perjantaina, toukokuuta 28, 2004

Pöytä koreaksi!

Kesän juhlasesonki korkataan virallisesti ensi viikonloppuna. Täytekakku, tuo juhlapöydän pakkopulla, tuottaa helposti tumpeloisemmalle keittiöihmeelle tuskaa ja päänvaivaa. Hengitä vapaammin ja kokeile tätä aina-vaan-ilonan [joltakin muinoin anastamaa] lyömättömän helppoa ja herkullista reseptiä. Et voi epäonnistua ja tähteitä ei taatusti jää. Resurssinkin tämä tekele saa aina ihan villiksi ja venymään huikeisiin suorituksiin.

Tumpelon suklaakakku

Pohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Kostuttamiseen: 1-2 dl vahvaa sokerilla maustettua kylmää kahvia

Väliin ja päälle
1 levy tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria
1 purkki Creme Vanillaa

Vaahdota munat ja sokeri [kunnolla, tässä työvaiheessa ei kannata fuskata]. Lisää [kevyesti nostellen] keskenään sekoitetut kuivat aineet sihdin läpi. Paista irtopohjaisessa kakkuvuoassa 175 asteessa noin puoli tuntia. Halkaise ja jäähdytä.

Sulata suklaa vesihauteessa [tämä on haasteellisin kohta]. Sekoita se haaleana tuorejuuston joukkoon. Lisää pyttyyn sokeri, vaniljasokeri sekä vaahdotettu Creme Vanilla.

Kostuta kakkulevyt ronskilla otteella. Levitä täytettä väliin ja päälle. Sihtaa pinnalle kaakaojauhetta ja koristele viinirypäleillä.

Siivoa keittiö suklaa- ja kaakaoroiskeista [puuh]. Viritä juhlamieli ja kata pöytä. Katsele tyytyväisenä, kun vieraat hotkivat kakun. Kerää kehut, äläkä paljasta reseptiä.