lauantaina, huhtikuuta 21, 2007

Aaamusta iltaan, hyötyä ja huvia – mikä se on?

No Lokistan tietty!

Oi, mikä aamu [meillä aamu viikonloppuna ihan helposti alkaa vasta puolenpäivän tienoilla]!

Sun äitee on laatinut erinomaisen raportin [taitaa olla sitä sihteerikön parhauttakin siellä suunnassa, kuin nyt onkin yhteen äiteeseen kaikki manna kopsahtanut kohdalleen?] eilisestä ”Blogien hyötykäyttöseminaarista”. Great, taas sain paskakärpäsenä Blogistanin avoautonkatossa oikein hyvin tunnelmasta kiinni;)

Jumittumatta nyt jankkaamaan siitä, että pitääkö kaikesta tekemisestä ylipäätänsä olla aina hyötyä, siirryn sulavasti kommentoimaan omia hyöty/haitta/tarvehakujani, jotka ilmenevät Blogilistan suosikkieni avautumisena diifoolttina näkökenttääni aina, kun selaimen ikoniin osun.

Tirkistely
Kun aikansa täällä Blogistanin tanhuvilla surffaa ja lukee samojen kirjoittajien juttuja, tulee noista hahmoista [fiktiivisiä tai ei, ihminen siellä takana kuitenkin on] blogituttuja. Niiden juttuja haluaa seurata, elämänmenoa tirkistellä, toisinaan peilata omiin kokemuksiinsa ja näkemyksiinsä. Näissä blogeissa ei tarvitse olla mitään yksittäistä teemaa tai ”virallista” asiaa, tajunnanvirta riittää, jos sitä lataa kiinnostavalla tyylillä. Salkkari-ilmiö, jää koukkuun. Esimerkkeinä Peggy, Satujatar, Polgara, Kultakausi, Elma, Pala maailmaani, Gloomy.

Ruoka
Mitä meillä syötiin ennen kuin oli Blogistan? Jotain jauhelihakastiketta vissiin viikosta toiseen. Nykyisin homma pelittää niin, että ensin katsotaan lähikaupan tarjoukset, sitten nakutetaan ratkaisevat avainsanat guuggeliin ja saadaan vastaukseksi ilahduttava määrä blogeja, joissa ainesosista on onnistuttu loihtimaan mielenkiintoisia ruokia. Toisinaan taas törmää jo safkablogissa niin kiinnostavaan ohjeeseen, että sitä lähtee kuola valuen soveltamaan. Esimerkkeinä Pastanjauhantaa, Viljaana, Liemessä, Herne nenässä, Polkkis.

Kissat ja kissanystävät

Vain kissaihminen voi ymmärtää toista kissaihmistä. Naukumaijojen edesottamuksia on ihana seurata, etenkin jos blogissa on kuvia. Esimerkkeinä Jimin poppoo, Anni, Musta ja harmaa, Raapimapölkky, Tilkkutassut.

Asia
Joillakin on usein asiaa. Voi olla muutakin, mutta yleisväri on asiapainotteinen. Jotkut asiat kiinnostavat jopa minua. Esimerkkeinä Kulutusjuhla, Matkalla.

Ulkosuomalaiset
Minusta on kiinnostavaa seurata suomalaisten elämää muissa maissa. Esimerkkeinä Maurelita, Hiekkapaperia, Minunkin Afrikkani, Kenkälaatikkotyttö, Katapultti.

Viihde
Jos vielä jää luppoaikaa, lueskellaan Salakuunneltua, Karpulalokia, Harmaata hattua, Mitvittiä ja PA:ta.

Ja lisäksi listallain velloo kosolti luokittelematonta kamaa [kuten Vaanila itsekin] – koska ne ovat siellä. Siis täällä Blogistanissa. Koskaan ei tiedä, missä se tilaamisklikkauksen aktivoiva blogi luuraa! Uutuuksiakin pitää tähyillä ajoittain.

Minusta kaikki tämä on hyötykäyttöä, jos minulla sen seurauksena on mukava, hyödyllinen fiilis. En suuremmin kaipaa dedikoituja siivousblogeja [ahistaa], mutta Martat saisivat jonkun vinkkipalstablogin perustaa, mistä saisi käytännön ohjeita akuutteihin asioihin [kuten juuresten säilyttämiseen kerrostalossa] ja voisi kysyä vaikka kommentoimalla neuvoa. Nyt tuo marttojen sivusto on melkoisen tylsä, vaikka siellä keskustelupalstoja onkin. Jään väijymään Marinadin mamman marttablogia. Jos mamma kieltäytyy, niin kai sielt nyt joku Martta irtoaa?

No jopas tuli huttua, nyt äkkii laittamaan eräänkin polkkaajan testaamaa sapuskaa, naan jne.

12 Comments:

At lauantaina, huhtikuuta 21, 2007 5:48:00 ip., Blogger Mari(nadi) Koo said...

Valitettavasti äiti ei innostunut, mutta patistelin viemään ajatusta tehokkaammasta nettineuvonnasta eteenpäin. Elämmme siis toivossa, että joku martta tai muu asiantuntija innostuu!

 
At lauantaina, huhtikuuta 21, 2007 7:59:00 ip., Blogger sea said...

Marttablogi olisi kyllä tervetullut! Onneksi tyhjentelin tässä eräänä päivänä suosikkilistaani, tuli muutama lisää tämän jälkeen. ;)
Kiitos muuten tupla mainostuksesta! Anniahan voi...hmm.. meinasin kirjoittaa, että linkittää labelilla, mutta sitten keksin, että blogilistallehan voi laittaa blogin labelin alasena. Eli nyt Gloomya saa pelkällä Annilla!

 
At lauantaina, huhtikuuta 21, 2007 11:40:00 ip., Blogger Mari(nadi) Koo said...

Keskustelin vielä äitini kanssa tästä juurekset ja kerrostalo: kommentti oli "eihän ne mitenkään säily, suhteellinen kosteus on väärä!" Että sellaista tähän ongelmaan martan taholta :)

 
At sunnuntaina, huhtikuuta 22, 2007 3:47:00 ap., Blogger Sun äitis said...

Huh, vallan hämmennyn noista kehuista! Kiits!

Luin tässä jokin aika sitten liki kaksi vuotta sitten täyttämääni blogikyselyä. Olin vastannut, että blogilistan suosikeissani on 34 blogia. Ilmankos ehdin niitä kaikkia seurata päivittäin!

Nyt lista lojahtaa kolmanteen ikkunaan ja kaiken aikaa tuntuu, että vastassa kiiluu pelkkiä lukemattomia, mustana paistavia linkkejä.

Mutkun millään ei malttaisi karsia!

Minä taidan joskus prujata tämän merkintäsi ideaa ja luokitella suosikkejani niillä saavutettavan hyödyn/huvin näkökulmasta.

 
At tiistaina, huhtikuuta 24, 2007 8:56:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Tervetulloo tirkistelemään vaikka ihan livenä Marinadin ja muiden järkkäämään tapahtumaan nosturille 3.5.

http://blogimiitit.blogspot.com/2007/04/kutsu-3-toukokuuta-blogiphin.html

Sinne ne kaikki plokkaajat menneet on. Jos tulet, lupaan laittaa tarran rintapieleen. ;-D

 
At tiistaina, huhtikuuta 24, 2007 1:52:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Oi kiitos maininnasta !

*punastelee eikä pelkästään helteen johdosta*

 
At tiistaina, huhtikuuta 24, 2007 11:51:00 ip., Blogger ainailona said...

Marinadi: Kiitos uutterasta yrityksestä lisätä entisestään Blogistanin tiedon määrää ja sen jakelua kiinnostuneille tahoille. Ymmärrän, jos äidilläsi on muutakin puuhaa. Ajatukseni "Marttablogista" ei silti liene ihan köyhä?? Hyötykäyttöä...

Ja ei ne juurekset säily stadissa, pitää olla perunakellari (eli perunakuoppa kuten meidän maalla sanottiin). Kai se sit on se ilman suhteellinen kosteus...

Miten voi nykyinen yhteiskunta olla näin kädetön - siis säilyttämätön? Meilläkään ei talon kylmäkellaria käytä juuri kukaan muu kuin minä, jolla on lavallinen mehuja, hilloja ja joskus juureksiakin, jotka ei vaan mahdu sinne jääkaappiin.

 
At tiistaina, huhtikuuta 24, 2007 11:54:00 ip., Blogger ainailona said...

Sea: Koitetaan painostaa, kyllä siellä joku Martta varmaan innostuu.

Anni on vaan niin ihanan kuvauksellinen ja muutenkin niin kissamaisen ihqu laatunsa edustaja, että ihan pakkohan sitä on tirkistellä ja mainostaa ;))

 
At tiistaina, huhtikuuta 24, 2007 11:57:00 ip., Blogger ainailona said...

SÄ: Toi sun raportti vaan on ihan huippu, no soft feelings;)

Blogistanin hallinta vaatii management taitoja. Onneksi me kaikki olemme nykyisin jotain this-and-that-managereja, joten NOU propelli!!!

 
At keskiviikkona, huhtikuuta 25, 2007 12:00:00 ap., Blogger ainailona said...

Satujatar: Voi, kun taas ollaan ulkomaalla tossa kohtaan. Sitäpaitsi en mä välttämättä halua tavata ketään blogituttua livenä. Outo, joo, oon.

 
At keskiviikkona, huhtikuuta 25, 2007 12:04:00 ap., Blogger ainailona said...

Maurelita: Oui, diggaan sun muoti/ostos/trendijuttuja ja ihan sitä "normaalia" elämänkuvausta ranskalaisesta näkökulmasta. Usko tai älä, en ole koskaan vielä käynyt Ranskassa!! Säästelen Pariisia jonnekin levollisemmille vuosillein, kun kaiken tään muun maailman koluamiseen on mennyt koko ihmisikä! Fani silti. Täältä tullaan vielä!

 
At keskiviikkona, huhtikuuta 25, 2007 12:25:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Jee jee jee blogimiitti pystyyn ja kaikki tänne !

 

Lähetä kommentti

<< Home