torstaina, toukokuuta 11, 2006

10 sotajalkaa neliölle

Arvasin! Kun yritän loihtia [itseni iloksi] ympäristööni edes ripauksen flooraa [kerrankin olen etuajassa Flooran/Kukan päivään nähden], niin johan [itseni iloksi] hankittu fauna siitä riemastuu ja lyö aikeeni täydellisen ranttaliksi! Parvekkeelle asemoimani kylvökset ovat kissojen ehtymättömän kiinnostuksen kohteena. Vateja, joissa on multaa! Jippiii!

Heti, kun silmä hieman välttää, ollaan kahdeksan [8] tarmokkaan karvakäpälän voimin altaissa kaivamassa. Hyrrkele! Kyllä moisesta ryöpytyksestä sitkeänlaatuinenkin kesäkurpitsan aihio häiriintyy. Kuinkahan monta siementä nämä avustavat puutarhurit ovat jo singonneet yli laidan?

Olen ehdollistanut eluja sumutepullosuihkulla kohti toivottua käyttäytymistä, mutta vielä ei ole päästy tavoitteeseen. Kovin on lyhyt karvamällin muisti?!? Sen verran ovat arvatenkin ehdollistuneet, että osaavat jo kytätä sopivaa hetkeä, milloin ruopimishommiin kannattaa pyrkiä.

Moisen sopimattoman käytöksen vuoksi joudun rajoittamaan Missen nettiaikaa entisestään. Tämän tosiasian edessä elukka myönsi haastattelun [Nysse kommentoi].

____
ainailona: Miten ihmeessä onnistutte tiukasta valvonnasta huolimatta kuitenkin aina pääsemään antoisiin kuopimisasemiin?

Misse: Hah, helppoa. Nythän on kovin lämmintä ja parvekkeen ovea pidetään mielellään auki. Väkisinkin tulee hetkiä, jolloin ns. valvovan lemmikin huomio on kiinnittynyt muualle. Silloin iskemme. Meillä on kaksi hyvin toimivaa strategiaa [nyt, kun meitä on kaksi]. Toinen on houkuttelu toisen perään ja toinen yhteislepoharhautus?

ai: Kerrotko tarkemmin houkuttelumenetelmästä.

Misse: Houkuttelussa toinen kissa [tyypillisesti tuo Nysse hömelö] usutetaan lähikontaktiin valvovan lemmikin kanssa. Se tulee kyhnertämään esim. läppärin näppäimille tai sohvalle ja ryhtyy kerjäämään rapsutuksia äänekkäästi kehräten. Näin valvovan lemmikin huomio kohdistuu täysin suloiseen Nysseen [ja sen karvojen poistoon voileivästään] ja toinen kissa [tyypillisesti Misse] voi rauhassa ruopia istutuksia. Nerokasta eikö?

ai: Todella nerokasta. Entäs harhautus, miten se menee?

Misse: Harhautus on todella tehokas menetelmä, siinä me molemmat katit pääsemme itse asiaan. Ensin oleskellaan stereofonisesti parvekkeella täysin lekottelumielessä esittäen suloista, päivän sisätilojen kuumuudessa riutunutta luontokappaletta, jolle vihdoinkin tarjotaan mahdollisuus päästä edes hetkeksi vilvoittelemaan osittaiseen ulkoilmaan. Heitetään siellä sitten oikein lemmekkäitä ja kuuliaisen kissan katseita ja asetutaan näennäiseen lepoasentoon. Tällä eleilyllä rauhoitetaan tuo [yksinkertainen] valvova lemmikki uskomaan, että kaikki ovat samaa mieltä parvekkeen virkistyskäytöstä. Näin valvova lemmikki yleensä erehtyy lähtemään muihin tehtäviin [suihkuun, kauppaan, laittamaan ruokaa tms]. Kun näin on luotu otollinen olosuhde, niin ei muuta kuin sanaton sopimus kuopimiskohteista täytäntöön ja menoks.

ai: Ymmärrän. Molemmat menetelmät tuntuvat erittäin toimivilta ja hiotuilta. Eikö valvovan lemmikin kovistelu totuuden paljastuttua aiheuta mitään lisäpohdintaa?

Misse: Tietysti. Välitöntä kepeää kirmailua, kun tilanteen ollessa päällä tulee yleensä kiire paeta tuntemattomaan kohteeseen, ettei se suihki sillä ruikkupullolla. Ja totta kai, kyllä me päivittäin evaluoimme näitä prosesseja kovastikin. Ei meillä oikein ole muutakaan tekemistä. Eikös se ollut jo todistettu asia, että joutilaisuudesta ne parhaat ideat kumpuaa? Tärkeintä on olla aina ovelampi kuin valvova lemmikki.

Anyway, yleisesti ottaen emme ihan ymmärrä tätä vaahtoamista muutaman multavadin mönkimisestä. Mitä muuta tarkoitusta varten ne voisivat olla olemassa kuin meitä?

ai: Niinpä. Saisinko vielä muutaman valokuvan tilanteesta.

Misse: Sorry, time is up.
___
In sickness and healt, until death us apart. Indeed. No matter what.

13 Comments:

At torstaina, toukokuuta 11, 2006 3:40:00 ap., Blogger sea said...

Verkkoa väliin? :)

 
At torstaina, toukokuuta 11, 2006 6:48:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Die Kätze sind wunderbar... nosta vadit vähän ylemmäs, jottei ihan molemmilla tassuilla pääse kiinni.

 
At torstaina, toukokuuta 11, 2006 8:09:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Laita kylvösruukkuihin appelsiinin ja sitruunankuoria, kissat eivät tykkää niiden hajusta. Joku joskus puhui jostain folion kietomisesta ruukun ympärille, mutta mitä se auttaa, jos tahtoo kasvattaakin niitä kasveja?

 
At torstaina, toukokuuta 11, 2006 4:29:00 ip., Blogger Ana said...

Misse, ihana Misse. Maailman parhaita haastateltavia. *pusuja* hälle

:-DDD

 
At torstaina, toukokuuta 11, 2006 4:32:00 ip., Blogger Ana said...

PS. sitten joskus taas kun pitää keksiä jotain uutta, lähtisköhän noi sun hirviöt yhteisblogiin mun Mustan ja Harmaan ja ehkä jopa Oharin Pertsan kanssa? ... :-)

 
At perjantaina, toukokuuta 12, 2006 11:15:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Meillä penkaistiin traakkipuu nurinniskoin. Nyt kun luin tuon jutun, niin taas jo hymyilyttää. :)

Outi ja kissat outip.vuodatus.net

 
At sunnuntaina, toukokuuta 14, 2006 7:40:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Hih! Hauskasti kerrottu! Onneksi meidän kissat ovat jo sen verran "aikuisia" etteivät kaivele mun istutuksia, muita kuin kissanruohoastiaa!

 
At maanantaina, toukokuuta 15, 2006 12:06:00 ap., Blogger ainailona said...

Sea: Ei oikein verkostoituminen toimi meidän ahtaalla parvekkeella.

 
At maanantaina, toukokuuta 15, 2006 12:07:00 ap., Blogger ainailona said...

JP: Kyllä katti keinot keksii, miten sinne ylemmällekin oksalle päästään;)

 
At maanantaina, toukokuuta 15, 2006 12:08:00 ap., Blogger ainailona said...

Satujatar: Tämäpä oiva vinkki! Laitankin Resun mussuttamaan sitruksia ja vohkin kuoret;)

 
At maanantaina, toukokuuta 15, 2006 12:10:00 ap., Blogger ainailona said...

ZtZ: Misse on kyllä nauvalmis katti. Jaa että kimppakivaa, hmmm... tuskin naukumaijat ennen syksyä metsästyksiltään ehtii, mutta pidetään mielessä!

 
At maanantaina, toukokuuta 15, 2006 12:12:00 ap., Blogger ainailona said...

Outi: Voi, miten kauniit kissat sinulla ja ihastuttavia kuvia blogissa! Seurantaan!

 
At maanantaina, toukokuuta 15, 2006 12:13:00 ap., Blogger ainailona said...

Hiipi: Mitä, tulevatko kissat joskus aikuisiksi? Vaikea uskoa näistä terroristeista...

 

Lähetä kommentti

<< Home