Pulma kellarissa
Heinäkuun viimeisellä viikolla hartaudella keittelin, siivilöin [stana, mitä sottapytyn hommaa!] ja hyydyttelin koko [suhteellisen niukan] mustaviinimarjasadon hyytelöksi. Tuotantolinjan loppupäässä tein oikeaoppisen hyytelöimiskokeen ja näytepisara käyttäytyi ohjekirjan mukaisesti – hyytyi. Purkitin puhtaisiin kuumiin purkkeihin, jäähdytin ja suljin tiukasti. Purkkeja tuli monta, tarkoitus oli jälleen ilahduttaa kamuja joulun tullen [viime jouluna tahma oli todellinen hitti!]. Mökiltä purkkiarmada purjehti katkeamattomassa kylmäketjujärjestelmässä kellarin hyllylle.
Kun nyt tein retken kellarin uumeniin ja tarkastelin tätä melkoisen vaivan ja väännön lopputulemaa, huomasin, että ei ne hyrkeleen vellit ole mihinkään hyytyneet! Vellovat valtoimenaan, kun purkkeja kallistelee.
Apuva, osaako joku lukijoista auttaa? Onko vielä jotain tehtävissä, jotta supposed-to-be hyytelöstä tulisi tosihyytelöä? Auttaako aika? Kannattaako keitellä uudelleen ja lisätä erityistä hyytelöitymisainetta [valmistusvaiheessa käytin vain hillosokeria, kuten edellisenäkin vuonna, mutta marjat olivat kyllä tällä kertaa kypsempiä]? Heittää pois, keittää kiisseliksi, wtf?
Harmittaa. Mur.
3 Comments:
Aika ei auta, mutta apteekista saatava pektiini auttaa. Purkit auki, sterilointi ja hillon kiehautus, pektiinit sekaan...
Unohdin vielä sanoa, että kyllähän hillosokerissa sitä pektiiniä on, mutta tokkopa sitä sokeria sinne enää kannattaa ajaa.
Olen tehnyt saman mokan, menee se mustaviinimarjakastikekin ellei kunnon hyytelöä ole tarjolla ;-)
Tiina: Kiitos vinkistä! Tätä vähän pelkäsinkin.... some rainy day ryhdistäydyn. Ehkä.
Lähetä kommentti
<< Home