maanantaina, elokuuta 30, 2004

Nordic Souping

Senkin uhalla, että Blogistanissa vaikuttaa nykyisin ilmeisen aito kokki, en aio luopua koekeittiöni hämärissä hämmennetyistä himmeistä reseptivinkeistä. Julistan grillikauden päättyneeksi, pang [se oli lähes napakoruksi pureutunut housunnappi, joka singahti päin näyttöä]. Nyt on aika keventää. Seuraava keitos sopii erinomaisesti niin tiukalle opiskelijabudjetille kuin housunkaulurin yli pursuavalle keskiluokkaiselle omenavatsallekin.

Koiranoksennussoppa [nimi assosioituu lopputuleman ulkonäöstä]

Mittaa kattilaan 8 dl vettä, puolikas kasvisliemikuutio ja parsapussikeittojauhepussikeittoaines. Kuumenna ja hämmentele hetki. Pätki purkillinen tankoparsasäilykettä sekaan. Vasemmalla kädelläsi hienonna samanaikaisesti puolikas kesäkurpista [ja halutessasi purjo ja pari paprikaa, meidän perheen vatsahapot ei vaan niitä kestä], kuullota ne kevyesti pannulla ja roiskaise pataan. Lisää vielä pussillinen pakastemaissia, pieni purkki ananasta ja tetrallinen Flora ruokaa [kevyttä]. Anna pulputella hetkonen, mausta sopivasti pippurilla ja syö lämpimän leivän ja vichyn [tai maidon] kera. Sopii santsatakin, on niin kevyttä ja hyvää. Ja riittoisaa.

Päälle pienet päikkärit ja sitten sauvakävelylle! Viuh-raaps, viuh-raaps, viuh-raaps, tuulipuvun soundi on Sibeliusta korville. Ehkäpä Nordic Walking on jo Pekingin olympialaisissa mukana, varo vaan!