoa, nau!

Kuvassa mä siis tähystän datsalla varta vasten mua varten rakennetun viritelmän [se on tosissaan käsistään kätevä tuo Resurssi] päällä. Systeemi sitten kyllä kaatui, kun loikkasin sieltä alas. Tää on siis ihan neitsyttähystys tältä alustalta. Eka ja vika, arvaan. Mut eiks oo hyvä tappajanilme mulla tuossa? Just olin yhden päästäisen siinä viimeistellyt vikisemästä ja sen päälle meninkin vähän rentoutumaan tuonne yläilmoihin.

On kyllä hurjaa tää helle. Ei jaksa leikkiä, makaan vaan lättänänä siinä, missä ilmavirtaa tuntuu edes hieman olevan. Joillakin kollegoilla täällä Blogistanissa näkyy olevan todella hyviä viilentymisvinkkejä, täytyykin kokeilla.

Kuulemma ihan kohta mennään lomalle. Sehän voi tarkoittaa ihan mitä vaan [12 tunnin automatkaa ei minnekään, hoitokeikkaa tai parhaassa tapauksessa suosikkiani datsarupeamaa], ei voi tietää. Suhtaudun kuitenkin odotukseen luottavaisesti, koska kyllä nää niin kypsältä vaikuttaa nää lemmikit, että datsalle niiden täytyy päästä lepäämään. Paras vaan luottaa vaistoihinsa. Ja odottaa. Huoh, kurrr.

P.S. Terkkuja kaikille Missen aurinkolaivafaneille [erityisesti Sellistille], voi olla etten pääse ihan heti bloggaan, syksymmällä sit. Hyviä pyyntejä kaikillen.
---
Sähinää, tuliks musta nyt julkinen eläin?

torstaina, heinäkuuta 14, 2005

Kuumaa kamaa

Kesä – pakon [sää ja mää] edessä paljaaksi riisuttuun perseeseen takertuva keinonahkaistuin perseenreiän kokoisessa työhuoneessa, jonka yölämpötila keikkuu 30 asteen tienoilla.

Niinpä Vaanilan tämänkertaiset poiminnat Blogilistan vähemmän tunnetuista, mutta ah, niin mehevän tirkisteltävistä blogeista onkin napsittu Kuumalta listalta [sinne keulimaan ei Koleat ihan hevin päädy]. Itse asiassa siellähän me kaikki ollaan, jossain kohdassa.

Ja mainituille tiedoksi, että kaikenlainen tirkistely on tällaiselle rasvaiselle ja hikiselle tylsimysbloggarille Blogistanin suolakaivos – ei syytä herneisiin, ihan kannustavassa hengessä tässä liikkeellä ollaan.

Tyly nainen: Eroangstiaan railakkaasti purkava kiroilu*pakkaus, joka onnekseen on oivaltanut kirjoittamisen voiman vapauttavana ja mielen myllerryksiä jäsentävänä toimintana. Tässä ei voi käydä muuten kuin hyvin.

Sininen erokirja: Sanailee niukasti, mutta osuvasti ja hyvin vallitsevan tunneilmaston välittäen. Parisuhteensa kantapäitä ei vielä ole lyöty lopullisesti vastakkain, vaikka akilleet ilmassa väreilevätkin. Jännityksellä jään tirkistelemään, kuinkas sitten kävikään.

Pikku-Isännän Pakinat: Virkistävä porvariprovo, jonka aihepiiri toistaiseksi on ollut ajankohtainen laidasta laitaan. Katsotaan, herkistääkö isyys vai kiihtyykö tahti entisestään.

Parthalanin vehreät niityt: Kissamies, oletan. Vaikka taglinesta en ymmärrä sanaakaan, jään muuten mielenkiinnolla tirkistelemään [Missen kanssa] niittyjen ylle lehahtavia päivittelyjä.

Bonusraita:
Nyt kannattaa ehdottomasti lukea [elämää pidempiä] postauksiaan [oikoluku ehdottaa posauksiaan] napakasti tiivistänyttä ja jauhelihan rasvaprosenttia kustomoinutta Sellistiä [terveisin painajainen, joka ei mahtunut fantasiauneen, Varo vaan].
-------
Kaksi aamua lomaan. Kaksi aamua. KAKSI [2], tajuutsä? Jätkät?

Jaa, toinen niistä näkyykin olevan jo ihan tässä huulilla [aamu siis], enpäs sano mi... vielä kun saisi kankkusensa irti tästä istuimesta, sliiskslurpskrakatautafffmjuhmjauuh.... tömps.

maanantaina, heinäkuuta 11, 2005

Rituaalisaunoja iskee tälleen

Helteessä saunaan halatessa on odotettava sitä hetkeä, jolloin ilman lämpötila valahtaa noin asteen järviveden lämpötilan alapuolelle [klo 23.45]. Aika ottaa ensilöykät. Pikainen piipahdus löylyhuoneen puolelle, kipakan korskeat kuupalliset vettä kiukaalle ja höyryävän punahilkkanahkaisena laiturille tähyilemään auringonlaskua. Jalkojen huljuttelua laiturinreunalta järvessä. Kunnes tekee mieli takaisin lämpimään. Hörppy olutta.

Vuoroon vihtarundi. Napakkaa mäiskimistä taikasauvalla, koivunlehtituoksuterapiaa. Kepeää löylytystä ja rentouttavaa hunajaa nahkaan, nautiskelua lämmössä. Vilvoittelua kuistilla, kulaus olutta. Huuhtelu, lisää vihtaa ja vilvoittelua. Kulaus. Vihtaa ja vilvoittelua, kulaus, kulaus.

Saunatekninen naamio kasvoille, vanilla-bourbon kuorinta kroppaan, lisää löylyä. Naukku brandya ja pulahdus järveen. Verkkainen räpiköinti lumpeenlehtien ympäri peilityynessä vedessä [suu kiinni, ettei vaaksiaiset lennä kurkkuun].

Takaisin lauteille, lämmittely ja hiusten pesu. Hoitoaine tukkaan ja vilvoittelemaan. Olutta, toviksi löylyyn ja lopuksi järveen selkäuinnille. Korvat veden alla voi hetkeksi kytkeä itsensä irti ulkomaailmasta. Lätkiä menemään vaan kuin norppa [paksuin paikka taivasta kohti].

Pesulle, hyväntuoksuista ja runsasvaahtoista ainetta kintaaseen ja jynssäten. Kevyt jälkivihdonta. Runsas huuhtelu. Siemaus olutta. Vilvoittelua.

Mieto loppulöyly ja viileä huuhtelu parilla ämpärillisellä vettä. Tyydyttynyt ähkäisy; se on siinä. Vilvoittelemaan ja tujaus brandya.

Huolellinen kuivaus. Ryppyrasvat naamariin. Kylpytakkiin kääriytyneenä brandykuppi ja saunasauhut laiturilla, yö alkaa jo pimetä. Monoi-öljyä jäseniin.

Ihana raukeuden tunne, nyt [klo 02.26] on hyvä tuupertua turvallisesti turvalleen möksäpesään. Ehkä vielä kevyt sipaisu brandya... yömyssy.

torstaina, heinäkuuta 07, 2005

Vihdoinkin yhdessä....


...älgeeni ja minä [sekä tietysti Misse, jonka karvaturpa pilkottaa puolikkaan posken ja salamavalosilmän muodossa tuolla puketistaan kuoriutuneen kaunokaiseni taustalla]. Näin julistamme uuden ajan Vaanilassa alkaneeksi, pang.

Voi tätä riemun määrää, mitä hiostavassa huushollissamme on tänään aiheen tiimoilta koettu [luonnollisesti kuivin suin, ettei taas suinpäin satu suunnattomia]. Virheitähän aina sopii tehdä [mokata, tunaroida, tumpeloida, sössiä, ryssiä, tyriä], mutta ei samaa useampaan kertaan.

Ja eikun heikunkeikun!

Edit: Teknohuumassain siivoilin hieman sivupaneelia ja rapsin muutaman raadon [kadonneen, lopettaneen, hiipuneen] veks suosikkilistoiltain. Ja tietty lisäsin vihdoinkin Sun äitis suosittelee -pampulan ja täppäilin hakusanoja Blogilistalle [paitsi, että ei olemassaolevia hakusanoja voi mistään suoraan täpätä ja öökkösiä sisältäviin hakusanoihin täpättyjen blogien listaa ei näe - boogieko?]

Seuraavana on vuorossa uutukaisten anaalisointia. Marinadi jo bongasikin hiljattain varsin kiinnostavia tapauksia. Tirkistelen niitä lähemmin ja ehkä löydän jotain lisääkin.

Seisovaa ilmaa

Paikalleen jämähtäneessä lehmänhenkäyssäässä liikenne soljuu verkkaisesti pitkin heinäkuista Mannerheimintietä. Bussin peräpenkkiin kiinni hionnut havainnoijamme lukee kaikessa rauhassa Hotakaisen Iisakin kirkkoa. Kunnes syrjäkarein havainnoitu yhdenmukainen rivitanssiliike bussin sisälmyksissä havahduttaa kurkkaamaan ympäristöön. Kaikki tienpuolella istuvat uroot kurkottelevat niskat kiemuralla ulos sivuikkunasta.

Viereisellä kaistalla ajelee niukkaan, hihattomaan pikkumustaan sonnustautunut pitkähiuksinen blondi Piaggiolla. Jollain menetelmällä hyvin ruskettuneet sääret auliisti esillä ja sievästi aseteltuina kulkupelin astinlaudalle. Hiukset kypärän alta hulmuten. Selkä suorana, tyynesti ja ryhdikkäästi sivuilleen vilkuilematta edeten.

Perässä ajava taksikuski joutuu hölläämään [ainakin] kaasujalkaa. Vastaantulevat autoilijat ryhmittyvät miten sattuu. Pysäkeillä seisoskelevien könsikkäiden katseet harhailevat aikatauluista ihan muihin informaatiolähteisiin.

Kääk - punainen valo! Mitä tekee Piaggiomisu? Nouseeko helma vielä pykälän? Haarottuuko näkymä?

Hän pysäyttää menopelinsä hallitusti liikennevaloihn. Nostaa molemmat jalkansa kulkupelin oikealle puolelle aistikkaasti vierekkäin, toinen jalka kevyesti maassa. Odottaa tyynesti valojen vaihtumista ja pörhältää edelleen.

Wau, mikä katu-uskottavuus! Paljonkohan peltiä on rytissyt ja niskoja naksahdellut lähipäivinä?

Kesä
eikä mitään tekemistä
kaupunki nöyränä sylissä
sormissa tuoksuu tupakka
sun nauru on vieras ja ihana
kato mua kun mä villinä värisen
enkä surua pelkää kun tunne en
oo miten suloinen kesä
kun se loppuu, jää vain pimeä.
- Maija Vilkkumaa -

keskiviikkona, heinäkuuta 06, 2005

Keskikesä

(Yötunnelma)

Istun ikkunassa: päivä vaipuu,
hämyyn valkeahan haan haipuu,
ilta lämmin läikkää, aatos untuu,
tuskin enää tuulenleyhkä tuntuu,
tuoksahtaa vain yrttitarha yöstä,
viime rusko välkkyy vetten vyöstä,
leijaa huonehesen valkoperho,
nousee notkomailta vieno verho,
peittää rannat, pellot, niityt, haat,
kutoo yhteen taivahat ja maat.

Istun itsekseni: hetket siirtyy,
elon muistot silmän eteen piirtyy,
muistan, mullakin on keskikesä,
vaan on poissa linnunlaulut, pesä,
oisi aika tehdä luomistyötä,
vaan ma valkeaa vain siedän yötä,
mitään mieli en, en mitään halaa,
tahdo en ma enää polttaa, palaa
hiljaa iloita vain itseksein,
olla syrjäinen kuin sydämein.
- Eino leino -


Eikanpäivää [selkosellaisella]!

maanantaina, heinäkuuta 04, 2005

Yhdysliikennettä

Viikonlopun yhdyssanat toptio
(alavaanila)
Aamukaste
Tassuolento
Puukirkko
Rippilapsi
Kukkameri
Kinkkukiusaus
Pihatonttu
Auringonpaistos
Heinäseiväs
Ruukkutomaatti

Miten sinun [haastan ens hätään Mean, Outin, Gloomyn ja Elman] viikonloppusi yhdistyi sanoiksi? Ja nyt Elma ei mitään siivousjutskia, tai siirryn pelkästään sunnuntaibloggauksien tilaajaksi; angst-uuh [toivoo sumuisten kissankarvojen seassa hapuileva gorillamama].

lauantaina, heinäkuuta 02, 2005

Inom kort - kortilla

(otsikko omistettu Ei se haitaalle...)

Arghahdistus, että alkaa jurppia tämä omakonejärjestelmän nuivahtamisesta johtuva uupuma-torjuma-horjuma. Edelleen kaikki mahdollinen etenemä on jossain prosessissa ja epäilen kohtaavatko nuo käymistilaiset ro-senssit ikuna ainailonan työpöydällä. Kun olen siirtänyt asian kiertelykaartelukäsittelynvälttelyn sille, joka sitten puolestaan on siirtänyt finaalikärvistelyn tolle, joka on arvatenkin lomalla. Hui heinäkuuta! Omenaa!

Leasingpolkkauksen haittapuolena on se, että kun nettitilaisuus vihdoin on sylissä, niin

a) tulostaa hätäisesti sen mitä on päässä (toimii huonosti Vaanilan pohdiskelumekanismissa)
b) yrittää tulkita sulkakänällä sukan varteen (ai niin, nyt on kesä - kas kun en huomannut, ei ole sukkia ja ei mitään varsinaisia mustiinpanojakaan? Kääk sano miss MuistiinPanot) hätäisesti raapustamiaan Mika Häkkisen tatskaa muistuttavia (ne on kivoja tuttavia, muis vaan) merkintöjä.

Kummastakaan ei saa nyt selvää. Palataan.