keskiviikkona, kesäkuuta 02, 2004

Ovatko tavikset kustavissa?

Ruudun takaa meitä kaihoisasti tiirailee [vielä pari viikkoa] vähenevä joukko tiuhalla Maikkarikammalla kansalaismössöstä seulottuja taviksia, joista jokaisen enemmän tai vähemmän totinen aie on voittaa 30.000 euroa [tai vähintäänkin saada huulensa alle ropsaus tuota harvinaista nuuskaa, julkisuutta]. Summan saadakseen pitää räpistellä kuukauden päivät Kustavin tuulisissa saaristo-olosuhteissa päivä päivältä veemäisemmiltä tuntuvien kilpakumppanien kanssa ja osallistua päivittäiseen älymölökisailuun. Ei ollut vaikea arvata, että kisa on formatoitu Suomessa.

Jännitysmomentin säilyttämiseksi tavikset on jaettu mielivaltaisella otannalla kahteen eri joukkioon: punaisiin ja sinisiin. Joukkiot on hätyytelty kumpikin omalle saarekkeelleen pitämään ikävää. Siniset ovat viime aikoina olleet enemmän sinisinä kylmästä paattinsa alla kuin punamultamökissä pesivät punaiset. Osat voivat toki vaihtua taas perjantaina.

Katsojalukujen kannalta sopivin väliajoin joukkioita harvennetaan ja kulloinkin subjektiivisesti luusereimmaksi katsottu saaristomönkijä passitetaan kotio. Katsomo saa myös osallistua ja äänestää tuota valinnan tekevää despoottia.

Punainen joukkue
Teurastajan johdolla kustavissa ovat edelleen ruokapalveluesimies, meikkaava pukuompelija, teekkari, koti-isä ja talonmies. Kotilieden lämpöön on hätyytelty jo fysioterapeutti, draamapedagogi ja eläkeläinen.

Sininen joukkue
Parturi-kampaajan tukistuksessa veneen alla sinnittelevät myyntijohtaja, baarimikko, kirjanpitäjä, soitinrakentaja-savenvalaja ja amisopiskelija. Rantautuneiden steppiryhmään ovat siirtyneet monitoimihenkilö metsätalousinsinööri-hotel entertainer, turkistalousneuvoja ja hävittäjälentäjä.

Jäämme kämmenet hioten norkoilemaan, kertooko ammatinvalinta, [sikäli mikäli sitä ylipäätänsä on ikinä tullut erityisemmin valituksi, monethan vaan ajautuvat johonkin hommaan] jotain taviksen sään- ja turnauksenkestävyydestä?

Onko teurastajalla puhtia salvata ruokapalveluesimies? Kertooko koti-isä talonmiehelle iltasadun, josta ei enää herätä? Ompeleeko pukuompelija teekkarille uudet haalarit ilman vetoketjua? Juottaako baarimikko parturille hiuksianostattavan drinksun? Johtaako myyntijohtaja kirjanpitäjän harhaan kuittisotaan? Rakentaako soitinrakentaja amisopiskelijasta luutun?

Eniten tietysti askarruttaa se, että onkohan joku heistä Blogistanin oma kasvatti? Kukas ei vähään aikaan ole bloggaillut – Kilpikonna, Kaaokseen kadonneet, Päivän päälliset, Sumua? Olisihan se hianoo saada voitto kotiin!

Rakkauslauluista...


Meemiä liikkeellä. Nimeän vain yhden suosikkini via Kari T. Kadehdin morsiota.