perjantaina, syyskuuta 03, 2004

Ennen päivänlaskua ei voi

Blogistanin yökyöpelinvuoren tuotantolaitoksella valmistaudutaan jälleen uuteen hämärään täsmäiskuun. Juuri kun olet laskenut turpean turpasi höyhentyynyllesi, päivittyy pamaukseesi uutta, lukematonta lyriikkaa. Vastauksena lukijakysymykseen siitä, mikä meno, mikä veto, mikä lento täällä oikein liikettä aiheuttaa, toivotamme kaikki halukkaat tervetulleeksi opastetulle kiertokäynnille aavemaiseen, brandynhuuruiseen konesaliimme!

Tuotantolinjalla 1 tähtireportteri Misse naukuu nauhalle tuoreimpia seikkailujaan samalla, kun kynsii viimeisiä tapetinrippeitä seinästä irti. Aihepiiri pysyttelee tiettävästi metsästyksen ja ulkoilun parissa, saattaa sinne yksi ripulikokemuskin mahtua. Uusista harrastusaiheista on agility-teema ehkä se kaikkein naukuttelevin. Coming soon!

Linjan 2 materiaali koostuu lähinnä tylsän turruttavasta äiti-angstiurputuksesta, jonka tuotannossa ahdistus ja syyllisyydentunteet toimivat ratkaisevina moottoreina. Lapsuuden alitajuiset hylkäyskokemukset ja isän melkoisen varhainen edesmeno saattavat myös nousta otsakkeisiin lähitulevaisuudessa.

Kolmannella tuotantoliedellä syntyy epätasaista tahtia erittäin kyseenalaisia ruokavinkkejä, arveluttavia viini-arvioita sekä muka-maalaisromanttisia mökkeilypläjäyksiä. Tuotannosta vastaava editori onkin jatkuvasti syövyksissä, viinihuuruissa ja ihan pihalla [toisinaan jopa pihan perällä]. Syksyn sato näyttää jäävän onneksi vähäiseksi, joten paineita tulee ainoastaan sopivan maa-artisokkareseptin löytämisestä, testaamisesta ja arvioinnista. Ja mikä viini sen maa-artisokan kanssa muka kävis? Koskas sato pitikään korjata?

Pepunkuolaus ja reisien bongailujaos toipuu toistaiseksi olympiaväsymyksestä ja on vetänyt laput silmille. Ei näin sateisella kelillä muutenkaan oikein ole mitään nähtävää. Rullaluistelijatkin ovat jo vetäytyneet syyshorrokseen ja rullasuksijat suksineet ties mihin v***uun.

Resurssiteknisestä parisuhdenurkkauksesta kuuluu kiihkeää kuhinaa ja lempeää tuhinaa. Saattaapa muutama orgastinen kiljahduskin välistä kajahtaa ilmoille. Ihmissuhdemössöä valmistuu varsin epätasaisesti sykähdyksittäin, ruiskaus kerrallaan. Tämä tuotanto on sitä hyvinvointia ylläpitävää tavaraa, vähän kuin aromiterapiaa tai reikiä.

Entinen elämä –arkistossa aina välillä pölyhuiska epähuomiossa hutaisee ylähyllyjäkin ja jo unohdetuiksi luokitellut sekoboltsiseikkailut editorin elämästä saattavat nousta pintaan. Tämä tuotantosuunta lie kiihtymään päin, kunhan kiikkustuoliaika koittaa. Tiivis yhteistyö parisuhdenurkkauksen kanssa on tärkeää.

Seitsemäs tuotantokaistale vääntää kammella runoja ja googlaa lainauksia elävien tai kuolleiden runoilijoiden ja aforisminikkarien tuotannosta. Kaistan vastuulla on myös Eino Leinon tuotannon puffailu tasaisin väliajoin. Erittäin herkkä lajike, joka usein ihan väkisin ottaa tilansa, vaikka julkaisupaikka olisi jo luvattukin jollekin muulle.

Tunnetko tyypin/hämmentäviä ammatteja –tiimi valmistelee parhaillaan juttua editorien ammattikunnasta. Jutun synnyttäminen näyttää kestävän. Kamalan vaikeita havainnoitavia nuo editorit. Pitäisi kai tehdä jotain päiväsaikaan ajoittuvaa haistattelua, jotta saisi kunnon otoksen. Krooh...

Ottaa pattiin oikeissa töissä –tyylisuuntaus kärsii tosi pahoista tuotanto-ongelmista ja onkin hyllytetty toistaiseksi. Aiheita on ruuhkaksi saakka ja editori on niin stressaantunut, ettei kykene tuottamaan mitään. Mikä lie löysä olkapää –syndrooma.

Kymmenes liukuhihna suoltaa matkailu- ja liikennemarmatuksia. Siellä on nyt käynnissä tarmokas tiedonkeruu lähestyvää Lapin reissua varten. Tämä hihna on hyvin sesonkiluontoinen ja kärsii pahasti kausivaihteluista.

Torstain toivojoukkue ei ole vähään aikaan osunut paikalle laitokselle torstaisin. Kenelläkään ei tunnu olevan tietoa, mihin Toivo on remminsä harhauttanut. Kymppilinja kyllä epäili, että Toivo olisi ottanut harha-askeleen Venäjän puolelle. Saanut kai vihiä, että huonoimmat jutut julkaistaan torstaisin. Mahtaako olla enää toivoa?

Sekalaiset arkiset askareet –linjastossa on runsaasti lähes valmista materiaalia odottamassa ratkaisevaa viimeistelyä. Tämän linjan tuotoksia käytetään yleensä täytematskuna, kun ei mitään muuta kerta kaikkiaan ole tarjolla tai valmiina. Tuotoksiin turvaudutaan usein myös silloin, kun kello alkaa lähetä aamukolmea eikä muilta linjoilta inspiraation poikastakaan ole ilmaan pompannut.

Mutta mikäs kuhina se täällä vihonviimeisessä cornerissa oikein on? Ahsoo, täällähän nuoleskelee täydellä teholla interblogistinen diskurssigeneraattori tuoreimpia lipaisuja naapuriblogien helakan rusottaville takamuksille samaa tuottavaa tahtia kuin jos Invalidisäätiön kannatusmerkkejä kuoriin nuolisi. Tämä on todella tärkeä tuotantosuunta ja tähän aiotaan satsata entisestään. Nouseva listasijoitus on kuin kohoava pörssikurssi – luo tyytyväisiä pamauksen omistajia ja tuottaa lisä-arvoa aikaansa sijoittaville.

Seuraava suurempi muutos tuotantolaitoksella on siirtyminen 10-päiväiseen yöviikkoon. Varo vaan.

p.s. Ei menninkäisten tarvitse nousta aamulla virkeänä töihin. Hoituu ne hommat myöhemminkin. Ennen päivänlaskua kun ei vaan voi...