lauantaina, toukokuuta 20, 2006

Hyvää, sanoi iso vaalea mustakenkäinen, päivää

On niin hilpeä mieli, että tulinpa hieman haircuttaamaan. Ihanaa, kun sataa! Meidän piti alun perin olla tänään ulkokunnassa, mutta päätimme livetä mokomasta live-esiintymisestä. Tämä perhe tarvitsee nyt kotiviikonlopun, ennen kuin mökkiralli tosissaan alkaa. Muorille toki juksasimme, että olemme veks, niin ei tarvitse hosua siihen suuntaan, vaan voi täysin itsekkäästi keskittyä omiin juttuihinsa, hih. Sateen sattuessa näköjään osuu siivousvälineisiinkin helpommin.

Aamu aukesi vetelehtien verkkaisesti sängyssä, aah. Uunissa hönkäilee viinikukko [Vaanilan tapaan vähän oikaisin enkä repostellut sitä kokonaisesta kukkelikuusta. Koekeittiöön on myös näemmä hankittava isompi pata näitä viinihuurukeitoksia varten], Frankie boy rallattaa vehkeissä, kissanvessa on pesty [mikä siinä puhtaassa hiekattomassa kaukalossa niin vetää puoleensa, että molemmat katit kilvan haluavat aina sinne piehtaroimaan?], vaatekaappia on käännelty kesäisempään kuosiin, Resu heiluu imurin varressa. Lätkämatsi aluillaan, illemmalla raikaa euroviisut, sohvapotaatti-istutus kukoistaa.

Ei paskempaa. Oikeastaan ainoa säröääni tässä auvoisessa harmoniassa on yöpöydän kulmalla kököttävä John Irvingin uusin kirja [860 sivua!]. Taitaa joutua odottelemaan aktiivilomaan saakka. Lisäksi jurppii kun torilta ”kotimaisina” ostamani tomaatit osoittautuivat kamaliksi, paksunahkaisiksi koppuroiksi, jotka maistuvat kalalta! Melkein aamiainen vuoteessa tärvääntyi! Onneksi oli heittää lohtu-Halloumit pannulle.

Nyt jännäämään!

Viiva kiinni nyt, karjuu Resurssi. Yritän pitää pelin ajan;)
----
* Missekin diggaa Irvingiä.

12 Comments:

At lauantaina, toukokuuta 20, 2006 4:40:00 ip., Blogger Sun äitis said...

Mä kans olen raivonnut siivoustarpeiden kanssa kotona ja nauttinut siitä, ettei tänään vielä tarvitse lähteä mihinkään!

Irvingin ostin siskolle joululahjaksi saadakseni sen itselleni lainaan. Vielä ei ole aika, vasta muutaman viikon päästä, kun alkaa kesä.

Sit voitais kimpassa kokoontua virvokkeiden kera lukupiiriin johonkin viihtyisään kommenttilaatikkoon. Esim. Kuulikselle vois varmaan mennä, kun siellä ei (valitettavasti) tunnun olevan kukaan kotona. Ei siis oltaisi häiriöksi.

 
At lauantaina, toukokuuta 20, 2006 4:51:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Herkkukin diggaa Irvingiä! Mainio kuva.

 
At lauantaina, toukokuuta 20, 2006 6:14:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Tjaapa jaa, sama kirja on hyllyssä täälläkin: Irvingin Owen Meany nimittäin. Pidän siitä paljon! Itse en kehtaisi laittaa kuvaa omasta hyllystä, on nimittäin niin tursea ja täysi, sekainen ja ahdistavan kaoottinen näky. :(

Onko Irvingin uusin hyvä?

 
At lauantaina, toukokuuta 20, 2006 7:22:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Ei saa kehuskella Irvingillä. Ja antakaa nyt mulle joku bääbääruokaohje. Meillä asuva mies mylttyää jo lihan kimpussa.

On se kun pitää muiden kommenttiloorissa käydä tushkaansa huutelemassa...

 
At sunnuntaina, toukokuuta 21, 2006 9:39:00 ip., Blogger ainailona said...

SÄ: Loistava ajatus! Irvingin lukupiiri. I am in.

 
At sunnuntaina, toukokuuta 21, 2006 9:40:00 ip., Blogger ainailona said...

Herkku: Mulla uskoakseni on hyllyssä kaikki Irvingin kirjat ja olen jokaisesta nauttinut suuresti. Kunhan nyt löytyisi aikaa tämän tuoreimman tiiliskiven slmäilyyn. Tiedän, että kun aloitan, en pysty lopettamaan. Irvingholic.

 
At sunnuntaina, toukokuuta 21, 2006 9:42:00 ip., Blogger ainailona said...

Peggy: Kuva onkin siitä parhaimmasta kulmasta eli sivusta. Katit tykkää piileskellä siellä takaosassa ja yleensä eivät edes suuremmin pudottele kunnon kirjallisuutta.

En tiä, onks kukaan vielä onnistunut lukemaan tätä uusinta?

 
At sunnuntaina, toukokuuta 21, 2006 9:43:00 ip., Blogger ainailona said...

Satujatar: Käy Pastanjauhalassa [jos bää on vielä vetävän kädessä]. Siellä eilisen jutun kommenteissa on kelpo ohje [kun kävin kerjäämässä taas apuva].

 
At maanantaina, toukokuuta 22, 2006 11:18:00 ip., Blogger Pippurimylly said...

Miten onnistui viinimuona? Valmiiksi paloiteltu kana on tuollaiseen monella tapaa koko kotkoa kätevämpi. Meiltäkin kun formaali kokkikoulutus puuttuu, tahtoo toistettavuus olla pilkontapuuhassa kehnonlainen. Tuppaa tulemaan pikantin "yksilöllisiä" palasia.

 
At maanantaina, toukokuuta 22, 2006 11:57:00 ip., Blogger ainailona said...

Pippurimylly: No meillä sorruttiin ihan luuttomaan fileeseen, se kun on niin siistiä työstää. Toki luista tulee hyvin makua.

Emne onnistui erinomaisesti, piilotin pari salottiakin pataan ja Resu ei melkein huomannut;) Meillä on pienin Kokki-pata malliston astia ja se on todellakin aivan liian pieni näihin puuhiin. Uuni on nyt melkoisen kamalassa kunnossa, kun pääsi viinit loiskuamaan vähän yli .... puhdistusvinkkejä vastaanotetaan.

Mutta resepti toimii kybällä ja hyvää oli! Viinivalinta tällä kertaa valkkari Quinta da Alhorna [Portugal]. Puolikuivaa, kun ei me ymmärretä sen rutikuivan päälle. Taipui nätisti kotkon kylkeen.

 
At lauantaina, toukokuuta 27, 2006 8:38:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Uuninpuhdistus: Leviä uuniin ohuelti nestemäistä Mäntysuopaa, uuni 50 asteeseen 20 min. Pese suopa ja paskit pois. Pelittää....

Ja sopiipa nyt käydä vilasemassa Polgaraa ja Vincentiä:
http://polgara.vuodatus.net

 
At sunnuntaina, toukokuuta 28, 2006 9:24:00 ip., Blogger ainailona said...

Polgara-Vincent: Kiitos vinkistä. Kokeillaan. Ja käydään.

 

Lähetä kommentti

<< Home