keskiviikkona, marraskuuta 03, 2004

Ake, Make, Pera ja mä

Ake
Ajo neuvo keskus muisti ajo neuvo vero lapulla. Maksuunpantavaa [mielenkiintoisen kannustava ilmaisu] yhteensä 127,75 verokaudessa siitä ilosta, että saa käkkiä ruuhkaisilla väylillä pikku kotterossaan ylhäisessä yksinäisyydessään. Ajo neuvot kyllä tuntuvat tulevan ihan muusta osoitteesta erilaisten käsimerkkien ja liikennekäyttäytymiseksi kutsutun enemmän tai vähemmän sanattoman viestinnän välittämänä. Tööt vaan sullekin valoista laiskasti lähtijä, manuaalivaihteilla perä edellä vastaan liukuva kuhnuri, joka et saa sitä Audiasi ansaistemaansa vauhtiin, kun olet niin surkeantumpelo vaihtaja. 1-2-3-4-5, ei pitäis olla vaikeeta.

Mitkähän konsultit siellä verokarhujen luolassa ovat pyörähtäneet, kun olivat ymmärtäneet kertoa kirjelmässään myös [pirun pienellä präntillä tosin], paljonko vero tekee per päivä: 0,350 euroa. Eihän se sitten enää niin pahalta tunnukaan. Jos harrastaa vaikka iltapäivälehtiä ja lottoa, niin helpostihan saa hulahtamaan vuodessa paljon enemmän. Puhumattakaan tyyriimmistä satunnaisturhakeostoksista. Höh.

Make
Ma-ke on mahdottomin työviikon osa. Ma on harvoin mitään innostavaa, tylsiä viikottaisia paskakriisiseurantakäräjäpalavereita vaan. Jos ma sattuu olemaan reissupäivä, menee osittain pilalle jo su. Ti taas on jotenkin littana, väliin pakosta survottu turha päiväke, jonka kuluessa ei oikein saa mitään muhkeaa aikaan, kun se on niin ohut. Tiiiistai, mikä anorektikko. Ke kannustaa jo vähän puuhakkaisiin puoliväliviikon kiritystöihin, vaikka silloin usein ulkomaanpellehäiriköt valloittavat käytävät ja vaativat osansa huomiosta. Ke on yleensä hyvää ruokaakin, se jo hieman lohduttaa.

Olen selvästi to-pe toope. Noiden kahden työpäivän aikana se tulos meikäläisen kammiossa tehdään, muut päivät ovat vain rykäisyn mahdollistavaa ympäröivää ilmaa ja tilaa.

Pera
La Pera näyttäisi olevan kohtuullisen miellyttävän tuntuinen paikkakunta Espanjan oikeassa ylänurkassa. Sääennuste tänään: aurinkoa, + 12. Pera on myös näppärän oloinen talvikantotakki lapselle, miksei myös kissallekin, hmmm... Lisäksi Pera on vielä ainakin Mikkelin vankilan tuotevalikoimaan kuuluva grilli (199,00 e).


Himoitsen olla enemmän kuin olen:
valtias maan, jota nöyränä polen,
voittaja itseni, myös opas muiden,
lohduksi sydänten ahdistetuiden.

Himoitsen tehdä enemmän kuin teen:
taikoa tähtiä pimeyteen,
loihtia kukkia liejuun ja multaan,
verhota maan liat helmiin ja kultaan.

Himoitsen nähdä selvemmin kuin näen:
yön läpi singota säihkyvän säen,
ratkoa jumalten salaisuudet,
tuntea menneet ja tulkita uudet.

Himoitsen käydä kauemmas kuin käyn:
portille kuulaimman kaikkeusnäyn,
kirvota kahleista karkean ajan,
liukua puhtaana pois yli rajan.

- Yrjö Jylhä: Enemmän -