maanantaina, heinäkuuta 11, 2005

Rituaalisaunoja iskee tälleen

Helteessä saunaan halatessa on odotettava sitä hetkeä, jolloin ilman lämpötila valahtaa noin asteen järviveden lämpötilan alapuolelle [klo 23.45]. Aika ottaa ensilöykät. Pikainen piipahdus löylyhuoneen puolelle, kipakan korskeat kuupalliset vettä kiukaalle ja höyryävän punahilkkanahkaisena laiturille tähyilemään auringonlaskua. Jalkojen huljuttelua laiturinreunalta järvessä. Kunnes tekee mieli takaisin lämpimään. Hörppy olutta.

Vuoroon vihtarundi. Napakkaa mäiskimistä taikasauvalla, koivunlehtituoksuterapiaa. Kepeää löylytystä ja rentouttavaa hunajaa nahkaan, nautiskelua lämmössä. Vilvoittelua kuistilla, kulaus olutta. Huuhtelu, lisää vihtaa ja vilvoittelua. Kulaus. Vihtaa ja vilvoittelua, kulaus, kulaus.

Saunatekninen naamio kasvoille, vanilla-bourbon kuorinta kroppaan, lisää löylyä. Naukku brandya ja pulahdus järveen. Verkkainen räpiköinti lumpeenlehtien ympäri peilityynessä vedessä [suu kiinni, ettei vaaksiaiset lennä kurkkuun].

Takaisin lauteille, lämmittely ja hiusten pesu. Hoitoaine tukkaan ja vilvoittelemaan. Olutta, toviksi löylyyn ja lopuksi järveen selkäuinnille. Korvat veden alla voi hetkeksi kytkeä itsensä irti ulkomaailmasta. Lätkiä menemään vaan kuin norppa [paksuin paikka taivasta kohti].

Pesulle, hyväntuoksuista ja runsasvaahtoista ainetta kintaaseen ja jynssäten. Kevyt jälkivihdonta. Runsas huuhtelu. Siemaus olutta. Vilvoittelua.

Mieto loppulöyly ja viileä huuhtelu parilla ämpärillisellä vettä. Tyydyttynyt ähkäisy; se on siinä. Vilvoittelemaan ja tujaus brandya.

Huolellinen kuivaus. Ryppyrasvat naamariin. Kylpytakkiin kääriytyneenä brandykuppi ja saunasauhut laiturilla, yö alkaa jo pimetä. Monoi-öljyä jäseniin.

Ihana raukeuden tunne, nyt [klo 02.26] on hyvä tuupertua turvallisesti turvalleen möksäpesään. Ehkä vielä kevyt sipaisu brandya... yömyssy.