perjantaina, maaliskuuta 16, 2007

Biodynamiikkaa kardemummalla

Ajatuksena sanomalehtien hyödyntäminen biojätekääreenä on oikein hyvä, jossain määrin myös ihan toimiva. Ajatus siis. Kun ne lehdet vielä ymmärtäisi lukemisen jälkeen vääntyä itsestään roska-astiaan sopiviksi, kestäviksi pusseiksi, niin jo vain. Erilaisia sanomalehtimyttyjä rapistellen meillä silti mentiin yhteiselomme ensimmäiset neljä vuotta vaihtelevin kierrätystuloksin. Vaikka muutamankin kerran läsähti koko märkä, pehmennyt mälli porraskäytävään matkallaan Molokin kitaan.

Kunnes yhä useammin kävi niin, että kun olit aikeissa roiskia niitä appelsiininkuoria tai käsiin mätäneviä löydöksiä viileäkaapin perimmäisestä lokerosta biojäteroskiksen suuntaan, huomasit, että sammio kyllä oli tyhjä ja paikallaan, mutta uutta Mustan Pörssin tajouslehdykkää ei ollut asennettu paikoilleen. Mitä tapahtui? No ethän sä nyt siinä tilanteessa lähde kuopimaan jätepaperivasua roska-astiaergonomiset taittelut mielessä vaan paiskaat jo käteesi kertyneet roippeet sinne perinteisen jätteen puolelle. Suomien itseäsi mielessäsi [vasta noin ännännellä kerralla - ja siitä eteenpäin - manaten myös perheen toista täysivaltaiseksi laskettavaa 2-3 jalkaista asukkia] nuh, nuh.

Kunnes mitta täyttyi niin kierrätysomantunnon kuin yleisärtymän ja orastavan mäkätyksenkin puolella. Lähdin biojätepussiostoksille. Kun ensi kerran moista ylellisyystarviketta hamuilin marketin hyllyltä, niin juuri edullisimman Pirkan kohdalla oli iso tyhjä kohta. Taitaa painia muutkin saman ongelman kimpussa. Otin sitten vierestä niitä muka-maatuvasta hoitsukumikäsineaineen tapaisesta valmistettuja, rullaan pakattuja. Kai ne sit maatuu, jos niin sanotaan? Myöhemmin tsekkasin, että juuri ne ruskeat paperiset pussit olivat olleet sillä kerralla tyystin loppu.

Pirkkaa on nyt vedelty ja hyvin rullaa. Luen tämän yhdeksi niistä [pientähän tää on, mutta jostain pitää aloittaa - pahimpiin hotkoihin ei edes pääse käsiksi!]. Tuntuu, että nyt kissatkin kehräävät äänekkäämmin, hiukset säihkyvät, ripset kaartuvat, orgasmit ovat räjähtävämpiä ja aamut suorastaan kutsuvat heräämään.

Ylistetty olkoon biojätepussi! Siihen kun vielä ymmärtäisivät yhdistää miellyttävän [lue: ei sitruunaa, männynhavua eikä muutenkaan mitään peruspirtsaa] tuoksun. Vaikka saa tuon kotikonsteinkin aikaiseksi: muutama kupponen kardemummakahvia koneesta läpi [ja naamaan joko päivä- tai iltakahvin merkeissä] ja suodatinhuttu biojätteeseen. Kylläpä on nyt ihanan aromanttinen tunnelma täällä hellan ja biojätevaunun välissä!

10 Comments:

At perjantaina, maaliskuuta 16, 2007 7:28:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Kas kun menit mainitsemaan! Täällä norsunluutornissa on pussit loppu, ja ekologistinen jalanjälki painaa enemmän kuin kaasujalka konsanaan. Täytyy hyökyä heti aamusta Pirkan perässä markettiin, kun niitä kai vielä hyllyssä on. Viimeksi ei...
(päivittelee anona Kultakausi-JP)

 
At perjantaina, maaliskuuta 16, 2007 2:29:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Meillä kotonakotona toimittiin seuraavalla tavalla:
Sellainen iso karkkiloota toimitti biojäteastian virkaa (ei liian iso, täyttyi sopivalla ajalla eikä ehtinyt alkaa haista)
Johonka sitten taiteltiin eilisestä kalevasta (ei hevosurheilusta tai olisi tullut 3. maailmansota) sellainen |_| <- tuon muotoinen juttu. Sit sinne jätteet ja kun oli bioastia täysi, niin koko laatikko sanomalehtineen ja jätteineen kauniiseen käteen ja pihan perälle kompostiin tyhjentämään.

Toimii.

 
At perjantaina, maaliskuuta 16, 2007 3:56:00 ip., Blogger sea said...

Kyllä ne juu maatuu. Mulla kerkee maatumaan roskaämpärissä jo, siksi laitan pohjalle paperia. :)

 
At perjantaina, maaliskuuta 16, 2007 11:23:00 ip., Blogger ainailona said...

JP: Juu, tuntuu olevan menekkiä näillä ylellisyysartikkeleilla. Nyt kun olen bongaillut hyllynkulmia, niin usein on tyhjää...

 
At perjantaina, maaliskuuta 16, 2007 11:27:00 ip., Blogger ainailona said...

Satunnainen kintas: Tuntuu toimivalta idealta. Meillä kai tuo taitteluvaihe oli se kompastuskives. Miten ton muotoisen tekee niin, että sen voi nostaa pois? Ottamatta lootaa mukaan.

Eikä _tietystikään_ hevostelusivuja, ei vormuloi liioin;))

Mä taas en tämän takia luovu pikaluistelutuloksista [jos on kuvia].

 
At perjantaina, maaliskuuta 16, 2007 11:30:00 ip., Blogger ainailona said...

Sea:
Olet vuoden ekoteko,
Vaanilassa hekoheko;))
käsiinkö ne pussit maatuu -
tähänkö taas homma kaatuu?

 
At lauantaina, maaliskuuta 17, 2007 7:08:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Onpas iltasella mopedi keulinut... Skeidan ostajat tosiaan oma laji. niitä taitteluohjeita löytyy kyllä ekojooseppien areenoilta, mutta on oikeasti helpompaa ostaa rapiseva.
(anis-Kultakausi JP ilman käsiä)

 
At lauantaina, maaliskuuta 17, 2007 2:32:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

No miksi ei ottaa matkaan koko laatikkoa?

 
At maanantaina, maaliskuuta 19, 2007 12:21:00 ap., Blogger ainailona said...

JP: Keulii juu. Kaikki pelit. Ostan rapisevan heti kun niitä hyllyllä taas on.

 
At maanantaina, maaliskuuta 19, 2007 12:23:00 ap., Blogger ainailona said...

Satunnainen: No siksi, että jos se on muovinen kahvallinen allas, niin en välttämättä haluaisi mennä sen kanssa töihin asti. Menetelmäsi toimii hyvin, jos teline on pois heitettävää mallia.

 

Lähetä kommentti

<< Home