tiistaina, elokuuta 24, 2004

Neljäs sija välierissä

Kurvasin noin 8 minuuttia vaille 9 lähes autiolle pysäköintialueelle. Toinen autoilija lähestyi vastakkaisesta suunnasta, mutta ehdin parhaaseen ruutuun täpärästi ennen häntä. Jännitti, miten hyvään suoritukseen pystyisinkään venymään niin varhain. Tupakantuskakin oli niin kova, että tälläydyin ensin sivummalle sauhuille ja tarkkailemaan tilannetta. Toinen autoilija kirmaisi sillä aikaa juoksujalkaa hakemaan kärryn katoksesta ja asettui jonoon. Ennestään siinä seisoi kärryineen jo yksi ympäristöään ja kelloaan virkeästi tarkkaileva papparainen sekä muuan nuorehko mies. Minä pääsin sijalle neljä. Finaalissa!

Aurinko paistoi lämpimästi ja jonossa oli kiihkeän odottava tunnelma. Seuraavaksi paikalle polkaisi rouvashenkilö pyöräilyhousuissa, mustissa polvisukissa ja Marimekon raitapaidassa pärekorin kanssa. Samaan aikaan toisen nurkan takaa kurvasi tyylikkäästi harmaantunut mummeli pyörällisen ostoskärryn ohjaimissa. Hetkeä myöhemmin taatto ruostuneella polkupyörällä parkkeerasi lipan alle ja kaivoi pyörän korista nuhjuisen, paljon käytetyn muovikassin. Ruotsinkielinen pariskunta purjehdustamineissaan pysäköi BMW:nsä rehvakkaasti invalidipaikalle ja raivasi kovaäänisesti tilaa itselleen jonossa. Kellon lähestyessä h-hetkeä vilinä oven suussa vain kiihtyi. Kunnes muuttui levottomaksi liikehdinnäksi ja jupinaksi – kellohan oli jo minuutin yli.

Vihdoin ovet aukenivat. Papparainen sai hyvän lähdön. Ensimmäisessä kaistanvalinnassa hän kuitenkin erkani ulkoradalle ja tällöin Toinen autoilija kiihdytti ohi valiten keskikaistan. Onneksi ei ollut vastaantulijoita, vauhti oli sen verran huimaa. Kuin tyhjästä ilmaantunut hölkkäävä Musta hevonen kiilasi edelleni juuri kun päätin seurata Toista autoilijaa. Hän valitsi kuitenkin kiertotien ja kadotin hänet näkyvistä. Nuorehko mies jumittui pullonpalautusautomaatille ja oli siten pois pelistä. Raitapaitapyöräilijä ja muovikassitaatto rynnistivät rinta rinnan keskikaistaa puhaltaen niskaani. Ruotsinkielinen pariskunta käytti häikäilemätöntä kahden kärryn taktiikkaa, mutta onnekseni jäivät kiistelemään vihannesten kohdalle. Mummelista ei ollut uhkaa – hän vasta ovella sovitteli pyöräkassiaan ostoskärryihin.

Viimeisellä suoralla Toinen autoilija herpaantui kumisaappaiden kohdalla hetkeksi ja pääsin ohi. Samaan aikaan Musta hevonen jolkotti nurkan takaa. Papparainen oli myös jo hyvissä kyttäysasemissa, samoin raitapaita ja muovikassi. Olimme kaikki maalissa samaan aikaan. Kävelysauvalaatikon äärellä. Kaikki saivat haluamansa värin. Hintaan 12,99/pari. Lidlistä.