tiistaina, huhtikuuta 03, 2007

Nyt rahkan ostoon!

Pääsiäinen lähestyy, jippii, suosikkipyhäni!

Meillä pasha tehdään perinteisesti vasta kiirustorstaina, työpäivän jälkeen. Jotta nyt muutkin ehtisivät [kermattoman, mutta silti niin ihanan] pashan vääntöön mukaan, niin toistan tämän lyömättömän ohjeen jo nyt.

Tadaa.

Pashaa Vaanilan tapaan
500 g rahkaa
2 dl creme fraichea
100 g sulatettua voita
1 munankeltuainen
1 dl sokeria
50 g mantelirouhetta
½ tl vaniljasokeria
1 dl rusinoita
1 dl kuivattuja hedelmäpaloja

Valuta rahkaa kahvinsuodattimessa muutaman tunnin ajan. Sekoita sen jälkeen kaikki ainekset yhteen ja laita valumaan suodatinpussilla vuorattuihin sopivan kokoisiin kukkaruukkuihin. Aseta kelmu ja kevyt paino päälle ja anna herkistellä yön yli. Kumoa ja syö.

Kannattaa kokeilla, sen koommin ei tarvitse pashaohjeen perään haahuilla. Vaikein kohta on munankeltuaisen erottelu, mutta niitäkin [yhteen annokseen] tarvitaan vain yksi [1]. Tänä vuonna meillä tehdään kai kaksi annosta. Jotta riittää mammoillekin.

Suosittelen ohjetta myös pashakielteisille pääsiäisen viettäjille – kertakokeilun jälkeen saattaa olla mukavasti koukussa!

8 Comments:

At tiistaina, huhtikuuta 03, 2007 8:03:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Mutta kun tuossakin pashkassa on niitä pahoja rusinoita. Yäk. Entäs jos ne ajelisi tehosekoittelijalla muruksi? Kärsisiköhän maku?

 
At keskiviikkona, huhtikuuta 04, 2007 12:04:00 ap., Blogger ainailona said...

Satujatar: No voihan paskha! Rusinat voi jättää mainiosti minusta poiskin. Tilalle voi lisätä hieman ronskimmalla kädellä niitä muita kuivattuja hedelmäpaloja.

Murskaaminen maun puolesta sopii varmasti myös [jos rusinavastenmielisyys siis johtuu rusinan sattumanomaisesta muodosta, ei mausta?]

 
At keskiviikkona, huhtikuuta 04, 2007 4:56:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Rusinat pois, sanon minä, jonkinlainen pasha-asiantuntija kun olen itsekin. ;) Koko ikäni sitä syönyt & tehnyt.

Toinen inhotus on ainakin minusta tämä vimma mättää SUKAATTEJA pashaan. Hyh. Itse en nykyisin laita mitään muuta kuin kakun koristeeksi tarkoitettuja punaisia kirsikoita HYVIN pieniksi paloiksi silputtuna. Sitä ja mantelirouhetta, tilkka appelsiinimehua.. hyvää tulee..

Ainailonalle pisteet pashatietoisuuden nostamisesta bloggaajien keskuudessa. :)

 
At perjantaina, huhtikuuta 06, 2007 4:28:00 ip., Blogger sea said...

Tästä tuli hyvää! Lähes sellaista kun mitä mummo teki kun olin pieni (mummo oli jostain puolanvenäjältä ja ortodoksi). Itse jätin pähkinän vähemmälle ja rusinat voi muuten hyvinkin pilkko, olen tehnyt niin usein, nyt laiskotti. Minun pashaani ei taas missään nimessä tule kirjavia hedelmiä vaan ainoastaan keltaisia ja vihreitä. :D

Nyt vielä kun saisi sen mummon reseptin. Siinä käytettiin jotain hapanta piimää, sitä keitettii ja lopputulos oli todella keltainen. Anyone?

 
At lauantaina, huhtikuuta 07, 2007 1:35:00 ap., Blogger ainailona said...

Peggy: Samaa mieltä olen rusinoiden suhteen, itse en niitä pashassa[kaan] kaipaa, mutta kun tuo Resu tykkää niistä.

Laitahan oma reseptisi likoon, niin voisin kokeilla sitä ensi vuonna;)

 
At lauantaina, huhtikuuta 07, 2007 1:40:00 ap., Blogger ainailona said...

Sea: No sepäs mukava lukea, että tykkäsit;) Kovin keltaista tällä reseptillä ei kyllä helpolla saa. Toivottavasti mummon reseptikin jostain löytyy vielä. Katoava kansanperinne on arvokasta kerätä talteen!

Leppoisaa pääsiäisenjatkoa ja naukuterkut Annille, [nau sanoo Misse ja perässähiihtäjänsä Nysse]!

 
At keskiviikkona, helmikuuta 27, 2008 1:42:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

mul on puinen pasha-muotti ja sideharsoo! miten sen sideharson saa siistist sinne sisää, ettei se jäis kurttuu?!

 
At torstaina, helmikuuta 28, 2008 10:55:00 ip., Blogger ainailona said...

Anonyymi: Voi kehveli, en mä tiedä sideharsoista yhtään mitään, käytän itse aina kahvinsuodatinpurtiloa ja suodatinpusseja.

Pitäisiköhän ihan Singerillä kursia kokoon oikeanlainen pussukka pashamuotille?

 

Lähetä kommentti

<< Home